«Αθέατοι» επιθετικοί με επιτυχίες «βιτρίνας»!

«Αθέατοι» επιθετικοί με επιτυχίες «βιτρίνας»!

Στο 33ο λεπτό του αγώνα Λάρισας-Ξάνθης 3-0, για το κύπελλο, η γηπεδούχος ομάδα ξεδίπλωσε επιθετική προσπάθεια, με τον Μίλος Ντέλετιτς να μεταβιβάζει στον Αντνάν Αγκάνοβιτς, αυτός να κλίνει από αριστερά προς τον άξονα, να εξαπολύει ισχυρό σουτ, ο Ζίφκο Ζίφκοβιτς να αποκρούει προσωρινά και ο επερχόμενος Θωμάς Ναζλίδης με κοντινό πλασέ να σημειώνει το δεύτερο […]

Στο 33ο λεπτό του αγώνα Λάρισας-Ξάνθης 3-0, για το κύπελλο, η γηπεδούχος ομάδα ξεδίπλωσε επιθετική προσπάθεια, με τον Μίλος Ντέλετιτς να μεταβιβάζει στον Αντνάν Αγκάνοβιτς, αυτός να κλίνει από αριστερά προς τον άξονα, να εξαπολύει ισχυρό σουτ, ο Ζίφκο Ζίφκοβιτς να αποκρούει προσωρινά και ο επερχόμενος Θωμάς Ναζλίδης με κοντινό πλασέ να σημειώνει το δεύτερο γκολ.

ΕΝΑΣ 24χρονος Σέρβος- ένας 30χρονος Κροάτης- ένας 30χρονος Ελληνας σχημάτισαν, για άλλη μία φορά, «χρυσή αλυσίδα» και την πέρασαν στον λαιμό του «βυσσινί αλόγου», που καλπάζει σε πρωτάθλημα και σε κύπελλο!

ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟΙ κρίκοι σε αυτή την «αλυσίδα» είναι και ο 28χρονος Κροάτης Σάντι Κρίζμαν και ο 34χρονος Αργεντινός Εμανουέλ Περόνε. Μια «χρυσή» πεντάδα, που θα μπορούσε σε αγώνα επίδειξης, για φιλανθρωπικό σκοπό, να καλούσε απέναντι της, για ένα ημίχρονο τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του, για άλλο ένα ημίχρονο τον Τσάβι Πασκουάλ με τους «πράσινους» άσους!

ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ, βέβαια, και με μεταφορική έννοια η πιο πάνω (πρόσ)κληση, επειδή το 5άδα είναι συνυφασμένο με το μπάσκετ. Εμείς θέλουμε να δείξουμε πιο είναι το μυστικό της εφετινής επιτυχίας της ομάδας των Αλέξη Κούγια- Ηλία Φυντάνη. Είναι η ύπαρξη πέντε σημαντικών επιθετικών παικτών, οι οποίοι έχουν το απαραίτητο ταλέντο και μπορούν να μεταφράζουν σε γκολ, σε ουσία, το παιχνίδι όλης της ομάδας. Παρατηρούμε δε, ότι υπάρχει προμελετημένη ομοιογένεια, αφού οι τέσσερις είναι Βαλκάνιοι, δύο Κροάτες, από ένας Σέρβος κι Έλληνας. Ενώ ο πέμπτος είναι «σχεδόν σαν αυτούς», δεδομένου, ότι ο δημοφιλής Αργεντινός μένει για πολλά χρόνια στην χώρα μας και το Εμανουέλ έχει αντικατασταθεί, κατά την προφορική επικοινωνία, με το «Μανόλης»!

ΠΕΡΙΓΡΑΨΑΜΕ το πως, βασικά από ποιους, σημειώθηκε το ένα από τα «βυσσινί» γκολ, κατά της ακριτικής ομάδας. Αυτό για την ανάγκη ενός πειστικού παραδείγματος, που χρειαζόμαστε για να καθορίσουμε το ποια είναι «η μεγάλη δύναμη» της αρμάδας του Πηνειού. Επίσης, για ένα ακόμη λόγο αυτή η προτίμηση: ότι σε κορυφαίο επίπεδο, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν μόνο οι μονάδες ή τα δίδυμα και τρίδυμα των ισχυρών. Δεν είναι μόνο οι Φορτούνης- Ανσαριφάρντ-Τζούρτζεβιτς του Ολυμπιακού, οι Λάζαρος- Λιβάγια-Αραούχο της ΑΕΚ, οι Βιεϊρίνια- Πρίγιοβιτς- Πέλκας του ΠΑΟΚ, οι Βιγιαφάνες- Μολίνς-΄Αλτμαν του Παναθηναϊκού.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ άξιες «συνθέσεις» (μεσο)επιθετικών παικτών και σε άλλες ομάδες μας. Επικαλεστήκαμε την λαρισινή πεντάδα, επειδή είναι στην άμεση επικαιρότητα η διάκριση της, μέσω των αλυσιδωτών επιτυχιών στη Λαμία, για το πρωτάθλημα, και κατά της Ξάνθης, στο κύπελλο. Και γιατί επί τέλους είναι καιρός, είναι και χρέος να αναδεικνύεται η πραγματικότητα, ότι «υπάρχει λάμψη και στην αθέατη πλευρά της μπάλας», όχι μόνο στην βιτρινοειδή πρόσοψη της «στρογγυλής».

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να χρησιμοποιήσουμε το τετριμμένο «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού» , επί του προκειμένου «Οι παίκτες μιας κατώτερης θεάς». Γιατί δεν ξεχωρίζουμε, σε περιεχόμενο , ούτε τον ένα, από τον άλλο, ούτε κανένα από το πέμπτο ή το δέκατο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα, από τους πιο ψηλά. Γιατί όπως οι «Λαρισαίοι» κατορθώνουν κατορθώματα υπέροχα, έτσι έχουμε κι άλλα σχετικά παραδείγματα.

ΛΑΜΠΕΡΗ , κατά πανελλήνια παραδοχή, η σεζόν, που διανύουν οι Θοδωρής Βασιλακάκης- Νικολά Ντιγκινί- Αμρ Ουάρντα. Τριπλέτα με αγωνιστικές φτερούγες αετού κι όχι απλά περιστεριού.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ για παρόμοια αναφορά έχουν κι άλλοι. Όπως οι «Λαμιώτες» Νίκος Τσούκαλος- Πατρίκ Βουό- Πίτι, που εκτόξευσαν στα ύψη… την τηλεθέαση του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, χάρη στη νίκη-ορόσημο (κατά τον προπονητή τους, Μπάμπη Τεννέ) με το εκκωφαντικό 4-1! Είναι οι Φιόριν Ντουρμισάϊ- Σαμέντ Γεσίλ- Γιώργος Μασούρας ή Μάριος Λάμπρου, που πρωταγωνιστούν στον Πανιώνιο- με τη μόνιμη πια διεκδίκηση για μια θέση κοντά στον ήλιο της κορυφής.

Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ αυτή, με τη λήξη του α΄γύρου και με μηνύματα μέσω της διοργάνωσης του κυπέλλου, που διεξάγεται παράλληλα, είναι επιβεβλημένη. Πρέπει να καταδειχθεί – κι ας διαφωνούν πολλοί ή οι περισσότεροι- ότι πίσω από τη «βιτρίνα» δεν είναι κενό αέρος. Υπάρχει βάθος στο έμψυχο υλικό, που αφορά στον επιθετικό τομέα. Λείπει, όμως, και η καλή διάθεση, ώστε να αναγνωριστεί, πως αρκετοί, από τους παίκτες, που περιγράψαμε, θα μπορούσαν να φορούσαν φανέλα από τις δυνάμεις, που μονοπωλούν την προβολή. Τις δυνάμεις, οι οποίες αντιγράφουν ή απεικονίζουν …τον πολιτικό χάρτη της χώρας μας, όπου δύο Κόμματα, το εκάστοτε κυβερνητικό και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλουν, αλλά κι έχουν, μόνο στα δικά τους πόδια τη μπάλα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ