Μήπως ο Ουάρντα και ο Λιβάγια  είναι…αγρότες;

Μήπως ο Ουάρντα και ο Λιβάγια  είναι…αγρότες;

Η Λάρισα είναι ομάδα φτιαγμένη να πουλάει ακριβά το τομάρι της. Πολύ σκληρή για να την καταβάλουν ομάδες με μεγαλύτερη ποιότητα. Με τριάδα πίσω ( Μιχαήλ, Μπράλιτς, Μόρας) που τρώει σίδερα και δίδυμο αμυντικών χαφ που οργώνουν(!) το γήπεδο.

Δεν είμαστε στην πρώτη αγωνιστική να το βλέπεις και να αιφνιδιάζεσαι. Εχουμε φτάσει στην έκτη και ξέρεις ποια είναι η κατάσταση. Είσαι η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και παίρνεις την ευθύνη να στέλνεις επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να παίζουν σε χωράφι διακινδυνεύοντας την σωματική στους ακεραιότητα.

Λίγο ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση αν η ευθύνη είναι στην ΑΕΛ ή την ιδιοκτήτρια εταιρεία του γηπέδου. Επιλέγω ότι η ευθύνη είναι ακέραια της ιδιοκτήτριας εταιρίας. Η Σούπερ Λίγκα γιατί επιτρέπει να γίνονται αγώνες πρωταθλήματος σε αυτό το γήπεδο; Να πάρει την πρωτοβουλία και η ΠΑΕ ΑΕΛ με την σειρά της να ψαχτεί ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Αν μιλάμε βέβαια για διοργανώτρια αρχή που έχει ευθύνη και ρόλο. Όλα τα άλλα είναι απλά για κατανάλωση. Αναφέρομαι αποκλειστικά στον αγωνιστικό χώρο. Και φυσικά δεν δέχομαι ότι ο προπονητής και οι παίκτες της ΑΕΛ βολεύονται να παίζουν σε αυτό το γήπεδο.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα ήταν μια επιτυχία για την τοπική ομάδα. Στόχος της είναι να μαζεύει μαζί και φυσικά να μην παραδίδεται στις διαθέσεις των λεγόμενων μεγάλων ομάδων που έρχονται στην πρωτεύουσα του Θεσσαλικού κάμπου.

Η Λάρισα είναι ομάδα φτιαγμένη να πουλάει ακριβά το τομάρι της. Πολύ σκληρή για να την καταβάλουν ομάδες με μεγαλύτερη ποιότητα. Με τριάδα πίσω (Μιχαήλ, Μπράλιτς, Μόρας) που τρώει σίδερα και δίδυμο αμυντικών χαφ που οργώνουν(!) το γήπεδο. Ο Σετσέροβιτς είναι μεγάλος μαχητής. Τώρα πλαισιώνεται ιδανικά από τον Κάτσε που έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει  και σε οργανωτικό επίπεδο.

Εδώ αξίζει να επισημανθεί πως ο Ουάρντα με τον Κάτσε έχουν βοηθήσει σημαντικά την ομάδα να ανεβάσει την ποιότητά της. Ο εργατικός Μιχάλης Γρηγορίου βρήκε δυο ποιοτικούς παίκτες, με ικανότητες και εμπειρία που ανεβάζουν την αγωνιστική ισχύ της ομάδας.

Μπορεί ο Αιγύπτιος να έχει αντιδράσεις μέσα κι έξω από το γήπεδο που εκθέτουν τον ίδιο και ζημιώνουν το σύνολο, αλλά όταν ασχολείται μόνο με την μπάλα είναι απολαυστικός. Λίγο έλλειψε να οδηγήσει την Λάρισα στη νίκη.

Η ΑΕΚ είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της αλλά οι ευκαιρίες για γκολ ήταν μοιρασμένες. Το παιχνίδι αναγκαστικά πήγε στη δύναμη και φορτώθηκε με σκληρά μαρκαρίσματα και νεύρα.

Στο ημίχρονο, οι παίκτες του στοιχήματος πόνταραν σε αποβολές και έχασαν τα λεφτά τους. Η ΑΕΚ έχασε δυο βαθμούς χωρίς να έχει την βασική ευθύνη για αυτό.

Θα μπορούσε όμως ο κόουτς της Ενωσης να είχε κάνει καλύτερες επιλογές για να βοηθήσει την ομάδα του. Δεν γίνεται να αποσύρεις τον άφαντο και –ίσως- φοβισμένο Ολιβέιρα και να μην βάζεις μέσα στην περιοχή των «βυσσινί» ένα δυνατό κορμί να δίνει μάχες στον αέρα, εκεί δηλαδή που βρισκόταν τόσο συχνά η μπάλα. Στοιχειώδες κύριε Κωστένογλου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ