Ο Δώνης έδεσε κόμπο τον Φερέιρα αλλά οι πράσινοι πέταξαν δυο βαθμούς στην Τούμπα…

Ο Δώνης έδεσε κόμπο τον Φερέιρα αλλά οι πράσινοι πέταξαν δυο βαθμούς στην Τούμπα…

Το ματς ήρθε ισόπαλο και από την ισοπαλία υπάρχει μόνο ένας ευχαριστημένος: Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ...

Η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού δεν συνοδεύτηκε με νίκη γιατί ο Κουρμπέλης, ο έμπειρος αρχηγός του έκανε ένα πέναλτι που θα μπορούσε να αποφύγει.

Οι πράσινοι έχουν δίκιο στο εξής: Όταν γίνονται τέτοιες φάσεις υπέρ τους δεν τους δίνουν τίποτα, αλλά όταν γίνονται εις βάρος τους τότε οι διαιτητές δείχνουν την άσπρη βούλα.

Κατανοητή η αντίδραση του Γιώργου Δώνη και όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου. Είναι βαρύ για έναν προπονητή με νέα παιδιά στην ομάδα του να αντιμετωπίζεται αρνητικά από την διαιτησία. Οφείλει να προστατεύσει την ομάδα του και την ψυχολογία των παικτών του.

Ο Παναθηναϊκός έκανε σπουδαία εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ και τον Φερέιρα. Ο αιφνιδιασμός ήταν πλήρης στο πρώτο ημίχρονο, σε βαθμό που οι πράσινοι είχαν την κατοχή της μπάλας.

Οι πράσινοι άσκησαν πίεση στον ΠΑΟΚ και δεν του επέτρεψαν να κυκλοφορήσει την μπάλα και να φτάσει οργανωμένα στην περιοχή του Διούδη. Οι αμυντικοί χαφ του Παναθηναϊκού και οι μεσοεπιθετικοί του έκαναν πολύ καλή δουλειά πρεσάροντας και κόβοντας τον ΠΑΟΚ στην μέση. Το γύρισμα του Κρέσπο στον Ζίβκοβιτς που αξιοποίησε ο Ζαχίντ με υπέροχη ενέργεια μπορεί να θεωρηθεί αποτέλεσμα της εξοντωτικής πίεση που άσκησε ο Παναθηναϊκός.

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε αμήχανος να διαχειριστεί την πίεση και να ξεφύγει από την μέγγενη των παικτών του Δώνη. Ο κόουτς του τριφυλλιού έδεσε κόμπο τον Φερέιρα για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Στο δεύτερο με την είσοδο του Ελ Καντουρί και του Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ ξέφυγε κάπως από το στενό μαρκάρισμα και με την βοήθεια του κόσμου του πήρε τα ηνία του ματς χωρίς να δημιουργήσει τις πολλές ευκαιρίες.

Κομβικό σημείο για την ομάδα του Δικεφάλου του Βορά η είσοδος του Βιεϊρίνια και γενικότερα η επιστροφή του αρχηγού του. Αμφιβάλω ζωηρά αν ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ανταπεξέλθει και να φτάσει στην ισοφάριση αν απουσίαζε ο αρχηγός του.

Ο Παναθηναϊκός με την εμφάνισή του στην Τούμπα επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε τροχιά αγωνιστικής ανόδου έστω κι αν δεν μπορεί ακόμα να την αντιστοιχήσει με μεγάλα βαθμολογικά οφέλη. Οι -κατά βάση- νεαροί παίκτες του καθοδηγούμενοι από τον προπονητή τους έβαλαν κάποια πολύ σημαντικά παράσημα στην φανέλα τους που θα τους βοηθήσουν πολύ  στη συνέχεια της καριέρας τους.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε το παιχνίδι από ένα λάθος που ο Κουρμπέλης θα μπορούσε να αποφύγει. Να αποφύγει ο Παναθηναϊκός εις βάρος του σφύριγμα των διαιτητών θεωρείται μάλλον αδύνατο.

Ο ΠΑΟΚ έχει να προβληματιστεί από την ευκολία που ο αντίπαλος προπονητής διάβασε το παιχνίδι του και του έκοψε την φόρα. Είναι φανερό πως η ομάδα ψάχνει ακόμα την χημεία της που δεν μπορεί να βρει εξαιτίας τις αλλαγής προπονητή και των πολλών τραυματισμών. Το ματς ήρθε ισόπαλο και από την ισοπαλία υπάρχει μόνο ένας ευχαριστημένος: Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ