Ρούμπεν Σεμέδο: Η ζωή που δεν έζησε…

Ρούμπεν Σεμέδο: Η ζωή που δεν έζησε…

Ο Ρούμπεν Σεμέδο τα είχε όλα, τα έχασε όλα, μπήκε στο περιθώριο, ξεχάστηκε, αλλά ο Ολυμπιακός του έδωσε την ευκαιρία να αναστηθεί. Και ο ίδιος την άρπαξε.

Από το ζενίθ, στο ναδίρ και ξανά στην κορυφή. Η ζωή του Ρούμπεν Σεμέδο είναι ένα εντυπωσιακό roller coaster. Ενα τρενάκι του… τρόμου, που στην αφετηρία του τα είχε όλα. Ολα τα καλά. Ο,τι χρειζόταν για μια διαδρομή χωρίς αναταράξεις, χωρίς φόβους, χωρίς ανασφάλειες. Στα 20 του βασικός στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στις παρυφές της Εθνικής Πορτογαλίας. Ο επόμενος μεγάλος στόπερ του ποδοσφαίρου της χώρας του. Ενα άτι, ένας αμυντικός-φαινόμενο, που είχε τα πάντα για να κυριαρχήσει.

Τα πάντα, εκτός από… καλές παρέες. Διότι πολλές φορές ο περίγυρός σου χαρακτηρίζει και εσένα τον ίδιο. Στην περίπτωση του Σεμέδο, ο περίγυρός του έκανε κάτι πολύ χειρότερο: Τον έστειλε στη φυλακή. Με κατηγορίες αδιανόητες για τον, τότε, 23χρονο στόπερ της Βιγιαρεάλ: Βιαιοπραγία, απόπειρα ανθρωποκτονία, ομηρία και τραυματισμός!

Από τις αρχές του 2018, έως το καλοκαίρι του 2019 ο Σεμέδο ήταν ξεχασμένος από τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Ηταν ο ποδοσφαιριστής που μπήκε φυλακή και κατηγορήθηκε για όλα αυτά τα τρομερά πράγματα. Ηταν ο παίκτης που αγοράστηκε με 14.000.000 από τη Βιγιαρεάλ, αλλά το συμβόλαιό του διεκόπη βιαίως, λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς. Χωρίς να έχει δικαστεί, πόσο μάλλον καταδικαστεί.

Η ζωή του Σεμέδο είχε κομματιαστεί. Η «καριέρα» ήταν λέξη που μόνο ως «ανέκδοτο» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωσή ενός ποδοσφαιριστή που έμεινε μήνες στη φυλακή, που προσπάθησε να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Ουέσκα και της Ρίο Αβε, παλεύοντας να φτιάξει το όνομά του. Κόντρα στις προκαταλήψεις, τις δεύτερες σκέψεις, τις πονηρές ματιές, την αμφιβολία, αλλά και το… κίτρινο χαρτί της φυλακής ανά χείρας.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε στη ζωή του Ρούμπεν Σεμέδο όχι ξαφνικά. Οι Ερυθρόλευκοι παρακολουθούσαν από τον Φεβρουάριο του 2019 την πορεία του. Ενός παίκτη που υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα είχε καμία δουλειά στην Ελλάδα. Ακόμη και ο Μαρτίνς είχε σοβαρές αμφιβολίες όταν από τη διοίκηση και το σκάουτινγκ του παρουσίασαν την ευκαιρία της απόκτησής του. Ο χαρακτήρας, βλέπετε. Αλλά το ποδόσφαιρο ήταν εκεί. Η ποιότητα, το ταλέντο, η προοπτική, επίσης. Ο Σεμέδο ήταν ένα άλογο έτοιμο για κούρσα, που χρειαζόταν απλά σωστή προπόνηση και καθοδήγηση. Οι αμφιβολίες του Μαρτίνς κάμφθηκαν, οι δυο άνδρες μίλησαν, ο προπονητής εξήγησε στον παίκτη το πλάνο του Ολυμπιακού και η ζωή του άλλαξε. Και η καριέρα του, βεβαίως.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε σχεδόν 4.000.000 στη Βιγιαρεάλ για έναν ποδοσφαιριστή που έναν χρόνο πριν «αγωνιζόταν» στην ομάδα της… φυλακής. Έναν παίκτη που δεν μέλλον και ήταν αόρατος για τις περισσότερες ομάδες της Ευρώπης. Έναν παίκτη με την ταμπέλα «πού να μπλέξεις τώρα». Ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει το ρίσκο. «Εμπλεξε» με τον Σεμέδο. Και δικαιώθηκε.

Η πρώτη επίσημη κλήση του Ρούμπεν Σεμέδο στην Εθνική Πορτογαλίας, που επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη από τον ίδιο τον Φερνάντο Σάντος, ήταν επιστροφή του 25χρονου κεντρικού αμυντικού στη «ζωή». Η επιβεβαίωση της ανάστασής του, που προέκυψε από τις εμφατικές παρουσίες του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Της μοναδικής ομάδας που πίστεψε πραγματικά ότι αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Και του την προσέφερε απλόχερα.

Εξάλλου, όπως είπε και ο ίδιος ο Σάντος, εξηγώντας στους συμπατριώτες του γιατί τον κάλεσε στην Εθνική Πορτογαλίας: «Σίγουρα τίποτα δεν είναι αδύνατον. Ένα στραβοπάτημα δεν σημαίνει ότι ο κάθε άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να ζήσει τη ζωή του και να ακολουθήσει τον δρόμο του. Ο Σεμέδο ήξερε πώς να αντιδράσει και πάει πολύ καλά με τον Ολυμπιακό. Τον παρακολουθούμε εδώ και καιρό. Στις τελευταίες κλήσεις ήταν μέσα, αλλά τραυματίστηκε. Αυτό που μετράει είναι το τι μπορεί να δώσει στην ομάδα».

Αυτό που μπορεί να δώσει ο Σεμέδο είναι η δίψα για να ζήσει τώρα, ότι δεν έζησε πριν. Ότι ο ίδιος στέρησε από τον εαυτό του. Και αυτή η δίψα αποτυπώνεται εντυπωσιακά στον χορτάρι, με τις επιβλητικές του εμφανίσεις. Διότι εκεί αισθάνεται ελεύθερος. Με το ταλέντο του, κέρδισε πάλι την πραγματική ελευθερία. Και την απολαμβάνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ