ΑΕΚ: «Κλειδί» για τη βελτίωση ο Ολιβέιρα

ΑΕΚ: «Κλειδί» για τη βελτίωση ο Ολιβέιρα

Ο Πορτογάλος φορ αναμένεται 100% έτοιμος με την επιστροφή στη δράση και ο Κωστένογλου ποντάρει πάνω του για την αλλαγή που θέλει στην εικόνα της ΑΕΚ.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα αποτέλεσε το καλοκαίρι μία από τις δυνατές μεταγραφές της ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος φορ ήρθε στην Ένωση για να κάνει τη διαφορά και να ηγηθεί της επιθετικής της γραμμής. Ο έμπειρος άσος ξεκίνησε τη σεζόν με πολλή όρεξη. Ο Ολιβέιρα βρήκε δίχτυα με το «καλημέρα» και με την απόδοσή του σκόρπισε ελπίδες για την επόμενη μέρα.

Ο τραυματισμός που υπέστη ο Ολιβέιρα τον έθεσε εκτός μάχης για περίπου ένα μήνα. Ο Πορτογάλος στράικερ επέστρεψε στη δράση στον αγώνα με τη Λάρισα όμως ήταν φανερό πως δεν βρισκόταν ακόμα στο επίπεδο ετοιμότητας που έπρεπε. Το διάστημα της διακοπής αναμφίβολα λειτούργησε υπέρ του.

Ο Ολιβέιρα θα έχει τον χρόνο να καλύψει το χαμένο έδαφος και η επιστροφή στη δράση να τον βρει στο 100%. Ο Νίκος Κωστένογλου ποντάρει πολλά στην παρουσία του υψηλόσωμου άσου προκειμένου η ΑΕΚ να δείξει ένα άλλο πρόσωπο. Να βελτιωθεί και να αλλάξει εντελώς την επιθετική της λειτουργία. Που θα έχει επίκεντρο τον Ολιβέιρα.

Η ποιότητα του Πορτογάλου επιθετικού είναι τέτοια που μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ το «εύκολο» γκολ, σε ματς που τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Η Ένωση τα βρίσκει σκούρα απέναντι σε κλειστές άμυνες και ο Ολιβέιρα μπορεί να της δώσει λύσεις και… βαθμούς.

Η συνεργασία με τον Λιβάια

Οι Μάρκο Λιβάια και Νέλσον Ολιβέιρα φαίνεται να «κουμπώνουν» ιδανικά εντός των αγωνιστικών γραμμών. Οι δύο παίκτες είχαν εξαιρετικές συνεργασίες σε όλα τα ματς που συνυπήρξαν στο ίδιο σχήμα, με τον έναν να μαθαίνει πλέον το παιχνίδι του άλλου.

Είναι σαφές πως αγωνιστικά οι δύο παίκτες ταιριάζουν «γάντι» ως επιθετικό δίδυμο. Μιας και έχουν κοινά χαρακτηριστικά, αλλά και διαφορές. Κάτι που δίνει στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να δείχνει πιο απρόβλεπτη επιθετικά και με περισσότερες επιλογές.

Το σημαντικό πάντως για τη συνεργασία των Λιβάια-Ολιβέιρα, είναι πως οι δύο παίκτες αρχίζουν και χτίζουν και μια ξεχωριστή προσωπική σχέση. Ο ένας εκτιμά τις αγωνιστικές ικανότητες του άλλου και οι δυο τους έχουν βρει κώδικες επικοινωνίας. Ακόμα και εκτός των αγωνιστικών γραμμών.

Το παραπάνω στοιχείο είναι φυσικά άκρως θετικό για την ΑΕΚ, που βλέπει τη συνύπαρξη δύο μεγάλων «όπλων» της να εξελίσσεται κάτι παραπάνω από αρμονικά. Με τα αποτελέσματα να είναι ήδη εμφανή.

Πλάνο… αξιοποίησης

Ο Ολιβέιρα είναι ένας επιθετικός που αρέσκεται στο να βρίσκεται συνεργασίες εντός γηπέδου. Να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του και να έχει μεγάλη συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι. Ωστόσο, είναι ένας παίκτης που για να κάνει τη… δουλειά, πρέπει να τροφοδοτηθεί σωστά.

Ο Πορτογάλος άσος είναι ένα κλασικό φορ περιοχής. Ένας επιθετικός που κινείται κυρίως στο «κουτί» και που χρειάζεται… μισή φάση για να την κάνει γκολ. Ο Κωστένογλου γνωρίζει πολύ καλά τα παραπάνω και αναζητά τους τρόπους με τους οποίους θα «βάλει» για τα καλά τον Ολιβέιρα στο παιχνίδι της ομάδας.

Οι σκέψεις του τεχνικού της ΑΕΚ για αλλαγή διάταξης και επαναφορά της τετράδας στην άμυνα περιλαμβάνουν και το παραπάνω. Ο Κωστένογλου ξέρει πως για να φτάσει η μπάλα στην περιοχή, η Ένωση θα πρέπει να έχει περισσότερους παίκτες με ικανότητα στη δημιουργία. Να διαθέτει πέρα από έναν παίκτη που θα κινείται στην πλάτη του Ολιβέιρα και ακραίους, ικανούς να φέρουν την μπάλα στην περιοχή.

Ο Κωστένογλου φέρεται να προσανατολίζεται στο να εφαρμόσει μια παραλλαγή του 4-2-3-1, στην οποία αιχμή του δόρατος θα είναι ο Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος θα πλαισιώνεται από παίκτες όπως ο Λιβάια, ο Μάνταλος, ο Βέρντε, ο Αλμπάνης ή ακόμα και οι Ζεράλδες, Κρστίτσιτς, που θα βοηθούν στο να έρθει σε θέση βολής. Είτε μέσω μιας καλής μεταβίβασης, είτε μέσω των χώρων που θα του ανοίγουν.

Κεφάλαιο εθνική

Ο Ολιβέιρα δείχνει τη διάθεση να γυρίσει αλλαγμένος μετά τη διακοπή. Ο έμπειρος άσος θέλει να βοηθήσει την ΑΕΚ να πετύχει τους στόχους της και παράλληλα ο ίδιος να βρει ξανά τον καλό εαυτό του. Για το τελευταίο μεγάλο κίνητρο του δίνει το γεγονός πως ο Φερνάντο Σάντος παρακολουθεί… στενά την ΑΕΚ.

Η επιστροφή στην εθνική Πορτογαλίας είναι μεγάλο «στοίχημα» για τον Ολιβέιρα που πιστεύει πως μέσω της ΑΕΚ, μπορεί να το κερδίσει. Γεγονός που μόνο ωφελημένη μπορεί να βγάλει την Ένωση, η οποία θέλει να δει έναν παίκτη της σε μια εθνική ομάδα πρώτης γραμμής, όπως εκείνη της Πορτογαλίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ