Το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού, κόντρα στους «τοξικούς»

Το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού, κόντρα στους «τοξικούς»

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει στην Ξάνθη. Και είναι προετοιμασμένος να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από όλους: Να παίξει και να νικήσει. Κόντρα σε όσους επιζητούν, «καίγονται» για το αντίθετο.

Το περιβάλλον στην Ξάνθη είναι τοξικό (για τον Ολυμπιακό). Οι Ερυθρόλευκοι γνωρίζουν εκ των προτέρων πως η υποδοχή που θα τύχουν από την ακριτική ομάδα θα είναι «πολεμική». Ο «τελικός πρωταθλήματος» της ομάδας του Κίκο Ραμίρεθ. Ένα ματς στο οποίο «πρέπει» να μπορέσει να κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Ένα παιχνίδι «ζωής ή θανάτου». Ενα ματς που η Ξάνθη έχει πολλά, πάρα πολλά να κερδίσει, αρκεί να μην κερδίσει η ομάδα του Πειραιά. Μια κατάσταση ιδιαίτερη, στην οποία οι Ερυθρόλευκοι επιβάλλεται να παρουσιαστούν προετοιμασμένοι, συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί.

Ποιοτικά ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν αντίπαλό του στην Ελλάδα. Αλλά για να νικήσεις σε ένα «πολεμικό» παιχνίδι δεν χρειάζεται μόνο ποιότητα. Χρειάζεται να εμφανιστείς 100% έτοιμος. Για όλα. Να δώσεις το 100%, να παίξεις με πάθος, με αυταπάρνηση, με βλέμμα μόνο στη νίκη και πουθενά αλλού.

Ενα ματς-παγίδα, πριν από την πρόκληση της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Μπάγερν Μονάχου. Ένα ματς – μπλόκο, που ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει τρόπο να το πάρει. Ένα μας στο οποίο οι Πειραιώτες πρέπει να είναι αποφασισμένοι για όλα. Και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να αμφισβητήσει την ανωτερότητά τους. Όπως έκανε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Οπου άξιζε, έπρεπε, έπαιξε για να νικήσει, αλλά δεν το κατάφερε. Αρχικά επειδή ο ίδιος δεν «καθάρισε» τα παιχνίδια στις δεκάδες ευκαιρίες που δημιούργησε και εν συνεχεία έπιασαν δουλειά οι… εξωγενείς παράγοντες. Και έκαναν τη δουλειά τους…

Την προηγούμενη εβδομάδα to10.gr αποκάλυψε τη δουλειά που γίνεται στο Ρέντη και συνολικά από τον οργανισμό του Ολυμπιακού, σχετικά με το θέμα της διαιτησίας. Οι παίκτες πρέπει να είναι απολύτως συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και όχι στους διαιτητές. Αλλωστε, όσες διαμαρτυρίες κι αν κάνουν, η κατάσταση δεν αλλάζει: Δεν θα πάρουν τίποτε. Αντιθέτως, μπορεί να τιμωρηθούν. Γιατί έτσι «πρέπει». Σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους, που έχουν «license to kick», χωρίς τον κίνδυνο τιμωρίας.

Το ποδόσφαιρο πάντα θα υπερτερεί. Και ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα.

ΥΓ. Επειδή οι καιροί είναι περίεργοι, καλό θα είναι οι πάνω από 2.000 οπαδοί του Ολυμπιακού που θα βρεθούν στο γήπεδο των Πηγαδιών, να έχουν τον νου τους και στον διπλανό τους και στον παραδιπλανό τους και γενικώς, να είναι προσεκτικοί. Σε τέτοιες εκδρομές, η προβοκάτσια πάντα είναι κοντά. Και επειδή οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν αποδείξει ότι θέλουν και ακολουθούν παντού την αγαπημένη τους ομάδα, δεν πρέπει να συμβεί το παραμικρό. Οποια πρόκληση κι αν προκύψει. Ούτε εάν στο γήπεδο βρεθούν οπαδοί τρίτης ομάδας. Που, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, θα βρεθούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ