Ολυμπιακός: Με αγάπη από τον Πειραιά…

Ολυμπιακός: Με αγάπη από τον Πειραιά…

Στο «Ράϊκο Μίτιτς» θα ζήσουμε μια ανεπανάληπτη βραδιά με τους οπαδούς Ερυθρού Αστέρα και Ολυμπιακού να γιορτάζουν. Με το διπλό μαζί θα είναι ονειρεμένη… Αποστολή στο Βελιγράδι: Γιώργος Νοικοκύρης.

Δεν νομίζω πως αμφιβάλλει κανείς πως αν ο Ολυμπιακός έχει βάσιμες ελπίδες για διπλό στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ τότε αυτό ισχύει για το Βελιγράδι.

Στο Βελιγράδι που είμαστε εδώ και λίγες ώρες μαζί με την ερυθρόλευκη αποστολή που ετοιμάζεται για ένα αν μη τι άλλο ιστορικό βράδυ στο «Ράικο Μίτιτς».

Σίγουρα πως θα ζήσουμε μια ανεπανάληπτη βραδιά στο γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα, με την παρουσία 2.000 οπαδών του Ολυμπιακού ανάμεσα στους Σέρβους. Μια συνύπαρξη που την έχουμε ζήσει στο μπάσκετ και την Ευρωλίγκα, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να την ζήσουμε για πρώτη φορά σε ματς ποδοσφαίρου και μάλιστα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Είναι σίγουρο πως το ματς αυτό θα απασχολήσει την ΟΥΕΦΑ και όλα τα ευρωπαϊκά δίκτυα για την ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει στο γήπεδο. Οι οπαδοί αλλά των δύο ομάδων αλλά και οι σύλλογοι είναι αδελφοποιημένοι και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ότι και αν συμβεί το βράδυ της Τρίτης στο Βελιγράδι.

Η πρωτεύουσα της Σερβίας κινείται ήδη στους ρυθμούς της αναμέτρησης των Θρύλων των δύο χωρών την ώρα πάντως που στα στρατόπεδα των δύο ομάδων η νίκη είναι ο βασικός στόχος.
Αγωνιστικά νομίζω ότι είναι ξεκάθαρος για τον Ολυμπιακό ο τρόπος που θα παραταχθεί η ομάδα στο γήπεδο.

Δεν νομίζω ότι ο Μαρτίνς μας επιφυλάσσει κάποια έκπληξη για το βασικό σχήμα. Σερί 20 ματς αήττητος τρέχει ο Ολυμπιακός με 17 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Αήττητος στην Ευρώπη είναι φέτος με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες, δύο συνεχόμενα διπλά σε Πόλη και Κράσνονταρ μετρά, από το εντυπωσιακό 2-2 με την Τότεναμ προέρχεται ο Ολυμπιακός.

Το ματς στο Βελιγράδι ξέχωρα από όλα τα ωραία και τα ιδιαίτερα των σχέσεων ομάδων και οπαδών, θα καθορίσει την συνέχεια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Και μπορεί να «πληγώσει» το «αδελφό» σωματείο, όμως ο στόχος πρέπει να είναι η νίκη που ουσιαστικά από την 2η αγωνιστική θα «κλειδώσει» το μίνιμουμ για τους ομίλους, την 3η θέση δηλαδή και την συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ, και θα διατηρήσει ανοικτές τις ελπίδες για το όνειρο και την δεύτερη θέση. Αν μάλιστα την ίδια ώρα η Μπάγερν νικήσει στο Λονδίνο την Τότεναμ, ακόμη καλύτερα.

Αν δεν ηττηθεί, μείνει στην ισοπαλία σίγουρα θα διατηρήσει το προβάδισμα από τους Σέρβους, αν λυγίσει στο Βελιγράδι τότε το πράγμα μπλέκει.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ρεαλιστής και για αυτό θεωρώ πως θα πάει για τη νίκη όπως παίζει σε κάθε ματς, το είδαμε να συμβαίνει και με την Τότεναμ. Δεν θα ρισκάρει όμως σε καμία στιγμή του αγώνα να φύγει από το Βελιγράδι με… άδειες βαλίτσες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ