Και γιατί όχι ο Κεμζούρα; 

Και γιατί όχι ο Κεμζούρα; 

Ένας προπονητής που έχει δείξει έργο όπου δούλεψε, ξέρει το υλικό που έχει να διαχειριστεί και γνωρίζει ακριβώς που βρίσκεται, αξίζει την ευκαιρία για το χρίσμα του πρώτου στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Η αλήθεια είναι πως στον κόσμο του Ολυμπιακού η προσοχή του δεν είναι στο παιχνίδι με την Ζενίτ. Οι φίλοι των Ερυθρόλευκων, ειδικά μέσα από τα social media, εστιάζουν στην επόμενη μέρα στον πάγκο της ομάδας τους.

«Τι θα γίνει με τον διάδοχο του Ντέιβιντ Μπλατ; Γιατί τέτοια… ηρεμία στο ρεπορτάζ; Μπαρτζώκας; Τι κάνει στην χώρα μας ο Πασκουάλ;», μερικές από τις απορίες τους για την ηλεκτροφόρα καρέκλα του πρώτου προπονητή του Ολυμπιακού.

Οι φίλοι των Πειραιωτών ανησυχούν. Λογικό ως ένα σημείο και δεν τους αδικώ. Εξάλλου η σεζόν ξεκίνησε πολύ στραβά, σε μία περίοδο που η ομάδα τους έχει πάει ορθώς στα άκρα το #MexriTelous απέναντι στην ΕΟΚ και τις εγχώριες διοργανώσεις και έχει μόνο την Ευρωλίγκα για να αγωνιστεί.

Η πιο σημαντική μου ένσταση δεν είναι όμως στις παραπάνω ερωτήσεις, όσο σε μία που δεν έγραψα. «Που πάμε με τον Κεμζούρα;», διαβάζω συχνά και είναι ένα ερώτημα που προσωπικά με ενοχλεί.

Οφείλουμε να είμαστε όσο πιο νηφάλιοι γίνεται και να κοιτάξουμε ψύχραιμα την κατάσταση. Θα υπεραμυνθώ του Λιθουανού τεχνικού. Και με το παραπάνω κι όλας.

Πρόκειται για έναν κόουτς που έχει παραστάσεις. Έχει προπονήσει ομάδες, έχει κατακτήσει μετάλλιο με την Εθνική της χώρας του. Όντας 39 ετών επιλέχθηκε head coach της Λιθουανίας για το Παγκόσμιο της Τουρκίας και κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο.

Τόσο καιρό είχε μπει κάτω από τις αγκάλες του Ντέιβιντ Μπλατ, όμως η εμπειρία του και οι γνώσεις του ήταν… εγκλωβισμένες ως βοηθός του Αμερικανοϊσραηλινού κόουτς.

Ερχόμενοι στον Ολυμπιακό οι Γιώργος Μπαρτζώκας και Γιάννης Σφαιρόπουλος, ποιες ομάδες είχαν προπονήσει; Γιατί δεν υπήρχε η ίδια αμφισβήτηση;

Γράφω κάτι τέτοιο πριν το παιχνίδι με την Ζενίτ και χωρίς να περιέχει ίχνος ρεπορτάζ. Γιατί τελικά είναι τόσο κακός ένα τεχνικός σαν τον Λιθουανό, ο οποίος αυτές τις δύο εβδομάδες έχει επαναφέρει την ψυχολογία των αθλητών του στα ύψη (εντάξει έχει και λίγο από ρεπορτάζ);

Τι το παραπάνω θα προσφέρει ένας νέος (ακόμα και ο Μπαρτζώκας νέος θα είναι υπό τις παρούσες συνθήκες και με ένα ρόστερ που δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη), από κάποιον που γνωρίζει απόλυτα το υλικό που έχει στα χέρια του; Με τις όποιες ανορθογραφίες, ο κόουτς Κεμζούρα πρέπει να πάρει μία ευκαιρία για να αποδείξει ότι μπορεί να κουμαντάρει το καράβι που λέγεται Ολυμπιακός.

Δεν πρόκειται εξάλλου για κάποιον ξένο. Εννοείται πως πρέπει βέβαια να στηριχτεί και να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να βελτιωθεί το ρόστερ του. Να αποκτηθεί δηλαδή ένα (τουλάχιστον) γκαρντ και ένας σέντερ. Ποιος θα πληρώσει το… μάρμαρο στην δεύτερη περίπτωση; Είτε ο Ρούμπιτ είτε ο Χαπ, χωρίς να βάζω το χέρι στην φωτιά και για τους δύο.

Επιστρέφουμε όμως στο θέμα μας. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να κινηθεί σπασμωδικά. Δεν είχα γράψει τυχαία το «Ή Μπαρτζώκας ή κάποιος στρατιώτης». Ενας από αυτούς είναι ο κόουτς Κεμζούρα. Και στην τελική ας μην ισοπεδώνουμε ονόματα και καταστάσεις χωρίς κάποιος να έχει πάρει το χρίσμα και χωρίς να έχει δουλέψει.

Το ματς με την Ζενίτ είναι ίσως το εισιτήριο παραμονής του στο Λιμάνι για τον συνεργάτη του Ντέιβιντ Μπλατ. Τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει στο ΣΕΦ, η δουλειά δεν σταματάει, οι παίκτες κάνουν αρκετές ατομικές προπονήσεις υπό την επιτήρηση και βοήθεια του Καλαβρού.

Η αγορά δεν βοηθάει για νέα πειράματα και προσωπική μου άποψη (επιμένω) είναι η στήριξή του. Ας βγω και λάθος στο τέλος…

ΥΓ1. Το ΣΕΦ διαμορφώνεται και γίνεται όλο και καλύτερο. Από το Cube που όλο και γεμίζει πληροφορίες για να γίνει ακόμα καλύτερο, στον χώρο που βάφεται, το χρώμα που μπαίνει παντού, στις κερκίδες που θα πάρουν χρώμα και στη νέα αίθουσα Τύπου. Γενικότερα γίνονται όλες οι διεργασίες για να γίνει πιο…. ανθρώπινο και προσιτό προς τον κόσμο με τη νέα διοίκηση του γηπέδου να είναι αρωγός σε όλο αυτό το κομμάτι. Ετοιμάζει κι άλλα πράγματα προς βελτίωση ο Ολυμπιακός στο φαληρικό κλειστό. Θεωρώ ότι οι Ερυθρόλευκοι κάνουν βήματα μπρος. Εξάλλου με το συγκεκριμένο γήπεδο έχει μάθει ο φίλος της ομάδας. Εκεί έχει ζήσει στιγμές χαράς. Το βλέπει σπίτι του…

ΥΓ2. Μιλώντας βέβαια για τον κόσμο, καλό θα είναι και αυτός να επιστρέψει σιγά σιγά και να σταθεί στο πλευρό της ομάδας του. Να μην είναι με την Ζενίτ η ίδια εικόνα όπως με την Βαλένθια. Γιατί καλά τα λόγια και το «κράξιμο» πίσω από ένα πληκτρολόγιο, όμως χρειάζεται και η στήριξη. Αν όσοι έμπαιναν σε αυτήν την διαδικασία, περνούσαν έστω μία βόλτα από το Φάληρο, τότε τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

ΥΓ3. Για το Ελληνικό δεν έχω κάποια πληροφόρηση. Πάντως το ρεπορτάζ που είχε βγει στην επιφάνεια ήταν 100% αληθινό. Και το γράφω αυτό επειδή ρωτάτε συχνά στο twitter. Θα τα δούμε όλα στην πορεία…

ΥΓ4. Για το οτιδήποτε παιδιά, μήνυμα είτε στο https://twitter.com/tolisleoussis?lang=el είτε στο https://www.instagram.com/tolisleoussis/?hl=el... Τα λέμε μετά το ματς με την Ζενίτ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ