Τι σημαίνει η επιστροφή του Λάζαρου

Τι σημαίνει η επιστροφή του Λάζαρου

Ο Χριστοδουλόπουλος είναι ηγετική προσωπικότητα. Μεσοεπιθετικά, ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν έλληνα παίκτη να μπαίνει μπροστά στα δύσκολα και να ζητάει την μπάλα.

Δεν πρόκειται να γίνει αύριο- εθαύριο και δεν πρόκειται να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη.Αναμένεται όμως στις αρχές του επόμενου μήνα. Σε ένα Ολυμπαικό όπου υπάρχουν ήδη αρκετοί ακραίοι και δείχνει πλήρης σε μεσοεπιθετικούς, τι θα μπορούσε άραγε να προσφέρει η επιστροφή του Λάζαρου;

Από τα τέλη του χειμώνα που τραυματίστηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός έμαθε να ζει χωρίς τον Λάζαρο αν βέβαια είχε προλάβει να ζήσει μαζί του. Διότι επί της ουσίας, μόλις που είχε αρχίσει να ζει μαζί του. Καλό είναι να μην ξεχνάμε. Ο Χριστοδουλόπουλος ήρθε στον Ολυμπιακό από την ΑΕΚ κάνοντας μια εντυπωσιακή χρονιά με γκολ και ασίστ. Ηταν σε πλήρη φόρμα και είχε ήδη προλάβει να δείξει στους ερυθρόλευκους πόσο χρήσιμος παίκτης είναι σκοράροντας και συμμετέχοντας ουσιαστικά στο παιχνίδι της ομάδας αν και δεν ήταν αναντικατάστατος.

Ο Μαρτίνς τον αξιοποιούσε κυρίως από τα δεξιά της επίθεσης τοποθετώντας αριστερά τον Ποντένσε. Αν και όλοι αναφέρονται στον τραυαμτισμό του Ομάρ στα κρίσιμα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη αν και ο τραυματισμός του Φορτούνη αποτέλεσε σοκ για την ομάδα και τον Μαρτίνς, η απουσία του Λάζαρου ήταν πολύ σημαντική. Οπως σημαντική μπορεί να είναι και η επάνοδός του. Θυμίζω απλά ότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός υπέστη ρήξη χιαστών για δεύτερη φορά στο ίδιο πόδι και ότι ενώ ετοιμαζόταν να επιστρέψει τον προηγούμενο μήνα, υπέστη θλάση που τον έφερε και πάλι πίσω.

Με την επιστροφή του μπορούμε να μιλήσουμε γενικά για ένα ακόμα όπλο στην διάθεση του Μαρτίνς. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Λάζαρος είναι ηγετική προσωπικότητα. Από την μέση και μπροστά ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν έλληνα παίκτη να μπαίνει μπροστά στα δύσκολα και να ζητάει την μπάλα. Ο Χριστοδουλόπουλος έχει την ικανότητα να παίξει ακόμα κι εκεί που έπαιζε ο Φορτούνης. Μπορεί να πάει κάθετα από τον άξονα, να διεμβολίσει από τα πλάγια, να εκτελέσει πέναλτι και στημένες φάσεις.

Είναι παίκτης μεγάλου ρεπερτορίου και ηγετικών προσόντων ειδικά σε μια ομάδα που οι έλληνες παίκτες έχουν αξία αλλά δεν έχουν προλάβει να διαμορφώσουν ηγετική προσωπικότητα. Τα χρόνια δεν έχουν πάρει τον Λάζαρο. Τον χειμώνα θα κλείσει τα τριάντα τρία. Στον βαθμό που θα επανέλθει πλήρης δυνάμεων και χωρίς “κουσούρια” στο γόνατο, ο Λάζαρος μπορεί να διεκδικήσει και να καταλάβει μια πολύ σημαντική θέση στις επιλογές του προπονητή του. Δίψα να παίξει και να φανεί χρήσιμος στην ομάδα που υποστήριζε από μικρός, έχει. Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, ο Λάζαρος υγιής και κεφάτος μπορεί να πάρει τη ρεβάνς και να αναδειχτεί πρωταγωνιστής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ