Αυτό πόνεσε

Αυτό πόνεσε

Ο Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια μια νίκη, που έμοιαζε να είχε «κλειδώσει». Θέλει πολλή δουλειά, αλλά δείχνει ότι έχει πολύ καλά στοιχεία

Όποιος δεν βλέπει ότι στη φετινή Ευρωλίγκα το επίπεδο είναι πολύ πιο ψηλό από το παρελθόν, δεν θα μπορέσει να καταλάβει τι συμβαίνει.

Η Φενέρμπαχτσε έχει ξεκινήσει με δύο ήττες, ο Ερυθρός Αστέρας (είχε φανεί μικρή σε κάποιους φίλους του Παναθηναϊκού η διαφορά στο μεταξύ του ματς της πρεμιέρας) έκανε την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να μοιάζει μικρότερη απ’ ότι είναι, η Ρεάλ ούτε κατάλαβε πώς νίκησε τη Μακάμπι, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει φτιάξει σπουδαία ομάδα, αλλά να μην έχει γευτεί τη χαρά της νίκης.

Είναι μικρά δείγματα 1.5 αγωνιστικής κι είναι βέβαιο πως όσο περνά ο καιρός, όσο οι ομάδες «δένουν» τόσο θα ανοίγει η ψαλίδα από το γκρουπ υψηλής δυναμικότητας. Μόνο που σε αυτό -σε θεωρητικό επίπεδο- ΔΕΝ είναι οι ελληνικές ομάδες. Γι’ αυτό και μια νίκη στο Αστρομπάλ, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, θα ήταν εξόχως σημαντική -σε αυτή τη φάση- για τον Παναθηναϊκό.

Προηγήθηκε με 13 πόντους διαφορά στο 30’, αλλά πλέον με το τέμπο στο οποίο παίζονται οι αγώνες, με την ικανότητα των παικτών να σκοράρουν από κάθε απόσταση, δύσκολα θα βρείτε διαφορά ασφαλείας. Και παρότι σ’ ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» ήταν μπροστά στο σκορ, αρκούσε ένα προβάδισμα με έναν πόντο διαφορά, για να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια τους η νίκη.

Στην άμυνα το «τριφύλλι» παίρνει πολύ χαμηλό βαθμό. Ειδικά στο τέλος, πήγε να πάρει το παιχνίδι από την επίθεση, δίχως να καταφέρει να σταματήσει έστω μία επίθεση των Γάλλων. Κι είναι λογικό να υπάρχουν κενά στην άμυνα, αφού οι νέοι δεν έχουν προσαρμοστεί και χρειάζεται να γεμίσουν και το κενό που αφήνει ο εξαιρετικός στην επίθεση Φριντέτ.

Όσον αφορά στο μπροστά μέρος του γηπέδου, ο Τόμας ήταν συγκλονιστικός, ο Φριντέτ είναι «δολοφόνος», ο Καλάθης είναι εγγύηση. Πώς με αυτά τα δεδομένα χάθηκε το ματς; Η τελευταία επίθεση πρόδηλα δεν ήταν αυτή που σχεδίασε ο Αργύρης Πεδουλάκης στο τάιμ άουτ, αλλά το ματς χάθηκε στις βολές. Όταν οι Γάλλοι είχαν 12/15 κι οι «πράσινοι» 14/27, σε αναμέτρηση… μισού καλαθιού, δεν χρειάζεται να το ψάξουμε παραπάνω.

Ναι, μένει η εικόνα της τελευταίας κακής επίθεσης, αλλά με τέτοια τρύπα στην άμυνα και τόσες χαμένες βολές, οι Γάλλοι «έκλεψαν» από τον Παναθηναϊκό μια νίκη και με 2/2 φιγουράρουν στην κορυφή. Όχι πως δεν έκαναν σπουδαία προσπάθεια, όχι πως δεν πάλεψαν, όχι πως δεν το δικαιούνται. Άλλωστε, το μπάσκετ είναι παιχνίδι λαθών και το δικό σου λάθος, είναι κέρδος του αντιπάλου.

Επειδή ακριβώς χάθηκε το ματς από πράγματα που ενδεχομένως να μην είναι ποτέ εξίσου άσχημα (βολές), επειδή ακόμα κι έτσι μπορούσαν να αποδράσουν οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη. Υπήρξε πρόβλημα και στα ριμπάουντ, ενώ είναι εμφανές ότι παίκτες όπως ο Τζόνσον δεν έχουν αφομοιωθεί γι’ αυτό και το ροτέισον μικραίνει. Όπως και να ‘χει, ο Παναθηναϊκός γνώρισε μια ήττα που πόνεσε περισσότερο, λόγω του ότι έμοιαζε να ελέγχει το ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ