Το σοβαρό «έγκλημα» είναι τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων

Το σοβαρό «έγκλημα» είναι τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων

Ο Σλοβένος διαιτητής, σε ματς με τέσσερις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο και χωρίς κάποια άλλη καθυστέρηση, αποφάσισε να δώσει πέντε λεπτά επιπλέον χρόνου. Και τελικά να σφυρίξει πέναλτι στο 95'30''. Χειρουργείο...

Φυσικά και κανείς δεν περίμενε κάτι διαφορετικό σε ένα ματς μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Από τη μία η ομάδα που ευνοείται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια, με σφυρίγματα υπέρ της που σχεδόν δεν τα πιστεύεις σε ορισμένες περιπτώσεις (με… κορωνίδα το χέρι του Βιεϊρίνια στη Λαμία) και από την άλλη η ομάδα που όπου την πετυχαίνουν την… πιστολιάζουν.

Από τη στιγμή, δε, που το μεταξύ τους παιχνίδι γινόταν στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, προφανώς αν θα υπήρχε μια φάση συζητήσιμη θα πήγαινε στον ΠΑΟΚ. Ακόμα και στον Παναθηναϊκό έχουν μάθει να ζουν με αυτό. Είχε γίνει μάλιστα ολόκληρη συζήτηση πριν από το ματς για την παρουσία του Τζήλου στο VAR. Είχε γίνει συζήτηση και για τη γενικότερη συμπεριφορά των παικτών απέναντι στον διαιτητή. Γνώριζαν οι «πράσινοι» ότι θα δίνονται εύκολα φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ και με… αίμα υπέρ του Παναθηναϊκού.

Αποδείχτηκε περίτρανα στο δεύτερο ημίχρονο. Πριν το πέναλτι που κερδίζει ο ΠΑΟΚ υπάρχει καθαρό φάουλ στον Περέα, που αν το δώσει ο Σλοβένος τελειώνει το ματς. Πριν τη φάση του Άκπομ στο 64’ υπάρχει φάουλ που επίσης δε δίνεται και ο Παναθηναϊκός γλιτώνει την ισοφάριση χάρη σε μεγάλη επέμβαση του Κουρμπέλη.

Οι παίκτες του σε όλο το δεύτερο ημίχρονο κιτρινίζονταν με ευκολία, ενώ για τα ίδια μαρκαρίσματα στον ΠΑΟΚ δε δινόταν το παραμικρό. Το πέναλτι που δόθηκε στο 96’, ενώ είχαν δοθεί πέντε λεπτά καθυστερήσεις, ήρθε σαν το κερασάκι στην τούρτα. Κι αν το πέναλτι είναι αμφισβητούμενο και μπορεί άλλοι να λένε πως είναι και άλλοι πως όχι, εκείνα που δεν αμφισβητούνται είναι τα «εγκλήματα» με τα λεπτά των καθυστερήσεων.

Το πρώτο έχει να κάνει φυσικά με το ότι το πέναλτι δίνεται στο 95’30’’, δηλαδή μισό λεπτό μετά το τέλος των πέντε λεπτών που είχαν δοθεί. Και φυσικά δεν είναι δικαιολογία η κίτρινη κάρτα στον Διούδη, αφού η όλη διαδικασία δεν κράτησε πάνω από δέκα δευτερόλεπτα.

Το δεύτερο και μεγαλύτερο έχει να κάνει με τα πέντε λεπτά που δόθηκαν. Και τα οποία ποτέ δεν υπήρξαν. Στο δεύτερο ημίχρονο υπάρχουν τέσσερις αλλαγές, αφού οι δύο πρώτες του ΠΑΟΚ έχουν γίνει σε «νεκρό» χρόνο, στην ανάπαυλα. Οι τέσσερις αλλαγές σημαίνουν δύο λεπτά και σε ένα ματς που δεν υπάρχει VAR, που δεν έχει προκύψει κάποιος σοβαρός τραυματισμός ή κάποια μεγάλη διακοπή, ο διαιτητής ανακαλύπτει άλλα τρία λεπτά.

Περί… ανακάλυψης πρόκειται. Και περί ξεκάθαρης επιθυμίας του διαιτητή να κρατήσει το ματς όσο περισσότερο μπορεί. Το γιατί μπορεί να το απαντήσει μονάχα ο ίδιος, αλλά είναι κάτι που δε θα το μάθουμε ποτέ. Όπως δεν έχουμε μάθει ακόμα γιατί το VAR δε λειτούργησε σωστά με την Ξάνθη, γιατί δεν αποβλήθηκε ο Μανιάτης και ο Ουάρντα, γιατί δε δόθηκε πέναλτι στο ματς με τη Λαμία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ