«Μην ασχολείστε μαζί του, εμείς θα νικήσουμε»

«Μην ασχολείστε μαζί του, εμείς θα νικήσουμε»

To10.gr αποκαλύπτει τι συζήτησαν παίκτες και προπονητής του Ολυμπιακού πριν και στη διάρκεια του ματς με την ΑΕΚ, γιατί δεν αντιδρούσαν ακραία στις αποφάσεις του διαιτητή και την πειραγμένη τράπουλα.

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που ήθελε/έπρεπε. Όχι γιατί έπαιξε (που έπαιξε) καλύτερα  από την ΑΕΚ, αλλά γιατί μπήκε αποφασισμένος να το πάρει να μην αφήσει τίποτε στην τύχη. Να μην επιτρέψει σε κανέναν να τον αποσυντονίσει, να τον αποπροσανατολίσει, να τον βγάλει από τις ράγες της νίκης. Είναι αλήθεια ότι ο χυδαίος διαιτητής που επέλεξε ο Βίτορ Μέλο Περέιρα, προσπάθησε σκληρά. Απροκάλυπτα.

Αλλά ο Ολυμπιακός είχε το μυαλό του στο χορτάρι και στο πλάνο που είχε καταστρώσει. Σε καμία στιγμή οι ποδοσφαιριστές του δεν μπήκαν σε διαδικασία να ασχοληθούν με όσα έβλεπαν στον αγωνιστικό χώρο από τον «άρχοντα» της αναμέτρησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στις πιο κραυγαλέες φάσεις οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών επέλεξαν να είναι ήπιοι στις διαμαρτυρίες τους, αποφεύγοντας να χάσουν χρόνο και ενέργεια, για κάτι που ούτως ή άλλως δεν θα άλλαζε τίποτε.

Δεν ήταν κάτι που συνέβη τυχαία. Ο Ολυμπιακός, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του, έχουν καταλάβει πως το περιβάλλον και η στόχευσή του δεν αλλάζει. Εχουν αποφασίσει να αλλάξουν στάση και προσέγγιση στις σφαγές από τη διαιτησία. Παρότι ο Ζόρζε Σόουζα τα παράκανε, η διαχείριση των παικτών ήταν αξιοπρόσεκτη. Διότι πολύ απλά, γνώριζαν εκ των προτέρων ότι η τράπουλα είναι πειραγμένη. Και πως ό,τι κι αν κάνουν, δεν αλλάζει.

Δεν έγινε τίποτε τυχαία. Ο Ολυμπιακός ήξερε, περίμενε αυτό που θα συνέβαινε. Και οι παίκτες του προετοιμάστηκαν να μην χάσουν το μυαλό τους. Αλλά να αποδείξουν πως ό,τι κι αν γίνει, όποια εναντίον τους απόφαση κι αν υπήρχε, θα παρέμενα ψύχραιμοι. Μη σπαταλώντας περιττή ενέργεια. Μάλιστα, ανάλογη κουβέντα έγινε και στο ημίχρονο του αγώνα, όταν πια είχε καταστεί σαφές ότι ο διαιτητής, είχε συγκεκριμένες βλέψεις.

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να επενδύσει στο ποδόσφαιρο. Αποφάσισε να μείνει ήρεμος και ψύχραιμος ακόμη και όταν ο ανεκδιήγητος ρέφερι άφηνε ατιμώρητες της αντιαθλητικές συμπεριφορές του Τσιγκρίνσκι, ακόμη κι όταν ακυρώθηκε ένα γκολ για μια φάση που είχε γίνει… ένα λεπτό πριν και την οποία ο ίδιος είχε μπροστά του. Ο Ολυμπιακός έμεινε ατάραχος και πιστός στο αγωνιστικό του πλάνο. Γιατί είχε αποφασίσει να νικήσει. Κόντρα σε ό,τι συνέβαινε γύρω του.

Η ομάδα που παρουσίασε ο Μαρτίνς στον αγωνιστικό χώρο του Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν αποφασισμένη να πάρει το παιχνίδι. Ηταν αποφασισμένη, όχι να παίξει, αλλά να πάρει το παιχνίδι. Γιατί, όπως αναφέρεται και σε ένα από τα πιο εμπνευσμένα ποδοσφαιρικά κλισέ, τα ντέρμπι δεν τα παίζεις, τα κερδίζεις. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, μπήκε και το κέρδισε το παιχνίδι. Με την ποιότητά του. Με το πλάνο του. Με το γήπεδό του. Με πάθος, ένταση, καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα.

Αλλά και με τη διαφορά επιπέδου. Η οποία ήταν εμφανής. Και ουσιαστικά καθόρισε την εύκολη νίκη του Ολυμπιακού. Μια νίκη που θα μπορούσε να έχει πάρει… ιστορικές διαστάσεις, εάν κάποιοι παίκτες ήταν σε καλύτερη ημέρα και (κυρίως) εάν διαιτητής και VAR δεν είχαν αποφασίσει να ακυρώσουν σκανδαλωδώς το γκολ του 26ου λεπτού.

Το «μην ασχολείστε μαζί του, εμείς τη δουλειά μας, είμαστε καλύτεροι και θα νικήσουμε», που έλεγαν διαρκώς οι Ερυθρόλευκοι, πριν και στη διάρκεια του ματς, αποδείχθηκε σοφή προσέγγιση. Ο Ολυμπιακός νίκησε. Και ετοιμάζεται για την επόμενη… πίστα. Οπου αναμένεται ακόμη μία ανάλογου επιπέδου δοκιμασία. Γιατί, είπαμε, η τράπουλα είναι πειραγμένη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ