Ηταν απλά, θέμα ποιότητας και προπονητικού πλάνου…

Ηταν απλά, θέμα ποιότητας και προπονητικού πλάνου…

Με βάση τις ευκαιρίες, αν μια ομάδα δικαιούται ένα γκολ ακόμα αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Θα το είχε πετύχει από το πρώτο ημίχρονο αν από το VAR δεν γυρνούσαν τη φάση μισό λεπτό πίσω…

Ο, κατά τα άλλα συντηρητικός, Νίκος Κωστένογλου ήρθε στο Φάληρο να παίξει ανοιχτά και να διεκδικήσει το παιχνίδι στα ίσα. Εβαλε δυο καθαρόαιμους εξτρέμ στις πτέρυγες , τον Λιβάγια πίσω από τον Ολιβέιρα και έστειλε την ομάδα του να παίξει από την αρχή ανοικτά και επιθετικά. Το σχήμα του Ολυμπιακού με τους τρεις καθαρόαιμους χαφ έμοιαζε πιο συντηρητικό.

Όλα αυτά πριν αρχίσει να κυλάει η μπάλα στο χορτάρι. Όταν άρχισε να κυλά, άρχισε και να φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός μπήκε με την πρόθεση να κάνει στην ΑΕΚ ό,τι κάνει και στους υπόλοιπους που τον επισκέπτονται στον Πειραιά. Δικαιολογημένα γίνεται κουβέντα για την αδράνεια των αμυντικών της Ενωσης στο πρώτο γκολ. Κουβέντα χρειάζεται να γίνει και για την ακαριαία αντίδραση των παικτών του Ολυμπιακού που αλλάζουν τρις πάσες μέσα στην περιοχή του Τσιντώτα πριν ο Σεμέδο την στείλει στα δίχτυα. Οι ερυθρόλευκοι μπαίνουν μπροστά στο σκορ κι ο Κωστένογλου δεν έχει επιλογές.

Θα συνεχίσει επιθετικά με στόχο την ισοφάριση. Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο μετράει δυο σουτ του Ολιβέιρα στην κλειστή γωνία του Σα και τίποτα περισσότερο. Ο κόουτς Κωστένογλου μιλάει για επιθετικότητα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν μπορεί να μετρήσει ευκαιρίες διότι δεν υπάρχουν. Όπως δεν υπάρχει και υπεροχή της ομάδας του στην κατοχή της μπάλας. Στο δεύτερο ημίχρονο αυτός που απειλεί είναι ο γηπεδούχος. Πίεση παντού, κερδισμένες μονομαχίες, φάσεις δουλεμένες στις προπονήσεις κι ένα γκολ ποίημα από τον Καμαρά που όργωσε το γήπεδο. Κι εδώ αξίζει μια επισήμανση. Απόντος του Βαλμπουενά ο Μαρτίνς αλλάζει διάταξη και με σχηματισμό 4-4-2 φέρνει τον Σουντανί στην εντεκάδα, στο ματς με τον ΟΦΗ.

Ο Ολυμπιακός με πρώτο παίκτη τον Αλγερινό που σκοράρει παίρνει το παιχνίδι. Με την ΑΕΚ άλλος σχηματισμός. Κλασσικό 4-3-3 και ο Καμαρά στην εντεκάδα ως πιο προωθημένος χαφ. Τώρα είναι αυτός που σκοράρει και αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης. Κάπως έτσι περιγράφεται η διαφορά του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ όσο κι αν προσπάθησαν να καλύψουν το κενό του Μάνταλου, ο Αλμπάνης και ο Ντέλετιτς.

Με βάση τις ευκαιρίες, αν μια ομάδα δικαιούται ένα γκολ ακόμα αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Θα το είχε πετύχει από το πρώτο ημίχρονο αν από το VAR δεν γυρνούσε τη φάση μισό λεπτό πίσω…  Σε ένα ματς που οι φιλοξενούμενοι έκαναν περίπου τα διπλάσια φάουλ από τους γηπεδούχους έχει νόημα η παρατήρηση του Μαρτίνς ότι με μεγαλύτερο καθαρό χρόνο, ο Ολυμπιακός θα είχε περισσότερες ευκαιρίες να αναδείξει τις δυνατότητές του. Κι έτσι, όμως, ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ και πήρε τη νίκη που τον διατηρεί πρώτο και με διαφορά από την Ενωση οχτώ βαθμούς. Κάπως έτσι, οδηγούμαστε και πάλι σε ένα πρωτάθλημα για δυο.

ΥΓ  Εντυπωσιακή η εμφάνιση του Αβραάμ που έχασε στο νήμα από τον Καμαρά τον τίτλο του πολυτιμότερου

ΥΓ (2) Συγκινητική η μικρή τελετή για την Μυρτώ που οργάνωσε ο Ολυμπιακός. Για να θυμόμαστε και ποια άλλα πράγματα είναι (και πρέπει να είναι) το ποδόσφαιρο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ