Ο Κωστένογλου «αποκάλυψε» το έλλειμμα ποιότητας της ΑΕΚ

 Ο Κωστένογλου «αποκάλυψε» το έλλειμμα ποιότητας της ΑΕΚ

Το ματς με τον Ολυμπιακό ήρθε για να πείσει και τον πιο αισιόδοξο οπαδό της ομάδας ότι η διαφορά ποιότητας είναι πολύ μεγάλη για να καλυφθεί με το φιλότιμο, το πάθος και την αγωνιστικότητα…

Από τότε που έγινε η αλλαγή του Καρντόσο με τον Κωστένογλου υποστήριζα, με σημειώματά μου στο 10.gr, ότι η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένες δυνατότητες ως ομάδα που απορρέουν από την ποιότητα αλλά και το βάθος του ρόστερ της. Το πράγμα φάνηκε πιο καθαρά στο παιχνίδι της Ένωσης με τον ΠΑΟΚ και αποκαλύφθηκε πλήρως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στον κόουτς Κωστένογλου μπορούν να καταλογιστούν κάποιες εξεζητημένες επιλογές και κάποιες εμμονές σε πρόσωπα.

Με την παρουσία του στον πάγκο όμως, δόθηκε σε όλους η ευκαιρία και η δυνατότατα να διαπιστώσουν ότι τα αγωνιστικά περιθώρια αυτής της ομάδας είναι συγκεκριμένα. Οσο και να τα .. τεντώσει κανείς δεν μπορούν να αγγίξουν αυτά του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που πήρε πρωτάθλημα πριν από ενάμιση χρόνο , τώρα δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους πραγματικούς διεκδικητές του τίτλου. Κι αυτό δεν είναι πρόβλημα που αφορά τον Ουζουνίδη, τον Χιμένεθ, τον Καρντόσο και τον Κωστένογλου. Είναι πρόβλημα που τους ξεπερνά κατά πολύ και αφορά όσους κάνουν κουμάντο και καθορίζουν την οικονομική πολιτική της ΠΑΕ.

Ούτε εδώ υπάρχει ψόγος. Ουδέποτε ο Δημήτρης Μελισανίδης είπε ότι θα ρίξει λεφτά παραπάνω από όσα βγάζει η ομάδα. Ισα-ίσα, αν και δεν το είπε ποτέ φωναχτά, όλοι ξέρουν ότι από τα λεφτά που μπήκαν πέρσι στο ταμείο έγινε καβάντζα για την χρηματοδότηση της κατασκευής του γηπέδου. Παραφωνία ήταν οι δηλώσεις του καλοκαιριού ότι η ΑΕΚ πάει για πρωτάθλημα. Τι μπορούσες να πεις όμως όταν πρόκειται για την ΑΕΚ. Ποιος θα ερχόταν να παρακολουθήσει την ομάδα αν η ιδιοκτησία έλεγε πως η ΑΕΚ κατεβαίνει για την χαρά της συμμετοχής; Αλλωστε, η εμφάνιση του διοικητικού ηγέτη την Τρίτη το πρωί στα Σπάτα ήταν διαφορετική από τις συνηθισμένες.

Ο «Τίγρης» τα έψαλλε για την συμπεριφορά αλλά τόνισε πως η ήττα σε ένα ντέρμπι είναι μέσα στο παιχνίδι. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν είπε τίποτα για πρωτάθλημα. Ούτε ότι χάθηκε ούτε ότι δεν έχει χαθεί. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι φέτος ξοδεύτηκαν περισσότερα χρήματα για μεταγραφές (και συμβόλαια) από πέρσι και πάλι η ΑΕΚ υστέρησε σημαντικά από τους ανταγωνιστές της ενώ ήδη ήταν πολύ πίσω. Απλά το ματς με τον Ολυμπιακό ήρθε για να πείσει και τον πιο αισιόδοξο οπαδό της ομάδας ότι η διαφορά ποιότητας είναι πολύ μεγάλη για να καλυφθεί με το φιλότιμο, το πάθος και την αγωνιστικότητα.

Ο Κωστένογλου έβαλε την ομάδα του να παίξει επιθετικά απέναντι στον Ολυμπιακό και η κατάληξη ήταν αυτή που ξέρουμε. Στην ουσία ο κόουτς προτίμησε να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο αποκαλύπτοντας έτσι την διαφορά που και φέτος χωρίζει τις δυο ομάδες.  Ο οπαδός της Ενωσης ξέρει τώρα πολύ καλά ότι θα πρέπει να μεταφέρει τις προσδοκίες του για εκείνη τη χρονιά που η ΑΕΚ θα μπει στο γήπεδό της και εφόσον έχουν περισσέψει λεφτά για να ενισχυθεί μεταγραφικά…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ