Ολυμπιακός: Αποφασίστε τι θέλετε να κάνετε

Ολυμπιακός: Αποφασίστε τι θέλετε να κάνετε

Ή αλλάζει, ή βουλιάζει, ή χτίζει για την επόμενη μέρα, αλλά έτσι δεν πάει πουθενά ο Ολυμπιακός. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνει είναι να μείνει… μετέωρος

Αν είχε νικήσει ο Ολυμπιακός τη Ζενίτ θα ξεκινούσα γράφοντας «Ολυμπιακός, αλλαγή, δεύτερη κατανομή», έτσι για να ευθυμήσουμε και λιγάκι. Βλέπετε από τα… ποσοστά ΚΚΕ του ημιχρόνου (1/18 τρίποντα, ήτοι 5.6%) τέλειωσε το 45λεπτο με 30% (6/30).

Κι είναι αυτονόητο πως με τέτοια αστοχία δεν πας πουθενά. Όμως, μετά από 2/3 πολύ κακές εμφανίσεις, έχουμε πλέον ένα σαφές δείγμα γραφής κι ένα πρώτο δεδομένο: Κάθε φορά που κάτι θα στραβώνει, που δεν θα είναι στα… ντουζένια τους Σπανούλης και Πρίνντνεζης, ο Ολυμπιακός θα πνίγεται, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Ο Πάντερ είναι καλός παίκτης, γεννημένος σκόρερ, αλλά δεν είναι αυτός που θα πάρει την ομάδα στην πλάτη του. Ο Πολ είναι καλύτερος απ’ ότι περίμενα στην άμυνα, αλλά στην επίθεση είναι αόρατος, οπότε ποιος θα πάρει το βάρος στην επίθεση; Από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» δεν έτρεξαν, στο σετ παιχνίδι δεν έχουν το ταλέντο να νικήσουν ΟΥΤΕ τη Ζενίτ. Οπότε;

Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Υπάρχει διάθεση, χρήματα και παίκτες στην αγορά, για να γίνουν χθες οι απαιτούμενες αλλαγές; Μαζί τίθεται αυτόματα και το ερώτημα: Υπάρχει λόγος; Με δύο ήττες από μικρομεσαίους αντιπάλους, ακόμα κι αν βελτιωθεί, πού μπορεί να φτάσει;

Ο Αντώνης Κόνιαρης έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει κεφάλαιο για τη συνέχεια. Δεν είναι έτοιμος, διστάζει, είναι ακόμα άγουρος. Ενδεχομένως και να τον αδίκησε στο τέλος ο Κεμζούρα, αλλά μικρή σημασία έχει. Έδειξε με τα δύο τρίποντα που πέτυχε ότι το λέει η περδικούλα του. Πιτσιρικάς, παίζει καλή άμυνα, σοβαρός, είναι ένας παίκτης για την επόμενη μέρα.

Ο Ολυμπιακός είτε πρέπει να βγάλει μπροστά παιδιά όπως ο Κόνιαρης (ή κι ο Χρηστίδης, αν προωθηθεί, ή ακόμα κι οι πιο νεαροί ταλαντούχοι της… αναπτυξιακής ομάδας), χρησιμοποιώντας αυτή τη σεζόν ως σκαλοπάτι για την επόμενη, είτε πρέπει να βρει παίκτες για να αλλάξει την εικόνα του, γιατί έτσι δεν πάει πουθενά.

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους παίκτες ότι δεν προσπάθησαν, ότι δεν βούτηξαν στο παρκέ, ότι δεν πάλεψαν για κάθε ριμπάουντ, για κάθε κατοχή. Αυτό μπορούν να κάνουν, αυτό κάνουν.

Ενδεχομένως σε πιο φυσιολογικές βραδιές, που τα βόλια δεν θα είναι άσφαιρα, να κάνουν κάποιες νίκες, να είναι ανταγωνιστικοί με καλύτερους αντιπάλους, αλλά και πάλι η 8άδα μοιάζει να είναι… υπέρβαση.

Το ότι η Ζενίτ δεν είναι ομάδα πρώτης γραμμής, δεν χρειάζεται να το γράψουμε εμείς για να το αντιληφθείτε. Βεβαίως, έχει νικήσει την ΤΣΣΚΑ κι αυτό κάτι λέει. Το ότι αυτός ο Ολυμπιακός, έτσι όπως ήταν στην επίθεση, κατόρθωσε να πάει το ματς στην παράταση είναι μια επιμέρους νίκη. Κι αυτό είναι που πληγώνει περισσότερο, γιατί πάντα είχε υψηλές προσδοκίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ