Κύριε Αυγενάκη, θα το διακόψετε το πρωτάθλημα;

Κύριε Αυγενάκη, θα το διακόψετε το πρωτάθλημα;

Μήπως είναι η ώρα για δράση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού; Μήπως είναι η ώρα για δραστικές αποφάσεις και κινήσεις;

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δείχνει πως έχει κατανοήσει γρήγορα-γρήγορα τι σημαίνει… εξυγίανση. Τα όσα δήλωσε στον Politica 89,8 πρόσφατα δείχνουν πως και βλέπει πως «παίζεται» το παιχνίδι και κατανοεί πως το ελληνικό ποδόσφαιρο καταρρέει εξαιτίας αποφάσεων και πράξεων συγκεκριμένων ανθρώπων.

Των γνωστών… εξυγιαντών. Από τον «δικό μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλη Γραμμένο, έως τον Μέλο Περέιρα που είχε το θράσος να τον κοροϊδέψει στα μούτρα του στην τελευταία συνάντηση που είχαν.

Σας θυμίζω ότι ο Περέιρα είχε… αμυνθεί για τον Σιδηρόπουλο στο ΠΑΟΚ-Άρης λέγοντας πως με το VAR δεν του βγαίνει να φέρνει ξένους σε όλα τα ματς γιατί είναι σύνολο έξι. Τρεις στο γήπεδο και τρεις στο VAR.

O Τζήλος δηλαδή που φώναξε πέναλτι στο 96΄ στην Τούμπα πριν λίγη ώρα είναι από τον σύνδεσμο… Λιουμπλιάνας, ήρθε μαζί με τον Βίντσιτς. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι που έχουν βρεθεί στο VAR. Όλοι βλέπετε είναι από την ΚΕΔ της… εξυγίανσης.

Ο Υφουπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έχει δείξει πως καταλαβαίνει ότι το «παιχνίδι δεν παίζεται στα ίσια» για να το θέσω σεμνά.

Έχει νοιώσει ήδη ως θεσμικός παράγοντας την… εξυγίανση. Την ζούσε στην Ελλάδα από την αρχή, το πώς ο Κοντονής όριζε τους… επόπτες και διέκοπτε όποτε ήθελαν οι «δικοί του» πρωταθλήματα και τελικούς κυπέλλου. Όταν ο Βασιλειάδης έκανε ότι δεν έβλεπε και μετά μοίραζε εκατομμύρια από την ΕΡΤ.

Τότε όμως δεν ήταν Υφυπουργός Αθλητισμού. Τότε δεν είχε την δύναμη. Τώρα την έχει. Και ξαναλέω όπως ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα βλέπει την ΕΠΟ να ευθύνεται για την κατρακύλα του ελληνικού ποδοσφαίρου, βλέπει τον Βόλο να… αποσύρει την μισή του ομάδα για να μην παίξει με τον ΠΑΟΚ. Χαρακτηρίζοντας μάλιστα το θέμα των δανεισμών ως «αλλοίωση πρωταθλημάτων».

Είμαι σίγουρος πως είδε και το ματς στα Πηγάδια, και κυρίως το ματς στην Τούμπα. Μπορεί το PAOK TV να είναι για λίγους, όμως σίγουρα βρήκε τον τρόπο να δει πως ο ΠΑΟΚ για μια ακόμη φορά σώθηκε από την… εξυγίανση.

Μετά το γκολ στην… παράταση με τον Άρη, στο 97ο λεπτό και την ισοφάριση σε 2-2, ήρθε και το πέναλτι στο 96ο ενώ είχε ήδη ολοκληρωθεί το διάστημα των καθυστερήσεων που είχε υποδείξει ο Βίντσιτς. Και με υπόδειξη του Τζήλου από το VAR ήρθε και η ευκαιρία για πέναλτι και ισοφάριση τελικά στο 101΄. Του VAR που στην Ξάνθη ο Ζαχαριάδης δεν το χρησιμοποίησε σε καμία από τις δύσκολες φάσεις,  που στο Καραισκάκη ο Φωτιάς το γύρισε στο… 1999 για να ανακαλύψει χέρι του Γκιγιέρμε και να ακυρώσει το καθαρό 2-0. Και να ήταν μόνο αυτά; Αλλά αυτά είναι τα πιο «ζεστά». Ο Λευτέρης Αυγενάκης λοιπόν που έχει τοποθετηθεί τόσο θερμά και για το VAR που πλήρωσε ο ελληνικός λαός για να το κάνει ότι θέλει, όπως θέλει, όποτε θέλει ο Περέιρα και οι διαιτητές που ορίζει, τα βλέπει όλα αυτά; Και αφού φαίνεται πως τα βλέπει, τα θεωρεί σωστά; Γιατί αν κάνουμε λάθος, τότε πάσο. Μπορεί εμείς τελικά να μην τα βλέπουμε σωστά. Να έχουμε… υπερεξυγιανθεί.

Αν όμως δεν τα βλέπει σωστά, που νομίζω πως έτσι είναι, μήπως είναι ώρα να δράσει; Μήπως είναι ώρα να μην μείνει στα λόγια και να επιδιώξει με την δύναμη που έχει στα χέρια του να εξυγιάνει πραγματικά το ποδόσφαιρο και την… εξυγίανση;

Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που ο ΠΑΟΚ «απαγορεύεται» να χάσει. Για ένα πρωτάθλημα που τώρα είναι στο -2 από τον Ολυμπιακό ενώ κανονικά θα έπρεπε η διαφορά να ήταν πολύ μεγαλύτερη. Ένα πρωτάθλημα που έρχονται διαιτητές στο Καραϊσκάκη, ακόμη και ξένοι διαιτητές, συμπατριώτες του Περέιρα και «περνούν πριονοκορδέλα» τον Ολυμπιακό, όπως συνέβη με την ΑΕΚ.

Παίζουν ακόμη και με την οργή του κόσμου, κάνουν επίδειξη δύναμης!

Πόσο θα συνεχιστούν λοιπόν όλα αυτά από την ΕΠΟ της… εξυγίανσης του «δικού μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλη Γραμμένου;

Μήπως πλέον είναι η ώρα για δράση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού; Μήπως είναι η ώρα για δραστικές αποφάσεις και κινήσεις; Δεν ξέρω με σιγουριά αν μια από αυτές είναι  η διακοπή του πρωταθλήματος, το μόνο που «φωνάζει» είναι πως αυτή η κατάσταση με το πρωτάθλημα να «μυρίζει δυσωδία» δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και αν κάποιος μπορεί να κάνει κάτι, τότε αυτός είναι ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ