Η ισορροπία, ο επαγγελματισμός και η υποχρέωση των παικτών

Η ισορροπία, ο επαγγελματισμός και η υποχρέωση των παικτών

Αν οι ίδιοι οι παίκτες δεν αντιληφθούν πως βρίσκονται σε έναν μεγάλο σύλλογο και πρέπει να κάνουν σωστά και επαγγελματικά τη δουλειά τους, όσες ομιλίες και αν γίνουν η κατάσταση δε θα αλλάξει.

Οφείλει να βρει ισορροπία ο Παναθηναϊκός στο εσωτερικό του για να καταφέρει να βγάλει και στο γήπεδο μια καλύτερη εικόνα. Οφείλει να φτιάξει εκείνο το κλίμα που τον διέκρινε την περσινή σεζόν: χαμηλά το κεφάλι, καθημερινή δουλειά, πίστη στο πρότζεκτ και προσπάθεια που δε σταματά ούτε μέρα.

Οφείλουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να καταλάβουν πως πλέον τίποτα δεν τους χαρίζεται. Πέρασε η περίοδος χάριτος, ολοκληρώθηκε μαζί με την ολοκλήρωση της περσινής σεζόν. Έξι αγωνιστικές μετά το ξεκίνημα της νέας, ο Παναθηναϊκός μοιάζει σαν να ψάχνει – μαζί με τον καλό του εαυτό – και μια δικαιολογία να κρυφτεί από πίσω της.

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Κορωπί σαφέστατα επηρεάζουν την εικόνα της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Μικρά ή μεγάλα, σοβαρά ή.. πταίσματα, έχει μικρή σημασία. Το να πηγαίνει ο τεχνικός διευθυντής στα αποδυτήρια για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα και να μιλάει σε όλη την ομάδα (έγινε και μετά το παιχνίδι με τον Άρη), φέρνει τους παίκτες σε μια κατάσταση απολογητική. Καλούνται να προσπαθήσουν και για κάτι ακόμα, πέραν του ποδοσφαίρου. Για κάτι που είναι υποχρέωσή τους. Να βρίσκονται στην ώρα τους στην προπόνηση. Δηλαδή στη δουλειά τους.

Οι ίδιοι οι παίκτες πρέπει να αντιληφθούν πως η υποχρέωση τους θα έπρεπε να είναι να βρίσκονται νωρίτερα της προκαθορισμένης ώρας. Ιδιαίτερα όταν είναι σε μια ομάδα που γύρω τους υπάρχουν πολλά νέα παιδιά. Ακόμα και ο αντίκτυπος στον κόσμο γύρω απ’ αυτό και ιδιαίτερα όσο η ομάδα δεν πηγαίνει καλά, θα είναι πολύ αρνητικός. Και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον τους στις επόμενες «στραβές».

Όμως το νούμερο ένα ζήτημα δεν είναι ούτε ο κόσμος, ούτε ο προπονητής τους, ούτε ο τεχνικός διευθυντής, ούτε καν οι ίδιοι τους οι εαυτοί και πως κρίνει ο καθένας πως θα πορευτεί και τι πορεία θα έχει. Το βασικό ζήτημα είναι ο σύλλογος. Και η πορεία του συλλόγου εξαρτάται αυτή τη στιγμή απ’ αυτούς.

Όσα κι αν τους πει ο Νταμπίζας, όσες τιμωρίες κι αν πέσουν, όσο κι αν τους… πιπιλίσει το μυαλό ο Δώνης, εκείνοι είναι που πρωτίστως πρέπει να αντιληφθούν σε ποιον σύλλογο παίζουν, τι εκπροσωπούν και τι πρέπει να κάνουν. Και να βγάλουν την ομάδα από τον δύσκολο δρόμο που οι ίδιοι έχουν οδηγήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ