Το «καλό ποδόσφαιρο» δεν είναι απάντηση σήμερα

Το «καλό ποδόσφαιρο» δεν είναι απάντηση σήμερα

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να «παίξει καλά» κόντρα στην ΑΕΚ, θέλει να νικήσει. Το «πάθημα» με τον Παναθηναϊκό, η παγίδα και οι οδηγίες του Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει στο ποδόσφαιρο τα τελευταία δύο χρόνια. Εχει δημιουργήσει μια ομάδα που σφύζει από ποιότητα, νιάτα, ταλέντο και δίψα για διακρίσεις. Ακόμη και όσοι προσπαθούν με ειρωνική διάθεση να μειώσουν την αγωνιστική ανωτερότητα των Πειραιωτών έναντι των εγχώριων αντιπάλων του, την αποδέχονται. Για αυτό και προσπαθούν να τη μειώσουν. Αυτό κάνεις όταν προσπαθείς να αμυνθείς απέναντι σε κάποιον του οποίου υπολείπεσαι.

Υπάρχουν παιχνίδια, ωστόσο, που δεν χρειάζεται να τα κερδίσεις παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται απλά να τα νικήσεις. Χωρίς φιοριτούρες, ωμά, κυνικά. Ο Ολυμπιακός οφείλει να νικήσει την ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ακόμη κι αν δεν παίξει καλά. Ακόμη κι αν δεν του βγουν όσα έχει σχεδιάσει ο Πέδρο Μαρτίνς. Οφείλει να μάθει να νικάει και στην κακή του μέρα αυτά τα παιχνίδια. Παιχνίδια που απαιτούν ψυχή, καρδιά, ατσάλινα νεύρα και αποφασιστικότητα.

Ο Ολυμπιακός «έπαθε» κόντρα στον Παναθηναϊκό πριν από λίγες εβδομάδες. Δεν νίκησε έναν κατώτερο αντίπαλο, επειδή παρουσιάστηκε ο ίδιος κατώτερος των περιστάσεων. Και όχι πνευματικά έτοιμος και αποφασιστικός. Κάτι απαγορευτικό για ντέρμπι. Διότι σε αυτούς τους αγώνες, με τις ιδιαίτερες συνθήκες, με τα νεύρα στην τσίτα, με τους σφυγμούς να χτυπούν κόκκινο και με τον αντίπαλο να δίνει τα πάντα, πρέπει να τους αντιμετωπίζεις κι εσύ με τον ίδιο τρόπο.

Μπορεί η νίκη με την ΑΕΚ -και γενικά σε κάθε ντέρμπι- να δίνει κι αυτή 3 βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά σε επίπεδο ψυχολογίας, χαράς, ικανοποίησης και… ηρεμίας, οι «βαθμοί» είναι πολύ περισσότερο.

Το «παίξαμε καλό ποδόσφαιρο» δεν είναι η σωστή απάντηση σήμερα, εάν δεν συνοδεύεται και με το «νικήσαμε». Ο Ολυμπιακός έχει παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο φέτος. Και στην Ελλάδα (λιγότερο) και στην Ευρώπη (περισσότερες). Δείχνει ότι το ταβάνι του είναι πολύ υψηλό. Αλλά θα πρέπει να παίρνει τα ντέρμπι. Θα πρέπει να ανεβάσει το επίπεδο της πίεσης προς τους αντιπάλους του. Να στείλει ένα μήνυμα προς όλους, ότι ο κυνισμός του και η ποιότητά του τον καθιστούν το φαβορί για την κορυφή.

Οι απουσίες του ΑΕΚ είναι παγίδα στην οποία ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να «πέσει». Ο Ολυμπιακός έχει πιο σημαντικές απουσίες από την Ενωση. Λέγε με Φορτούνη, Βαλμπουενά, Μπενζιά. Οι απουσίες δεν παίζουν ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια. Οποιος κι αν παίξει, θα το δει ως ευκαιρία για να διεκδικήσει θέση και ρόλο. Θα προσπαθήσει ακόμη περισσότερο. Πιο σκληρά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δει την «παγίδα» και την… έδειξε χθες στους ποδοσφαιριστές του. Στο βίντεο που έδειξε στο Ρέντη, πέραν της ανάλυσης για τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, μίλησε για τη σημασία του να μπει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο αποφασισμένος, συγκεντρωμένος και έχοντας στο μυαλό του ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ