Παναθηναϊκός: Η πιστοποίηση της αγωνιστικής ανόδου

Παναθηναϊκός: Η πιστοποίηση της αγωνιστικής ανόδου

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σοβαρός στην Πάτρα, έδειξε και πάλι δείγματα αγωνιστικής προόδου και επιβεβαιώνει πως πλέον μπορεί να κοιτάζει μόνο προς τα πάνω.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στην Πάτρα, πήρε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι και το έκανε γιατί παρουσιάστηκε τόσο σοβαρός όσο πρέπει να είναι σε αγώνες σαν αυτούς. Το Κύπελλο δεν είναι… διασκέδαση, αλλά υποχρέωση για μια ομάδα που κινδυνεύει να μείνει χωρίς στόχους στο πρωτάθλημα από τον Νοέμβριο. Και ο Δώνης έπραξε σωστά που παρέταξε ένα σύνολο με οχτώ ποδοσφαιριστές από τους λεγόμενους βασικούς.

Θυμίζω πως πέρσι ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να χάσει στην έδρα του από τον ΟΦ Ιεράπετρας, όταν ισοφάρισε σε 2-2 στις καθυστερήσεις, ενώ νωρίτερα είχε φλερτάρει με το 1-3. Και αποκλείστηκε από τον θεσμό σε διπλούς αγώνες με τη Λαμία. Οπότε δεν είναι καιρός για πειράματα, κάτι που καλύτερα από τον καθένα το γνωρίζει ο Δώνης.

Το σημαντικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός πιστοποιεί την αγωνιστική άνοδο που παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων και αντιπάλων. Μπορεί να έχασε από τη Λάρισα, αλλά το ματς ήταν μαγική εικόνα έτσι όπως εξελίχθηκε. Και με τη βοήθεια του Σιδηρόπουλου, η Λάρισα έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι που πήγαν όλα στραβά. Όμως η αγωνιστική παρουσία του Παναθηναϊκού δεν ήταν κακή.

Είχε καλή κυκλοφορία, έμπαινε με καλές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή παρά το… ταμπούρι, είχε ευκαιρίες αλλά δεν τις έκανε γκολ. Κι εδώ είναι που πρέπει να κάνουμε κουβέντα. Η δυστοκία του Μακέντα είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, που πρέπει να λυθεί.

Ο Ιταλός και χθες είχε φάσεις που θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα, όπως συνέβη και με τη Λάρισα, με πιο σημαντική τη χαμένη ευκαιρία από τη μικρή περιοχή. Δε μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες χαμένες ευκαιρίες την περσινή σεζόν.

Τουλάχιστον χθες οι παίκτες του Δώνη βρήκαν τρεις φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά τη φετινή σεζόν. Για την ακρίβεια, δεν είχε υπάρξει αγώνας που να σημειώσουν περισσότερα του ενός γκολ.

Κρατάει ο Παναθηναϊκός την καλή εμφάνιση και τη φρεσκάδα που έδειξε ο Μπουζούκης, τον εγωισμό του Χρήστου Δώνη, ο οποίος ήταν μέσα στα δύο από τα τρία γκολ, την όρεξη του Μολό, που ήταν πάντως αναποτελεσματικός και σίγουρα τα – πρώτα – καλά δείγματα που έδειξε ο Κολοβός.

Την Κυριακή υπάρχει η Τούμπα και εκεί σίγουρα θέλει περισσότερα από πολλούς. Ο Δώνης περιμένει να δει και την κατάσταση του Ζαχίντ, αφού σε παιχνίδια σαν αυτό, που η ομάδα δε θα βρει τις ίδιες ευκαιρίες, το να έχεις έναν παίκτη που είναι ικανός να απειλήσει την αντίπαλη εστία είναι πολύ σημαντικό. Μένει να δούμε τι θα επιλέξει και για την κορυφή της επίθεσης, αφού ο Μακέντα παραμένει… άσφαιρος (πλην των πέναλτι που έχει σημειώσει) και ο Καμπετσής δείχνει ορεξάτος και ανεβασμένος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ