Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Πώς σταματάς ένα τανκ…

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Πώς σταματάς ένα τανκ…

Η Μπάγερν δυσκολεύεται, αλλά το «όπλο» Λεβαντόφκσι πυροβολεί κατά ριπάς: 20 γκολ (από τα 43 της ομάδας του) σε 16 ματς, 1/68 λεπτά, πέρασε τον Γκερντ Μίλερ, γράφει ιστορία και ο Ολυμπιακός ψάχνει τρόπο να γίνει η πρώτη ομάδα που θα τον μπλοκάρει!

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ή αλλιώς, ο κύριος «σκοράρω όποτε γουστάρω». Ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός του πλανήτη. Μια μηχανή παραγωγής γκολ. Ένα ποδοσφαιρικό «τέρας», που ακόμη και στις χειρότερες βραδιές της ομάδας του κάνει

Ο Λεβαντόφσκι έχει αγωνιστεί σε συνολικά 16 παιχνίδια φέτος με τη φανέλα της Μπάγερν. Εχει σκοράρει στα 14 από αυτά. Δεν έβαλε γκολ μόνο στο πρώτο ματς της χρονιάς, τον τελικό του Σούπερ Καπ Γερμανίας, κόντρα στην Ντόρτμουντ (ήττα 2-0). Και στον εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου με την Μπόχουμ (νίκη 2-1), στις 29 Οκτωβρίου.

Πόσα γκολ έχει βάλει συνολικά ο Πολωνός επιθετικός; Εχει βάλει 20 γκολ. Εχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα (14 σε 10 ματς). Εχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια του Champions League (5 σε τρία ματς). Ακόμη και στη συντριβή από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, ο «Λέβα» ήταν αυτός που προσπάθησε. Και φυσικά σκόραρε για ακόμη μία φορά. Φτάνοντας τα 20 γκολ. Και παρά το ντροπιαστικό 5-1, ήταν πάλι εκεί.

Φυσικά, αυτά τα νούμερα του Πολωνού του έχουν ήδη χαρίσει θέση στο πάνθεον της Μπουντεσλίγκα. Και αυτό διότι είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος που έχει σκοράρει σε 10 συνεχόμενα παιχνίδια από την αρχή της σεζόν. Και εάν πετύχει γκολ και κόντρα στην πρώην ομάδα του, Μπορούσια Ντόρτμουντ, θα πάρει το ρεκόρ των γκολ σε συνεχόμενα παιχνίδια (σε οποιαδήποτε στιγμή της σεζόν), καθώς αυτή τη στιγμή το μοιράζεται με του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Μάιο με Οκτώβριο του 2015) και Κλάους Αλοφς (Απρίλιο με Σεπτέμβριο του 1984).

Σήμερα, 3 Οκτωβρίου, είναι τα 74α γενέθλια του μεγαλύτερου σκόρερ που ανέδειξε ποτέ η Γερμανία και ενός εκ των κορυφαίων όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μία ημέρα πριν ο «Λέβα» ξεπέρασε το τοτέμ της Μπάγερν και της Νασιοναλμανσάφτ σε συνεχόμενα γκολ. Και τώρα απειλεί να σπάσει και το ρεκόρ των 40 γκολ σε μία σεζόν στην Μπουντεσλίγκα. Ένα ρεκόρ που ανήκει στον Μίλερ και «κρατάει» 47 χρόνια. Ένα ρεκόρ που έμοιαζε ακατάρριπτο. Μέχρι που εμφανίστηκε ο φετινός «Λέβα».

Αυτή τη στιγμή ο Πολωνός έχει 14 γκολ μετά τις 10 πρώτες αγωνιστικές. Αυτό που πρέπει να κάνει για να «πιάσει» το 40άρι του Μίλερ, είναι να πετύχει 26 γκολ στις εναπομείνασες 24 αγωνιστικές της Μπουντεσλίγκα. Νούμερο εξωπραγματικό. Αλλά ποιος αμφιβάλει ότι θα το προσπαθήσει, θα το παλέψεις έως εκεί που δεν πάει. Και αυτό επιβεβαιώνεται από τους αριθμούς του.

Συνολικά στα 16 φετινά παιχνίδια «συνδέεται» με τα αντίπαλα δίχτυα κάθε 68 λεπτά! Σχεδόν ενάμιση γκολ ανά ματς! Αλλά στην Μπουντεσλίγκα τα πράγματα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά, καθώς σκοράρει κάθε 62 λεπτά. Και στο Champions League κάθε 54 λεπτά. Ποιος, λοιπόν, αμφιβάλει ότι μπορεί να τα καταφέρει; Ποιος αμφιβάλει ότι ένας παίκτης που έχει 376 γκολ και 110 ασίστ σε 559 ματς στη διάρκεια της καριέρας του, μπορεί να κάνει αυτό που φαντάζει ακατόρθωτο;

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει την Τρίτη για τη Γερμανία, με σκοπό να πάρει ό,τι μπορεί στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου (Τετάρτη, 19:55). Παίζοντας κόντρα σε ένα πληγωμένο θηρίο, που μετά την 5άρα από την Αϊντραχτ (5-1), θέλει να ανακάμψει. Και να βρει τρόπο να γυρίσει το κλίμα. Να μπει και πάλι στις ράγες. Να βγει από την κρίση. Αλλά και να εξασφαλίσει και τυπικά, από την 4η αγωνιστική, την πρόκριση στους «16» του Champions League, αλλά και την 1η θέση. Αφήνοντας στην… άκρη την κορυφαία διοργάνωση έως τον… Φεβρουάριο.

Ο Λεβαντόφσκι ήταν ο λόγος που ο Ολυμπιακός δεν πήρε αυτό που δικαιούνταν στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο Champions League. Ο παίκτης που καθόρισε τη μοίρα του ματς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Με δύο επαφές! Τα δύο γκολ που πέτυχε (από τα συνολικά 5 που έχει στη διοργάνωση), έκαναν τη διαφορά και «πλήγωσαν» τους Ερυθρόλευκους. Οι οποίοι εάν θέλουν να έχουν ελπίδες στο Μόναχο, θα πρέπει να προσπαθήσουν να μπλοκάρουν, όσο γίνεται, τον πιο παραγωγικό ποδοσφαιριστή της Ευρώπης. Ένα επιθετικό «όπλο» που ουσιαστικά κουβαλάει μόνος του την Μπάγερν τη φετινή σεζόν. Καθώς σκοράρει σχεδόν τα μια γκολ της ομάδας του. Για την ακρίβεια, τα 20 από τα 43 σε όλες τις διοργανώσεις!

Η αποστολή του Ολυμπιακού στο Μόναχο είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη. Σχεδόν ακατόρθωτο να στεφθεί με επιτυχία. Εάν, όμως, ο Πολωνός μείνει «ήσυχος» και ο Ολυμπιακός βρει τρόπο να περιορίσει ακόμη και τις… επαφές με την μπάλα, θα αυξήσει κατά τι τις (εκ των προτέρων μικρές) πιθανότητές του. Θα κάνει κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα φέτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ