Ο Κωστένογλου, οι περσινοί και τα «πεταμένα λεφτά»

Ο Κωστένογλου, οι περσινοί και τα «πεταμένα λεφτά»

Ο κόουτς επανέφερε την ομάδα στην κανονικότητα με τους περσινούς. Οι φετινοί που για να έρθουν η διοίκηση άνοιξε το πουγκί της αρκετά, ήταν με εξαίρεση τον Παουλίνιο, αμέτοχοι στην προσπάθεια...

Πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή, έξι αγωνιστικές από την έναρξη του πρωταθλήματος είναι μεγάλη ζημιά. Ζημιά για μια ομάδα που είχε και έχει ως στόχο να διεκδικήσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τώρα που το πράγμα κατασταλάζει και αρχίζει να χάνεται η ανακούφιση από την αποφυγή της λαίλαπας Καρντόσο, η ΑΕΚ έρχεται αντιμέτωπη με τα πραγματικά αγωνιστικά της προβλήματα που είναι άσχετα με τις αλλοπρόσαλλες επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο Κωστένογλου, το ομολογούν όλοι, επανέφερε την ομάδα σε μια κανονικότητα. Ετσι είναι αλλά τώρα ήρθε η ώρα να αναμετρηθεί η ομάδα με την πραγματικότητα. Μπορεί να σταθεί απέναντι στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ ώστε να μπει σφήνα; Φαντάζομαι ότι κανένας οπαδός της Ενωσης δεν θα είναι ευχαριστημένος επειδή η διαφορά στο τέλος του πρωταθλήματος θα είναι μικρότερη από την κορυφή σε σύγκριση με αυτή που ήταν πέρσι. ΑΕΚ τρίτη μακριά  από από τους άλλου δυο δεν λέει τίποτα σε κανέναν οπαδό της.

Εδώ είναι που αρχίζουν τα προβλήματα. Ο Κωστένογλου επανέφερε την ομάδα στην κανονικότητα με τους περσινούς. Οι φετινοί που για να έρθουν η διοίκηση άνοιξε το πουγκί της αρκετά, ήταν με eξαίρεση τον Παουλίνιο, αμέτοχοι στην προσπάθεια. Ο Ολιβέιρα για καιρό στα πιτς, ο Σιμάο εξαφανισμένος, ο Βέρντε και ο Ζεράλδες τα ίδια. Κάπου εδώ αρχίζει και ενός είδους κριτική στον Κωστένογλου που φαίνεται πως προτίμησε να “ξεκολλήσει το κάρο” με τους παλιούς και άφησε τους νέους αναξιοποίητους. Πρόκειται όμως ,για παίκτες που η ΑΕΚ ξηλώθηκε να τους αποκτήσει και περιμένει από αυτούς να της προσθέσουν την ποιότητα που της έλειπε για να καταστεί ανταγωνιστική.

Ο Βέρντε ήρθε με περγαμηνές στην Ενωση και ο κόουτς τον πηγαινοφέρνει μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Ο Σιμάο σαν να αποστρατεύθηκε χωρίς να ισχυρίζεται κανείς ότι έβγαζε μάτια. Το ίδιο και ο Ζεράλδες που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι ως η πλέον ποιοτική προσθήκη. Καθήκον του προπονητή είναι να βάζει καθε φορά κείνους που είναι σε καλύτερη κατάσταση αλλά καθήκον του είναι επίσης να παίρνει από τους παίκτες του το καλύτερο. Σε αυτό τον τομέα δεν δούλεψε ή δεν πρόλαβε να δουλέψει ο Κωστένογλου.

Αν όσοι ήρθαν με δυο εξαιρέσεις δεν κάνουν τότε η ΑΕΚ πρέπει το χειμώνα να βγει στην αγορά να τους αντικαταστήσει. Αν δεν το κανει αυτό και πάει με τους περσινούς τότε θα πρέπει να παραδεχτεί -θα το δείχνει η βαθμολογία- ότι θα μείνει πάλι εκτός διεκδίκησης τίτλου. Πριν το μπαλάκι περάσει στα χέρι της διοίκησης βρίσκεται αναγκαστικά στα χέρι του Κωστένογλου. Και «ζεματάει»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ