Ο Αβραάμ και ο Τοροσίδης, ξέρουν να «κλειδώνουν» ανατροπές!

Ο Αβραάμ και ο Τοροσίδης, ξέρουν να «κλειδώνουν» ανατροπές!

Ο Αβραάμ και ο Τοροσίδης έδειξαν με την απόδοσή τους πως δεν βρίσκονται στην ομάδα τους μόνο για να φτιάχνουν το κλίμα στα αποδυτήρια. Μπορούν να βγαίνουν μπροστά και αγωνιστικά.

Όταν παίρνεις παιχνίδι που θεωρείται ντέρμπι και μάλιστα με ανατροπή τότε πηγαίνεις ευτυχισμένος στο κρεβάτι σου. Όταν μάλιστα το καταφέρνεις ενώ έχεις χάσεις νωρίς στη διάρκειά σου δυο κομβικούς παίκτες όπως ο Τσιμίκας και ο Ποντένσε τότε κοιμάσαι σαν πουλάκι.

Σε όλα αυτά προσθέστε την δήλωση-παραδοχή του Πέδρο Μαρτίνς ότι ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στη καλή του φάση. Αν βρισκόταν προφανώς το παιχνίδι που έπιασε για περίπου είκοσι λεπτά στο πρώτο ημίχρονο θα το έπιανε για πολύ μεγαλύτερο διάστημα και το σκορ θα έπαιρνε διαστάσεις.

Δεν υπάρχει καμία διάθεση υποτίμησης της προσπάθειας αλλά και της θέλησης που έδειξαν οι παίκτες του Αρη να πάρουν το ντέρμπι και να πανηγυρίσουν με τους χιλιάδες οπαδούς τους. Φαινόταν όμως ότι είναι αντικειμενικά δύσκολο σε ένα ματς με ανεβοκατεβάσματα της μπάλας να σταθούν και να ανταπεξέλθουν.

Προηγήθηκαν κόντρα στη ροή του ματς εκμεταλλευόμενοι με τον Ντιγκινί ακόμα μια αστεία τοποθέτηση της άμυνας του Ολυμπιακού σε στημένη φάση αλλά όταν οι ερυθρόλευκοι έβαλαν το πόδι στο γκάζι τους ήταν αδύνατο να αντέξουν. Δεν πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο. Σε αντίστοιχη πίεση δεν άντεξε κανείς.

Ο Ολυμπιακός την εκδήλωσε για περίπου είκοσι-εικοσιπέντε λεπτά, έκανε την ανατροπή και μετά έβγαλε το πόδι από το γκάζι. Στο διάστημα που το είχε εκεί, ο Ελ Αραμπί έδειξε πάλι την εκτελεστική του δεινότητα, ο Τσιμίκας την ικανότητά του να πλαγιοκοπεί και να σερβίρει, ο Βαλμπουενά την άνεσή του να σημαδεύει τους συμπαίκτες του και ο Μασούρας κάτι που πήγαμε να το ξεχάσουμε. Ότι έχει την ικανότητα να χώνεται στην περιοχή στην πλάτη του φορ και να βρίσκεται αμαρκάριστος σε θέση βολής.

Πριν επιστρέψουμε στην… κανονική ροή του κειμένου κάτι ακόμα για τον Μασούρα. Η επιλογή του στο δεύτερο ημίχρονο να πάει σε τελική προσπάθεια και να μην δώσει στον ξεμαρκάριστο Ελ Αραμπί είναι επιπόλαιη. Φανερώνει μια διάθεση να διεκδικήσει για τον εαυτό του περισσότερα από όσα του απονέμονται. Με συμπαίκτη του Βαλμπουενά που νοιάζεται περισσότερο για την ομάδα και τους συμπαίκτες του παρά για την ατομική του διάκριση θα έπρεπε να έχει ήδη διδαχτεί ορισμένα βασικά πράγματα…

Ο Ολυμπιακός κάθισε και πάλι στο δεύτερο ημίχρονο. Η καλά οργανωμένη άμυνά του δεν άφησε παρά ελάχιστα περιθώρια στους παίκτες του Τερζή να γίνουν απειλητικοί. Ο Μαρτίνς είπε πως θέμα κούρασης δεν τίθεται. Εφόσον αυτή η αγωνιστική συμπεριφορά επαναλαμβάνεται, κάποιου είδους ζήτημα τίθεται που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Κατά τα λοιπά ο Αβραάμ και ο Τοροσίδης έδειξαν με την απόδοσή τους πως δεν βρίσκονται στην ομάδα τους μόνο για να φτιάχνουν το κλίμα στα αποδυτήρια. Μπορούν να βγαίνουν μπροστά και αγωνιστικά. Μεγάλη η συμβολή τους ώστε ο Ολυμπιακός να κρατήσει το αποτέλεσμα και να μείνει πάλι μόνος πρώτος στην κορυφή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ