Δρόμο να ανοίξει. Για λεωφόρους μιλάμε αργότερα…

Δρόμο να ανοίξει. Για λεωφόρους μιλάμε αργότερα…

Ο Φαν'τ Σιπ πέρασε τον κάβο και αγόρασε τον χρόνο που είχε ανάγκη. Τώρα, στο Ερεβάν στα μέσα του άλλου μηνός κόντρα στην Αρμενία καλείται να επιβεβαιώσει όσα θαυμαστά είδαμε στο ΟΑΚΑ. Να παίξουμε το ίδιο ποδόσφαιρο με την Αρμενία είναι η μόνη απαίτηση…

Πόσο πιθανό είναι να έχεις μια όχι άξια λόγου καριέρα προπονητή μέχρι τα πενήντα σου χρόνια και να ξεπεταχτείς στη συνέχεια. Δεν είναι το ποιο πιθανό αλλά και να το αποκλείσεις δεν μπορείς.

Ο Φαν’τ Σιπ δεν προσλήφθηκε από την ΕΠΟ γιατί είχε βαρύ βιογραφικό αλλά γιατί είχε περιορισμένες οικονομικές απαιτήσεις. Βρέθηκε ένας μάνατζερ ή περίπου μάνατζερ που έκανε την επαφή με τον Γραμμένο και έκλεισε η δουλειά. Όσοι τυχόν υποστηρίζουν ότι η ΕΠΟ προσέλαβε προπονητή με προδιαγραφές λένε συνειδητά ψέματα. Εξαπατούν. Ο κόουτς ήρθε γιατί κόστιζε και κοστίζει λίγα.

Λαχείο τράβηξαν στην ΕΠΟ και το ήξεραν. Στα πρώτα παιχνίδια της Εθνικής με τον Ολλανδό που έπεφταν οι κατραπακιές ο πρόεδρος και οι λοιποί ήταν εξαφανισμένοι. Μετά τη νίκη και την σπουδαία εμφάνιση επί της Βοσνίας άρχισαν να βγαίνουν από τις κρυψώνες τους. Ας είναι. Με λίγα χρήματα αν και με βαρύ βιογραφικό είχε έρθει κάποτε ο Ρεχάγκελ και μεγαλούργησε. Μην αποκλείσουμε, αντίθετα να ευχηθούμε ότι θα μεγαλουργήσει και ο Φαν’τ Σιπ.

Να είναι η Εθνική Ελλάδας το σημείο που θα εκτινάξει την καριέρα του εκτινάσσοντας και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στο παιχνίδι με την Βοσνία βρήκαμε απέναντί μας μια μπαϊλντισμένη ομάδα που ξέροντας ότι οι Φινλανδοί διέλυαν κερδίσει τους Αρμένιους είχαν ξεμείνει από σοβαρές ελπίδες για πρόκριση. Η παρατήρηση δεν γίνεται για να μειώσει την επιτυχία της Εθνικής και πολύ περισσότερο την συμμετοχή του κόουτς στην επιτυχία. Γίνεται απλά για να προλάβει τους διθυράμβους και τις αναλύσεις ότι από εδώ και πέρα θα επιστρέψουμε στην Γη της επαγγελίας.

Τέτοιες υπεραισιόδοξες και επιπόλαιες προβλέψεις ας αφήσουμε να κάνει μπροστά στην κάμερα (του ΟPEN) o πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος που κανείς δεν τον θεώρησε ποτέ γνώστη του ποδοσφαίρου. Το καλό κλίμα και οι σαφείς εντολές στους παίκτες είναι κάτι απαραίτητο για να πας σε έναν παιχνίδι με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας. Και στους δυο τομείς ο Αγγελος Αναστασιάδης υστερούσε χαρακτηριστικά. Ο Ολλανδός και κυρίως ο συνεργάτης του Αρον Βίντερ δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Να καθυστερήσει λίγα λεπτά ο Παπασταθόπουλος και να τον τιμωρήσεις με αποκλεισμό είναι κομματάκι δύσκολο.

Να τιμωρήσεις όμως τον Φετφατζίδη είναι ευχερές. Υπό την έννοια αυτή, ο κόουτς είχε το σκεπτικό του αποκλείοντας τα βαριά ονόματα της Εθνικής. Με τα λιγότερο βαριά που ψάχνουν τώρα για καταξίωση είναι πιο εύκολο να συνεννοηθείς και να πείσεις. Ειδικά όταν λες συγκεκριμένα πράγματα στους παίκτες. Να διαχειριστείς τον Μουράτη στην δεκαετία του πενήντα, τον Δομάζο στα τέλη της δεκαετίας του εξήντα και τον Σωκράτη στην δεκαετία του (δυο χιλιάδες) είκοσι είναι δύσκολο πράγμα.

Ο Φαν’τ Σιπ ακολούθησε μια πολιτική και του βγαίνει. Σε τέτοιες περιπτώσεις κρέμεσαι από το αποτέλεσμα Αν είχαμε χάσει από την Βοσνία θα κάναμε άλλη συζήτηση. Ωστόσο, ο κόουτς ήταν τολμηρός, πήρε ρίσκο και του βγήκε. Κέρδισε τα αποδυτήρια, επιβλήθηκε σε αυτά και στο εξής όσο κι να συνεχίσει τις αλλοπρόσαλλες επιλογές θα έχει δεδομένη την συναίνεση των παικτών του. Κάτι που ο Αγγελος το έχασε από την βραδιά που έβαλε τον Φορτούνη σέντερ φορ και γέλαγε το πανελλήνιο μαζί και οι παίκτες του στα αποδυτήρια.

Ο Φαν’τ Σιπ πέρασε τον κάβο και αγόρασε τον χρόνο που είχε ανάγκη. Τώρα, στο Ερεβάν στα μέσα του άλλου μηνός κόντρα στην Αρμενία καλείται να επιβεβαιώσει όσα θαυμαστά είδαμε στο ΟΑΚΑ. Μην ψάχνουμε για προκρίσεις, τελικούς και άλλα τέτοια. Να παίξουμε το ίδιο ποδόσφαιρο με την Αρμενία είναι η μόνη απαίτηση. Η σταθερότητα είναι που θα ανοίξει τον δρόμο για μεγαλύτερες απαιτήσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ