Το πρώτο μεγάλο πρέπει της σεζόν

Το πρώτο μεγάλο πρέπει της σεζόν

Σήμερα οι πράσινοι παίζουν στην Γαλλία κόντρα στην Βιλερμπάν. Είναι από εκείνα τα ματς της σεζόν, που έχουν από πάνω τους ένα τεράστιο πρέπει. Τι σημαίνει αυτό; Εάν θέλεις οκτάδα πας σε έδρες όπως το Αστρομπάλ και παίρνεις τη νίκη.

Μετά το τέλος εποχής της Αυτοκρατορίας του Παναθηναϊκού του Ζοτς, το καλοκαίρι του 2012, το τριφύλλι έχει σοβαρό πρόβλημα μακριά από το Ο.Α.Κ.Α. Η άλλοτε ομάδα φόβητρο της Ευρώπης, που σκορπούσε τον πανικό και ήταν ικανή να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα, από τότε και ανεξαρτήτως ρόστερ ή προπονητή, δυσκολεύεται πολύ να περάσει ακόμα και από ομάδες με πολύ χαμηλότερο επίπεδο. Μπορεί το τριφύλλι να δίνει πάντα το παρόν στα play- off, αλλά αυτό εν πολλοίς οφείλεται στα αξιοζήλευτα ποσοστά επιτυχίας που έχει εντός των τειχών. Μεγάλες νίκες εκτός Ελλάδας μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σε φάση νοκ – άουτ αγνοεί την νίκη από το πρώτο πέρασμα του τωρινού προπονητή του. Πάμε και στα σημερινά.

Η Βιλερμπάν είναι μια από τις ομάδες που θεωρείται ότι θα παίξει ρόλο κομπάρσου στην φετινή Euroleague. Στην επιστροφή της μετά από πολλά χρόνια και με παίκτες χωρίς ιδιαίτερες παραστάσεις, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι λογικό να μην έχει βλέψεις για κάτι περισσότερο από μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Η πρεμιέρα της, πάλι στο γήπεδο της πριν από μια εβδομάδα, ήταν εντυπωσιακή, αφού σκόρπισε ένα από τα μεγάλα και παραδοσιακά club της διοργάνωσης. Η νίκη της επί του Ολυμπιακού με 19 πόντους διαφορά έκανε αίσθηση σε αρκετό κόσμο, όμως με μια πιο ψύχραιμη ματιά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Ο αντίπαλος της βρίσκεται σε τραγική κατάσταση αγωνιστικά και φέτος είναι τουλάχιστον μια ταχύτητα κάτω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι Γάλλοι θα έχουν εκτός τον γκαρντ τους Μαλεντόν, ο οποίος δυστυχώς χτύπησε και θα λείψει για αρκετό χρονικό διάστημα. Οι πράσινοι από την άλλη δεν έχουν προβλήματα και αναμένεται να παραταχθούν πλήρεις. Το Αστρομπάλ είναι ένα δύσκολο γήπεδο, σχετικά μικρό, αλλά γεμάτο και σίγουρα αποτελεί έδρα για την ομάδα του μεγάλου Τόνι Πάρκερ. Δυστυχώς για την Βιλερμπάν ο πρώην σούπερσταρ του NBA δεν φορά πια αθλητικά παπούτσια, αλλά κουστούμι.

Που θα κριθεί το ματς; Τα κομβικά σημεία κατά τη γνώμη μου είναι δύο. Πρώτον ο έλεγχος των ριμπάουντ. Οι γηπεδούχοι, ως γνήσια γαλλική ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, είναι πολύ αθλητικό σύνολο που αρέσκεται να ανανεώνει επιθέσεις χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ που παίρνει. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη από την άλλη, τόσο στα φιλικά όσο και στα πρώτα επίσημα, εμφάνισαν τεράστια προβλήματα στη διαχείριση των » σκουπιδιών» της δικής τους ρακέτας.

Εάν δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα καλό θα είναι να μην δώσουν δικαιώματα και δεύτερες ευκαιρίες στους αντιπάλους τους. Δεύτερον ο ρυθμός. Το σύνολο του Μίτροβιτς επιδιώκει να τρέχει, μην ξεχνάτε ότι την διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο της πρεμιέρας την πήρε ακριβώς με αυτό τον τρόπο παιχνιδιού, όμως ο Παναθηναϊκός ξέρει να το κάνει και καλύτερα και γρηγορότερα. Άρα το συμπέρασμα είναι τρέξτε σαν μην υπάρχει αύριο.

Εν ολίγοις το αποψινό είναι από εκείνα τα ματς που κανείς δεν θα σου πει μπράβο αν τα κερδίσεις, όμως θα μπλέξεις άσχημα αν τα χάσεις. Βρισκόμαστε επομένως μπροστά στο πρώτο μεγάλο πρέπει της σεζόν. Οι πράσινοι οφείλουν να κάνουν το δύο στα δύο για να μπουν δυναμικά στην φετινή διοργάνωση. Σε περίπτωση που το πετύχουν, θα το έχουν κάνει για πρώτη φορά από την σεζόν 2011- 12, δηλαδή από την τελευταία χρονιά που έφθασαν μέχρι το Final- Four. Το τριφύλλι μέχρι την ένατη αγωνιστική, όπου ταξιδεύει στην Λιθουανία και το Κάουνας για να αντιμετωπίσει την Ζάλγκιρις του Σάρας, έχει πρόγραμμα που μπορεί να βγάλει με μία ή δύο ήττες το πολύ. Κομβικό, λοιπόν, το σημερινό έστω και αν βρισκόμαστε μόλις στην δεύτερη στροφή του μαραθωνίου. Καλή επιτυχία στους πράσινους και τα λέμε μετά το ματς ραδιοφωνικά …..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ