Κατέβηκε αγνώριστος στο δεύτερο ημίχρονο και την (ξανα)πάτησε…

Κατέβηκε αγνώριστος στο δεύτερο ημίχρονο και την (ξανα)πάτησε…

Η εικόνα της ομάδας του Μαρτίνς να υποχωρεί μπροστά σε έναν αντίπαλο που δεν είναι ανώτερός της και να «χαρίζει» το παιχνίδι, προβληματίζει και χρειάζεται εξήγηση.

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι τέτοια. Ο κυρίαρχος του ματς στο πρώτο ημίχρονο, μπαίνει στο δεύτερο υπνωτισμένος. Κι εκεί που οι τελικές προσπάθειες στο πρώτο είναι 6-2 υπέρ του γίνονται 7-5 υπέρ του Ερυθρού Αστέρα πριν καν φτάσουμε στην άδικη και εκ των πραγμάτων καθοριστική αποβολή του Μπενζιά.

Πότε συνέβη στον Ολυμπιακό κάτι ανάλογο; Πριν από λίγες μέρες στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός και τότε και τώρα αντί να μπει στο δεύτερο ημίχρονο για να επιδιώξει ένα δεύτερο γκολ οπισθοχώρησε και το πλήρωσε.

Αν την πρώτη φορά ήταν λάθος της ομάδας τη δεύτερη φορά ήταν λάθος του προπονητή. Οχι γιατί αυτός έδωσε την εντολή για παθητικό παιχνίδι αλλά γιατί δεν έκανε κάτι ώστε να το αποτρέψει.

Ο Μπενζιά ήταν ο μόνος αρνητικός παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Εκανε αχρείαστο φάουλ που του στοίχισε κίτρινη κάρτα, μάρκαρε αποτελεσματικά τον Καμαρά σε μια πολλά υποσχόμενη αντεπίθεση και γενικά είχε ελάχιστη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του. Ο Μαρτίνς τον άφησε στο γήπεδο και ήρθε ο διαιτητής σε ένα άτσαλο μαρκάρισμά του να τον αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα που ήταν τουλάχιστον υπερβολική.

Όταν όμως, έχεις στο γήπεδο ένα παίκτη που καταφανώς υστερεί και παίζει με κίτρινη κάρτα προστατεύεις τον ίδιο και την ομάδα αντικαθιστώντας τον.

Αν όμως, ο κόουτς μπορεί να δεχτεί κριτική για μια αλλαγή που δεν έκανε τότε τι μπορεί να πει κανείς για τον Μεριά που διώχνει με στραβοκλωτσιά και στρώνει την μπάλα στον Βούλιτς για να σκοράρει; Πολύ δε περισσότερο τι να πεις για τους Μπουχαλάκη, Σεμέδο που χάνουν στα ίσια κεφαλιά από τον Μιλούνοβιτς; Τα δυο  πρώτα γκολ των Σέρβων προκύπτουν από λάθη των κεντρικών αμυντικών.

Εκεί που όλοι μιλούσαμε για την συμπαγή άμυνα των Πειραιωτών, τώρα μιλάμε για αμυντικά λάθη που τους οδήγησαν να φάνε τρία γκολ όσα είχαν φάει σε εφτά ματς στην Ευρώπη. Στο ποδόσφαιρο γίνονται κι αυτά.

Στον Ολυμπιακό γίνανε όλα μαζεμένα. Ωστόσο η εικόνα της ομάδας του Μαρτίνς να υποχωρεί μπροστά σε έναν αντίπαλο που δεν είναι ανώτερός της προβληματίζει και χρειάζεται εξήγηση. Αυτή μόνο ο κόουτς μπορεί να τη δώσει. Κατά τη γνώμη μου η ρηξικέλευθη απόφασή του να παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τέσσερεις βασικούς μαρτυρά την εμπιστοσύνη που έχει ο ίδιος στην ομάδα και το ρόστερ της. Η εμφάνιση  του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο τον δικαιώνει.

Οσα έγιναν στο δεύτερο τον αφήνουν εκτεθειμένο σε κριτική αλλά για συγκεκριμένες επιλογές και όχι αφορισμούς που είναι εύκολοι στα χείλη των οπαδών. Μια μεγάλη ευκαιρία να βάλει από κάτω τον Ερυθρό Αστέρα και να κοιτάξει στα ίσια την Τότεναμ για την δεύτερη θέση και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ χάθηκε άδοξα. Είναι η δεύτερη φορά φέτος που ο Ολυμπιακός χάνει βαθμούς από ομάδες που είναι καταφανώς υποδεέστερες….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ