Ολυμπιακός : Από τον Φορτούνη (μέσω Μαρτίνς) στον Καμαρά…

Ολυμπιακός : Από τον Φορτούνη (μέσω Μαρτίνς) στον Καμαρά…

Δυο ματς, δυο διαφορετικοί σχηματισμοί, με διαφορετικά πρόσωπα και η ομάδα να ανταποκρίνεται πλήρως. Πως γίνεται;

Δύσκολο πράγμα να μπεις στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς. Ισχύει για τους περισσότερους προπονητές. Υπάρχουν βέβαια, κι ατοί που επιλέγουν ένα σχήμα, μια διάταξη και πηγαίνουν έτσι σκοινί-κορδόνι. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Είναι –μάλλον- ακατάτακτος.

Έλυσε το πρόβλημα της μεσαίας γραμμής με τον Γκιγιέρμε. Μέχρι να τον λύσει τον κρατούσε στο Ρέντη χωρίς να τον εμφανίζει αν κι είχε περάσει πάνω από μήνας από τότε που πέρασε την πόρτα των αποδυτηρίων. Με τον Σεμέδο, τελείως διαφορετική τακτική. Μία που ήρθε και μία που έπαιξε βασικός κι έγινε αναντικατάστατος.

Εδώ φαίνεται να ισχύει το «όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος». Την χρονιά που πέρασε ο Φορτούνης ήταν παίκτης-ορχήστρα για τους ερυθρόλευκους. Πρώτος σε γκολ πρώτος σε ασίστ. Το καλοκαίρι στο χτίσιμο του Ολυμπιακού γινόταν και πάλι με σημείο αναφοράς τον αρχηγό του. Ερχεται ο αναπάντεχος τραυματισμός και συγκλονίζεται το οικοδόμημα.

Ο Ολυμπιακός παίζει φιλικό με την Νότινχαμ και ο Βαλμπουενά εμφανίζεται σαν έτοιμος από καιρό να αναλάβει την διεύθυνση της ορχήστρας. Κάθε παιχνίδι επιβεβαιώνει ότι ο Γάλλος κάνει και με το παραπάνω την δουλειά του Φορτούνη. Λες, εντάξει. Εννιά στους δέκα προπονητές θα έκαναν το ίδιο στη θέση του. Να όμως, που τραυματίζεται και ο Γάλος.

Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι ο Μαρτίνς αλλάζει τον σχηματισμό, πάει από 4-2-3-1 σε κάτι που μοιάζει με 4-4-2 και τον Σουντανί πίσω από τον Γκερέρο. Σε ελεύθερη απόδοση ο Αλγερινός παίζει στην θέση του Γάλλου κι είναι απολαυστικός με γκολ και ασίστ. Λες να, με τον Σουντανί θα λύσει το πρόβλημα. Ερχεται το ντέρμπι με την ΑΕΚ κι έχουμε νέα αλλαγή σχηματισμού με τον Καμαρά προωθημένο χαφ σε σχήμα 4-3-3. Θαυματουργεί ο Καμαρά που είναι ο πολυτιμότερος του ματς και σκοράρει!

Δυο ματς, δυο διαφορετικοί σχηματισμοί, με διαφορετικά πρόσωπα και η ομάδα να ανταποκρίνεται πλήρως. Πως γίνεται; Αυτό δεν θα το μάθουμε εύκολα. Αλλωστε, σημασία έχει να ότι το μαθαίνουν και το αφομοιώνουν οι παίκτες του Μαρτίνς.

Ενας άνθρωπος από τη φύση του συγκρατημένος και χαμηλών τόνων κάνει επιλογές ανατροπών χωρίς να διαταράσσεται η αγωνιστική ισορροπία της ομάδας. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η ομάδα -άσχετα με την βαθμολογική συγκομιδή- ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις της συμμετοχής της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το που θα φτάσει φέτος ο Ολυμπιακός δεν είναι συνάρτηση μόνο της αγωνιστικής ισχύος του όπως δεν ήταν και πέρσι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ήδη ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Ολυμπιακού και η εγγύηση ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται αγωνιστικά αναδεικνύοντας και νέους πρωταγωνιστές μέσα στο γήπεδο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ