Βαγγέλης Μαρινάκης: Επίδειξη δύναμης με Ποντένσε

Βαγγέλης Μαρινάκης: Επίδειξη δύναμης με Ποντένσε

Ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση η ανανέωση του Ποντένσε: Ο Ολυμπιακός όποιους θέλει τους κρατάει, όποιους θέλει τους πουλάει, όσο θέλει, θέτοντας ο ίδιος τους όρους.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού έστειλε καθαρό μήνυμα σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η επέκταση του συμβολαίου του Ντάνιελ Ποντένσε ήταν μια πολύ ηχηρή δήλωση: Οποιους θέλει, τους κρατάει. Και όταν (και εάν) θέλει, τους πουλάει. Στην τιμή που ο ίδιος ορίζει. Διότι ο Ολυμπιακός είναι αυτός που αλλάζει επίπεδο (οικονομικά, αγωνιστικά, επικοινωνιακά) τους ποδοσφαιριστές του. Κυρίως τους ποδοσφαιριστές που έχουν το ταλέντο, το επίπεδο, την ποιότητα, την προσωπικότητα να ανταποκριθούν στις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται σε μια ομάδα ακραίου πρωταθλητισμού όπως οι Ερυθρόλευκοι.

Πριν από λίγες ημέρες to10.gr είχε αποκαλύψει όλο το παρασκήνιο της μυστικής συνάντησης του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον πρόεδρο της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και τον Ζοσέ Μέντες. Στο Μονακό, στο περιθώριο της κλήρωσης του Champions League, οι τρεις άνδρες είχαν θέσει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης Ποντένσε στο τραπέζι. Και τα βρήκαν, με τον Ολυμπιακό να πληρώνει 7.000.000 € για την απόκτηση του 24χρονου εξτρέμ. Και με τον Μέντες να εκφράζει τη βεβαιότητά του πως ο παίκτης θα πουληθεί με 30.000.000 €.

Η απόφαση του Ολυμπιακού να ανανεώσει/επεκτείνει το συμβόλαιο του Ποντένσε, είναι ένα πολύ σοβαρό μήνυμα. Προς όλους. Ο Ολυμπιακό, αφού κράτησε με τον (περιζήτητο) Ζοσέ Σα το καλοκαίρι, «έδεσε» ακόμη έναν εν ενεργεία διεθνή με την Εθνική Πορτογαλίας. Αλλάζοντας και το δικό του οικονομικό στάτους στον σύλλογο, αλλά κυρίως καθιστώντας σαφές ότι όποιος ενδιαφέρεται για τον Ποντένσε, καλά θα κάνει να έχει στο μυαλό του πως ο Ολυμπιακός δεν πουλάει σε τιμές κάτω από εκείνες που ο ίδιος έχει θέσει. Και σίγουρα, δεν ξεπουλάει.

Είναι σαφές ότι ένας ποδοσφαιριστής όπως ο Ποντένσε, είναι δύσκολο να μείνει σε μια ελληνική ομάδα εσαεί. Αλλά η κίνηση του Ολυμπιακού δείχνει ότι και αυτό το αγωνιστικό «θέσφατο», ο ίδιος μπορεί να το αλλάξει. Μπορεί να το ανατρέψει. Και κυρίως, μπορεί να πείσει παίκτες καριέρας και κορυφαίων προδιαγραφών, όπως ο Ποντένσε, ο Σα, ο Σεμέδο ότι ο Ολυμπιακός είναι το ιδανικό μέρος για να εξελίξουν την καριέρα τους. Το ιδανικό περιβάλλον για να αποκτήσουν όσα χρειάζονται για το επόμενο βήμα. Με τον Ολυμπιακό να τους κάνει παίκτες για το επόμενο βήμα.

Η ανανέωση του Ποντένσε είναι μια επίδειξη δύναμης από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την Ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Διότι την ώρα που η ποδοσφαιρική Ευρώπη παρακολουθεί, τσεκάρει και αξιολογεί το ερυθρόλευκο ρόστερ, ο Ολυμπιακός στέλνει το μήνυμα ότι «δεν έχω ανάγκη να πουλήσω». Διότι ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη δεν έχει ανάγκη να πουλήσει. Το κάνει μόνο όταν βρίσκει το επόμενο. Και όταν η τιμή… τρυπάει το ταβάνι. Και μόνο έτσι θα φύγει, είτε ο Ποντένσε είτε οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα σπουδαία περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ