Ολυμπιακός : Μια ομάδα φτιαγμένη για την ελίτ της Ευρώπης

Ολυμπιακός : Μια ομάδα φτιαγμένη για την ελίτ της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός είχε πλάνο, είχε δυνάμεις και έπαιξε πολύ στην κόντρα στο πρώτο ημίχρονο. Θέλησε να «κλείσει» τους διαδρόμους και το κατάφερε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε με την εμφάνιση του απέναντι στην Μπάγερν ότι η θέση του είναι στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Κι έχει μια θέση μεταξύ των κορυφαίων κλαμπ της Ευρώπης γιατί μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ένα «μεγαθήριο» όπως είναι η Μπάγερν.

Ο Ολυμπιακός φυσικά δεν πανηγυρίζει μια ήττα γιατί πολύ απλά έπαιξε στα ίσια κόντρα στους Βαυαρούς για να διεκδικήσει τη νίκη. Και πίεσε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ψάχνοντας την ισοφάριση.

Οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού έβγαλαν όλα τα στοιχεία που καθιστούν τον Ολυμπιακό μέλος της ευρωπαϊκής ελίτ. Κι αυτό το κατάλαβαν οι Γερμανοί, που την προηγούμενη αγωνιστική είχαν συντρίψει την Τότεναμ στο Λονδίνο με 7-2.

Ο Ολυμπιακός είχε πλάνο, είχε δυνάμεις και έπαιξε πολύ στην κόντρα στο πρώτο ημίχρονο. Θέλησε να «κλείσει» τους διαδρόμους και το κατάφερε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

Γενικά σε όλο το ματς το «διάβασμα» του Μαρτίνς ήταν σωστό όπως και οι αλλαγές που έκανε ο Πορτογάλος στο δεύτερο μέρος.

Πήρε ρίσκο όταν η Μπάγερν πέτυχε τρίτο γκολ, έπαιξε με δύο επιθετικούς, έβγαλε έναν κεντρικό μέσο. Πέρασε στο ματς τον Λοβέρα για να έχει δημιουργία κι από έναν ακόμα ποιοτικό παίκτη, ώστε να έχει στήριγμα και ο Γκιγιέρμε.

Επέλεξε να «χτυπήσει» την άμυνα των Βαυαρών κυρίως με τον Ποντένσε και ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε άνω – κάτω την αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων.

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την μεγάλη του αντίπαλο και αυτό φανερώνει και το μέγεθος της προσπάθειας που κάνουν ο Πορτογάλος τεχνικός και οι παίκτες του.

Από πλευράς τακτικής λοιπόν έγιναν οι σωστές κινήσεις από τον προπονητή των ερυθρόλευκων κι αυτό άλλωστε φάνηκε από το ότι η Μπάγερν δεν μπόρεσε να κάνει αυτά που έκανε πριν από τρεις εβδομάδες στο Λονδίνο, θριαμβεύοντας επί της Τότεναμ.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε λοιπόν ποιότητα στο παιχνίδι του αλλά πλήρωσε λάθη όπως είπε και ο Μασούρας στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα.

Είναι όμως πολύ μεγάλη υπόθεση ότι οι ερυθρόλευκοι δεν το έβαλαν κάτω και επέμειναν για να πετύχουν την ανατροπή. Μείωσαν με τον Γκιγιέρμε και στο φινάλε πίεσαν και για το 3-3, αποδεικνύοντας πως δεν… χαμπαριάζουν από ονόματα.

Αυτή ήταν η αντίδραση μιας μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας που έφερε σε δύσκολη θέση στις καθυστερήσεις την τεράστια Μπάγερν.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε βαθμολογικό όφελος από το χθεσινό παιχνίδι απέναντι στους Βαυαρούς. Θα μπορούσε να έχει γιατί πολύ απλά πραγματοποίησε μια πολύ μεγάλη εμφάνιση κόντρα στην πρωταθλήτρια Γερμανίας.

Είχε όμως κέρδη κι αυτά αφορούν την ενίσχυση της ψυχολογίας των παικτών του Ολυμπιακού. Κέρδη που αφορούν το πρεστίζ που έχουν πλέον οι ερυθρόλευκοι στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκπροσωπώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κέρδη όπως το χειροκρότημα περηφάνιας των φιλάθλων του Ολυμπιακού στο φινάλε του ματς. Ήταν το χειροκρότημα αναγνώρισης, ήταν η κίνηση που φανερώνει ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι υπερήφανοι για το θέαμα που είδαν και για την προσπάθεια της ομάδας τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ