Στο Βελιγράδι τα βράδια του Champions League περνούν δύσκολα…

Στο Βελιγράδι τα βράδια του Champions League περνούν δύσκολα…

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του έχουν πλήρη συνείδηση των δυσκολιών του αγώνα. Οι υπόλοιποι καλό είναι να θυμόμαστε ότι ακόμα και η Λίβερπουλ ηττήθηκε πέρσι από τον Ερυθρό Αστέρα...

Μια ομάδα που νίκησε πέρσι τη Λίβερπουλ στο γήπεδό της για την ίδια διοργάνωση μπορεί να νικήσει και τον Ολυμπιακό. Ξεκινώ με αυτή την παρατήρηση γιατί στο μυαλό των περισσότερων φίλων του Ολυμπιακού κυριαρχεί η άλλη πρατήρηση που λέει ότι «αφού η ομάδα μας πήρε ισοπαλία με την φιναλίστ του τελικού Τότεναμ τότε μπορεί να νικήσει στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα».

Τίποτα στο ποδόσφαιρο δεν ισχύει ευθύγραμμα. Κατά συνέπεια και οι δυο επαγωγές έχουν ταυτόχρονη ισχύ. Σε καμμιά περίπτωση όμως δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός παίζει απόψε το βράδυ ως ακλόνητο φαβορί κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Οι σημειώσεις δεν αφορούν το Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του. Αυτοί έχουν πλήρη συνείδηση των δυσκολιών του αγώνα. Ο φετινός Ολυμπιακός με βάση τις εμφανίσεις που έχει κάνει εκτός έδρας απέναντι σε ομάδες όπως η Μπασακσεχίρ και η Κράσνονταρ έδειξε πως πληροί τις αγωνιστικές προϋποθέσεις για να πάρει αποτέλεσμα και μέσα στο Βελιγράδι. Μέχρι εκεί όμως.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα κατέβει απόψε το βράδυ στο Μαρακανά απολύτως ενήμερη για τις αγωνιστικές δυνατότητες του Ολυμπιακού και τα σημεία υπεροχής του. Οι παίκτες του Αστέρα είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι και ξέρουν ότι από την συμμετοχή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα μπορέσουν να πάρουν διαβατήριο για πιο μεγάλα πρωταθλήματα. Οι οπαδοί των δυο ομάδων είναι αδελφοποιημένοι αλλά μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου θα γίνουν μάχες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει τους αντιπάλους όσο καλά γνωρίζει κι ο Μιλόγεβιτς τον Ολυμπιακό. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αν ο κόουτς των γηπεδούχων θα βγάλει την ομάδα του μπροστά για να πιέσει τον Ολυμπιακό και να τον αιφνιδιάσει στα πρώτα λεπτά. Γενικά ο Σέρβος κόουτς δεν είναι αυτής της νοοτροπίας. Προτιμά να έχει κοντά τις γραμμές για να αποφύγει τους αιφνιδιασμούς από τον αντίπαλο. Είναι σίγουρο όμως, ότι οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα που δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα, θα σπρώχνουν συνεχώς την ομάδα τους στην επίθεση. Η ήττα με 3-0 στο Μόναχο από την Μπάγιερν δεν λέει πολλά πράγματα. Για ένα ημίχρονο με σωστή αμυντική τακτική ο Αστέρας κρατούσε τους επιθετικούς των Βαυαρών.

Η επίθεση των Σέρβων καθοδηγείται από τον γνωστό μας Μάρκο Μάριν που αν είναι ελεύθερος και βρεθεί με πρόσωπο προς το τέρμα μπορεί να βγάλει καλές κάθετες πάσες. Σημείο αναφοράς στην επίθεση είναι ο 25χρονος Μίλαν Πάβκοβ που έχει δύναμη ταχύτητα και πολύ καλές τοποθετήσεις. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι ομάδα με φιλοδοξίες και ορισμένη ποιότητα ειδικά μεσοεπιθετικά. Ολυμπιακός πάει να τον αντιμετωπίσει ευρισκόμενος σε κάλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Μέχρι εκεί όμως. Η εντύπωση πως θα περάσει ένα εύκολο βράδυ στο Βελιγράδι δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ