Ο Ολιβέιρα γίνεται το «κανόνι» που θέλει η ΑΕΚ

Ο Ολιβέιρα γίνεται το «κανόνι» που θέλει η ΑΕΚ

Ο τραυματισμός, η «ηχηρή» επιστροφή, το δέλεαρ της εθνικής Πορτογαλίας και το «δέσιμο» με τον Λιβάγια.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την ΑΕΚ ξανά στον δρόμο των επιτυχιών και στη νίκη με τον Ατρόμητο. Ο Πορτογάλος φορ σκόραρε δύο φορές, ενώ… ανάγκασε μία ακόμα τον Μανδά να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του. Ο Ολιβέιρα έφτασε τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα και «ξεμπούκωσε» για τα καλά.

Ο έμπειρος άσος έδειξε πως έχει αφήσει οριστικά πίσω τον τραυματισμό του και είναι έτοιμος να ηγηθεί της ΑΕΚ, στην προσπάθεια του Δικεφάλου για την αντεπίθεσή του προς τη μάχη του τίτλου. Αρκεί να βρει στηρίγματα και βοήθειες. Τουλάχιστον σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι συνέβη προχθές.

«Σεφτέ» από νωρίς

Η εκτελεστική δεινότητα του Ολιβέιρα φάνηκε από το ξεκίνημα της σεζόν. Για την ακρίβεια από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ μπορεί να γνώρισε μια ήττα-σοκ από την Ξάνθη, που σήμανε και το τέλος της εποχής Καρντόσο, όμως ο έμπειρος φορ κατάφερε να σκοράρει και να δώσει ένα σαφές δείγμα, για τις δυνατότητές του.

Ο τραυματισμός που τον άφησε πίσω

Στο ματς της ΑΕΚ με τον Αστέρα στην Τρίπολη ο Ολιβέιρα ήταν ξανά εξαιρετικός, σκοράροντας μάλιστα ξανά. Όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού που τον άφησε εκτός δράσης σχεδόν για ένα μήνα! Ο επιθετικός του Δικεφάλου επέστρεψε στη δράση απέναντι στη Λάρισα, όντας όμως εμφανώς ανέτοιμος. Με αποτέλεσμα μάλιστα να αντικατασταθεί και νωρίς.

«Λύσσα» για τη νίκη

Στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο Ολιβέιρα έδειχε «σκυλιασμένος». Ο Πορτογάλος άσος ήξερε καλά τη σημασία του ματς για την ΑΕΚ και ήταν αποφασισμένος να μην φύγει από το γήπεδο, χωρίς τους τρεις βαθμούς. Η παραπάνω διάθεση που είχε και παρέσυρε και τους συμπαίκτες του, φάνηκε ξεκάθαρα στη φάση του δεύτερου γκολ. Όταν κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά με πείσμα και την μετέτρεψε σε… γκολ, οδηγώντας σε λάθος τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου.

Η μπάλα και οι υπογραφές

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Ολιβέιρα ζήτησε από όλους τους συμπαίκτες του να υπογράψουν την μπάλα του ματς που είχε κρατήσει, όπως συνηθίζεται να γίνεται στο εξωτερικό όταν ένας παίκτης σημειώνει χατ-τρικ. Ο Πορτογάλος φορ μάλιστα δεν την… αποχωριζόταν με τίποτα, ακόμα και κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο.

Το παρασκήνιο της μεταγραφής

Ο Ολιβέιρα ήρθε στην ΑΕΚ μέσω μιας περίεργης σειράς γεγονότων. Ο άνθρωπός που έριξε το όνομά του στο μεταγραφικό τραπέζι της ΑΕΚ ήταν ο πρώην σκάουτερ της ομάδας, Γιάννης Παπαγεωργίου. Ο Παπαγεωργίου μίλησε αρχικά με τον ατζέντη του παίκτη, τον οποίο και στη συνέχεια έφερε σε επαφή με τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Τελικώς η μεταγραφή έκλεισε στην Αθήνα, όταν και πραγματοποιήθηκε ένα incognito ταξίδι του Πορτογάλου στη χώρα μας, τον Ιούνιο.

Το δέλεαρ της εθνικής

Η επιστροφή στην εθνική Πορτογαλίας είναι πολύ μεγάλος στόχος για τον Ολιβέιρα. Ο στράικερ της ΑΕΚ βλέπει την παρουσία του στην Ένωση ως μια ευκαιρία να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του Φερνάντο Σάντος. Όπως επίσης πως για να επιτευχθεί άμεσα αυτό, θα πρέπει να δώσει συνέχεια στην εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο. Με γκολ δηλαδή και απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ένα ματς στο οποίο ο Ολιβέιρα πηγαίνει… φτιαγμένος.

Το «δέσιμο» με τον Λιβάγια

Η συνύπαρξη του Ολιβέιρα με τον Μάρκο Λιβάγια δείχνει εξαιρετική. Οι δύο επιθετικοί έχουν «κουμπώσει» στη γραμμή κρούσης της ομάδας και τα πηγαίνουν εξαιρετικά. Ο ένας έχει βρει τα πατήματα του άλλου και η ΑΕΚ μπορεί να βγει πολύ ωφελημένη από αυτή τη συνεργασία. Ήδη οι δύο παίκτες μονοπωλούν την παραγωγικότητα του Δικεφάλου, αποτελώντας τους δύο πρώτους σκόρερ της ομάδας. Σε μια συνεργασία που έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί καλύτερα και από εκείνες που είχε ο Κροάτης φορ με τον Αραούχο ή τον Πόνσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ