Πρόσκληση σε Βασιλακάκη ή Περόνε για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν!

Πρόσκληση σε Βασιλακάκη ή Περόνε για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν!

Ο Περόνε έχει έμμεση συγγένεια με τον Βασιλακάκη, γιατί φόρεσε κι αυτός την φανέλα του Ατρόμητου.

Θοδωρής Βασιλακάκης ή Μανουέλ Περόνε; Ποιόν από τους δύο θα προτιμούσατε, για μια πρόσκληση στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν; Ενώ την ίδια ώρα θα προβάλλονται βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα με περίφημα γκολ του άσου του Ατρόμητου στην εφετινή αγωνιστική σεζόν και με υπέροχο δημιουργό τον Αργεντινό, στα τελευταία λεπτά παιχνιδιών της ΑΕΛάρισας…

ΜΟΛΙΣ κατά το διήμερο Τετάρτης- Πέμπτης, για τις πρώτες συναντήσεις, στα πλαίσια του γ΄γύρου του Κυπέλλου, ο μεν 29χρονος μέσος πέτυχε, με μακρινό σουτ, στο 8΄, το μοναδικό γκολ του νικητή Ατρόμητου, στην Τρίπολη. Ο δε 34χρονος επιθετικός και στο χθεσινό θριαμβευτικό 3-0 της ΑΕΛ, εναντίον της Ξάνθης, ξεκίνησε, στο 90΄, την τελική ενέργεια, που συνεχίστηκε από τον Βασίλη Ρέντζα, αυτός σέντρα προς τον 31χρονο Λεοζίνιο, ο οποίος με αριστερό πλασαριστό σουτ σφράγισε το σκορ!

ΠΡΙΝ από λίγες ημέρες, είχαμε θέμα στο «to10.gr» με τις καλύτερες 11άδες και τις 7άδες των παικτών-πάγκου, για τον α΄γύρο του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκα. Στην ελληνική ομάδα είχαμε τον Θοδωρή Βασιλακάκη , εκτιμώντας το πληθωρικό παιχνίδι του, αλλά βασικά το πολύτιμο , για τον Ατρόμητο, σκοράρισμα του. Στην ξένη 18άδα τον Μανουέλ Περόνε, για την εκπληκτική στατιστική του να δίνει ασίστ πάσες , κυρίως κατά τον επί πλέον χρόνο των αγώνων και οι Θωμάς Ναζλίδης, Σάντι Κρίζμαν, Μίλος Ντέλετις να τις αξιοποιούν.

ΜΙΑ δικαίωση εκείνων των επιλογών μας, για «τους καλύτερους παίκτες» ήλθε και κατ΄αυτό το κυπελλικό διήμερο, που προαναφέραμε. Με τον Βασιλακάκη παράλληλα να έχει κερδίσει και το ένα, από τα δύο βραβεία της Nova , για την 15η αγωνιστική, χάρη στα πεπραγμένα του στο ,επίσης ,νικηφόρο παιχνίδι του Ατρόμητου στην Κέρκυρα.

ΑΝ Ο ΟΥΑΡΝΤΑ, που κατά το ίδιο κείμενο μας, είναι ο «Μ.V.P.» του α΄γύρου του πρωταθλήματος, έχει να επικαλείται το «Φαραώ» και να θεωρείται , για τα Δυτικά Προάστεια, ο ποδοσφαιρικός «βασιλιάς», ο Βασιλακάκης είναι ο «πρίγκιπας» του Περιστερίου! Ο άσος αποδείχθηκε , από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, με ουσιαστική συμβολή, για το επίτευγμα της ομάδας του «4η με 30 βαθμούς». Η απόκτηση του ήταν από τις πιο έξυπνες αποφάσεις των Γιώργου Σπανού- Γιάννη Αγγελόπουλου- Νίκου Λαζαρίδη.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ, ότι το όνομα του πρώην αρχηγού της «Ξάνθης» είχε κυκλοφορήσει στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ήξερε πολύ καλά ο Εβρίτης Μαρίνος Ουζουνίδης τι ήθελε, πόσο τον χρειαζόταν (τελευταίο παράδειγμα στο χθεσινό βαρύ κι ασήκωτο 4-1 στην χιονιοσκεπασμένη Λαμία…). ΄Όμως, τυχερός ο Βασιλακάκης έκανε την έξυπνη επιλογή. Προτίμησε την σιγουριά του συνεπέστατου στις οικονομικές υποχρεώσεις του Γιώργου Σπανού (του ανάλογου με τον Χρήστο Πανόπουλο, τον προηγούμενο εργοδότη του 29χρονου). Απέφυγε την περιπέτεια, στην δαιδαλώδη Λεωφόρο και με την ηρεμία, που είναι αναγκαία σε κάθε επαγγελματία, ο Θοδωρής μπορεί και πραγματοποιεί την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του. Αν συνεχίσει στα ίδια ύψη και κατά το δεύτερο ήμισυ του πρωταθλήματος θα διεκδικήσει θέση στην «χρυσή 11άδα» και κάλεσμα στην Εθνική.

Ο ΓΕΡΟΛΥΚΟΣ Περόνε …έχει έμμεση συγγένεια με τον Βασιλακάκη, γιατί φόρεσε κι αυτός την φανέλα του Ατρόμητου. Δεν στέριωσε, γιατί εκείνο τον καιρό βρισκόταν σε έξαρση το χρόνιο πρόβλημα του, με την ευπάθεια στα πόδια. Αναγκάστηκε να κάνει για άλλη μια φορά, στα όσα πολλά χρόνια βρίσκεται στην Ελλάδα, τον γυρολόγο. Αγκυροβόλησε στο Καυτατζόγλειο. Οι αγωνιστικοί άθλοι του με τον Ηρακλή δεν είχαν προβολή, εξ αιτίας …της αστάθειας, από κατηγορία σε κατηγορία και γενικά της αναποτελεσματικότητας του «ροπάλου»- σήμα κατατεθέν της ρώμης του Χατζηπανάγιου ήρωα της Θεσσαλονίκης.

ΟΣΗ εξυπνάδα πιστώθηκε, για την απόκτηση του Βασιλακάκη, στον «μπος» του Περιστερίου, με ρίζες από την ποδοσφαιρομάνα Νίκαια, δηλαδή στον Γιώργο Σπανό (άξιο τέκνο του δημιουργού της Χαλκηδόνας του κ.Μιχάλη, …απόφοιτου από το «πανεπιστήμιο της μπάλας» -τον Ιωνικό), άλλη τόση στον Αλέξη Κούγια!

Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ποδοσφαιριστής, σκληραγωγημένος από τα αγωνιστικά «βραχοτόπια» των μικρών αθηναϊκών κατηγοριών, ως αρχηγικό στέλεχος της Πετρούπολης, ξέρει τα περί τη μπάλα όσο και για την επιστήμη, που επαγγέλλεται. Διέκρινε , λοιπόν, το πώς και κατά πόσο ο Περόνε μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΛάρισας. Τον πήρε χωρίς κανένα ενδοιασμό, με την σκέψη, πως θα τον χρειάζεται, για «τρίτη αλλαγή», όταν οι αντίπαλοι αμυντικοί θα καταλαμβάνονται από κόπωση. Τότε ο «Μανόλης», ευλογημένος κληρονόμος της νοτιοαμερικάνικης «μαγείας με τη μπάλα», θα αναλαμβάνει να δικαιολογεί την προτίμηση του Αλέξη . Και το κάνει, ο Περόνε, κυρίως με τις πάσες-αραβουργήματα προς τους ευτυχισμένους επιθετικούς συμπαίκτες του.

Ο ΠΕΡΟΝΕ απέδειξε και χθες, στο 3-0 εναντίον της Ξάνθης, πως είναι «ο κορυφαίος 12ος παίκτης» στα γήπεδα της μεγάλης κατηγορίας. Έχουμε και τον Βασιλακάκη, που συναγωνίζεται ακόμη κι ένα «Φαραώ» , για το «στέμμα» στο Περιστέρι.

ΚΑΤΑΛΗΞΑΤΕ, λοιπόν, για το ποιόν, από τους δύο, θα καλέσετε για ρεβεγιόν Χριστουγέννων ; Σίγουροι, πως θα έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε το παραδοσιακό δέντρο να στολιστεί με μπάλες, σαν αυτές από τις ονειρώδεις ασίστ του Αργεντινού και τα απίθανα γκολ του Έλληνα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ