Ολυμπιακός: Από τις πιο αχώνευτες ήττες…

Ολυμπιακός: Από τις πιο αχώνευτες ήττες…

Έγιναν πολλά από πολλούς για να φτάσουμε σε μια ήττα που είναι δύσκολο να την πιστέψεις. Μια ήττα που ακόμη και με όλα τα μαζεμένα λάθη μέχρι το 85΄ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι διπλό.

Έγιναν εγκλήματα και δώρα στο Βελιγράδι και το ζητούμενο είναι πως είναι δυνατόν σε ένα ματς να συνέβησαν όλα αυτά μαζί. Και σε αυτό το ματς ο Ολυμπιακός να χάνει, με 3-1 κιόλας, από μια ομάδα που δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε γιατί ο Ολυμπιακός «αυτοκτόνησε».

Και γιατί ο Γάλλος διαιτητής είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και απέβαλε τον Μπενζιά. Αποβολή βγαλμένη από την… εξυγίανση, για τον Μπενζιά που όμως ήταν ανύπαρκτος σε όλο το διάστημα που έπαιξε.

Είναι μια ήττα που με καθαρό μυαλό λες μα πως είναι δυνατόν! Ένα ματς που παρά τα ρίσκα του Μαρτίνς με τα 4 νέα πρόσωπα, και κυρίως τους Τοροσίδη, Μπενζιά και Λοβέρα που δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους, πήγαινε μέχρι το 58΄ πρίμα. Ευκαιρία δεν είχαν κάνει οι Σέρβοι, το 0-1 έμοιαζε δυνατό έως εκείνη την ώρα με τον Μαρτίνς να υπολογίζει μετά το 60΄να αρχίσει το φρεσκάρισμα.

Μια ήττα που ακόμη και έτσι όπως στράβωσε το ματς από την αποβολή και μετά θα μπορούσε και να είχε αποφευχθεί και να είναι νίκη!

Αυτό που χάνει ο Μεριά δεν χάνεται! Γενικότερα ο Τυνήσιος δεν είναι σε καθόλου καλό φεγγάρι, κάνει λάθη που δεν έκανε πέρσι, δεν νομίζω ότι είναι απλά θέμα κούρασης. Είναι δύσκολο το Τσάμπιονς Λιγκ. Και ο Σεμέδο επίσης δεν ήταν καλά, γενικότερα ο Ολυμπιακός αδίκησε την μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει έως τώρα και έχασε από έναν Ερυθρό Αστέρα που δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο.

Η αποβολή είναι το μισό ματς, η φάση του 85΄ με τον Μεριά καθοριστική και μετά ούτε τον βαθμό δεν μπόρεσε να κρατήσει σε ένα διάστημα που φαινόταν πως θα κάτσει Χ και θα είναι από πάνω ο Ολυμπιακός.

Τώρα έχει ζόρια για την 3η θέση γιατί το θέμα ποια είναι να χάσει τα 3 επόμενα ματς ο Ερυθρός Αστέρας.

Καλά και σωστά άπαντες στον Ολυμπιακό έχουν θέσει ως βασικό στόχο το πρωτάθλημα όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μπήκε στους ομίλους για να παίξει και να παλέψει για διάκριση.

Το έκανε με την Τότεναμ, δεν το έκανε ουσιαστικά με τον Αστέρα καθώς ξέχωρα από το «δώρο» του Γάλλου διαιτητή στους Σέρβους η αντίδραση του Ολυμπιακού μετά την αποβολή ήταν τραγική.

Πολλά τα λάθη και από τον Μαρτίνς, όχι τόσο στο βασικό σχήμα καθώς αυτός ξέρει καλύτερα από όλους την κατάσταση των παικτών του, και στην τελική τώρα θα μπουν όλοι στον χορό μέσα από τα παιχνίδια. Και την Κυριακή έχει πολύ δύσκολο ματς στο Βικελίδης.

Ο Μαρτίνς ευθύνεται κυρίως για την κακή διαχείριση μετά την αποβολή. Η ομάδα κατέρρευσε και δεν μπόρεσε να βοηθήσει από τον πάγκο. Και αυτό είναι σοβαρό ζήτημα.

Όσο για την συνέχεια. Ο Ολυμπιακός ρεαλιστικά θα ελπίζει σε 4 σερί ήττες του Αστέρα. Δεν ψάχνει κανα… θαύμα, στο Καραϊσκάκη θα τον νικήσει και εύκολα πιστεύω.

Δεν μπορεί δεύτερο ματς να μην νικήσει αυτόν τον Ερυθρό Αστέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ