Το καμπανάκι, η 26η Νοεμβρίου και ο «τελικός»

Το καμπανάκι, η 26η Νοεμβρίου και ο «τελικός»

Η εικόνα στο Μόναχο δεν χαρακτηρίζει τον φετινό Ολυμπιακό, αλλά είναι «καμπανάκι». Και για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωπαϊκή του συνέχεια (μάχη στο Λονδίνο, τελικό με Ερυθρό Αστέρα).

Εκανε το χειρότερό του παιχνίδι τη φετινή σεζόν. Σε ένα γήπεδο που σε άλλη περίπτωση, με άλλες συνθήκες, με άλλον τρόπο και με τον τερματοφύλακά του σε χειρότερη ημέρα, θα μπορούσε να περάσει δύσκολες στιγμές. Και να έχει «τσαλακωθεί». Η ήττα είναι πάντα μηδέν βαθμοί. Αλλά κάποιες φορές μπορεί να γίνει και «καταστροφή». Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εύκολα από την «απελπισμένη» για θετικό αποτέλεσμα Μπάγερν. Αλλά δεν καταστράφηκε.

Είναι σαφές ότι το 90λεπτο των Ερυθρόλευκων στην «Allianz Arena» είναι πιθανότατα το χειρότερο της θητείας Μαρτίνς στο Μεγάλο Λιμάνι. Κόντρα σε έναν εμφανώς και δεδομένα ισχυρότερο αντίπαλο. Με κίνητρο και με ανάγκη να νικήσει και να αλλάξει το κλίμα που «έδιωξε» τον προηγούμενο προπονητή. Αλλά ακόμη κι έτσι ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι μπορεί καλύτερα. Πολύ καλύτερα. Και αυτό οφείλει να κάνει από εδώ και πέρα. Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Η νίκη της Τότεναμ στο Βελιγράδι είναι ένα αποτέλεσμα με δύο αναγνώσεις. Κατ’ αρχάς κρατάει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της ευρωπαϊκής συνέχειας και στα δύο ταμπλό. Με σοβαρές πιθανότητες για το Europa League, αλλά και κάποιες για το Champions League. Και κατά δεύτερον, του δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι «τρελό» στην Αγγλία. Κάτι πολύ μεγάλο. Κάτι που μόνο ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει στο Λονδίνο. Κάτι που δεδομένα μπορεί να επαναλάβει, εάν εμφανίσει το καλό του πρόσωπο και οι παίκτες του δείξουν τι πραγματικά μπορούν να κάνουν.

Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει το… θαύμα κόντρα στην Τότεναμ. Αλλά ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει, δεν θέλει επ’ ουδενί η Μπάγερν να μην εμφανιστεί ως… Μπάγερν στο Βελιγράδι. Διότι ακόμη και ένας βαθμός του Αστέρα επί τον Βαυαρών, εκτοξεύει τον πήχη της δυσκολίας της κατάκτησης ακόμη και της 3ης θέσης. Εάν ο Αστέρας φτάσει τους 4 βαθμούς, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί δεδομένα νίκη με δύο γκολ διαφορά την τελευταία αγωνιστική για να συνεχίσει να παίζει στην Ευρώπη τον Φλεβάρη. Κάτι όχι απίθανο, αλλά όχι και το πιο απλό πράγμα του κόσμου.

Βεβαίως, όλα αυτά είναι μακρινά. Σενάρια υπαρκτά, αλλά ανούσια αυτή τη στιγμή. Διότι η εικόνα του ματς με την Μπάγερν, δεν άρεσε. Σε κανέναν. Ούτε στον Μαρτίνς, ούτε στους παίκτες του. Δεύτερο σερί αγώνα χωρίς γκολ, ο Ολυμπιακός έχει ξεχάσει από πότε είχε να του συμβεί. Και επειδή το «κακό» δεν αργεί/πρέπει να τριτώσει, είναι δεδομένο ότι από σήμερα οι τόνοι θα ανέβουν και πάλι στο Ρέντη. Με σκοπό το σύνολο να μπει και πάλι σε φάση «σωστής λειτουργίας», παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, αλλά και (κυρίως) παίρνοντας αποτελέσματα, σε ένα περιβάλλον που δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει στόχο να το αποτρέψει.

ΥΓ. Ο Ζοσέ Σα ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Μπάγερν και ουσιαστικά ο βασικός λόγος που οι Ερυθρόλευκοι δεν έπαθαν μεγαλύτερη ζημιά. Ο 26χρονος γκολκίπερ είχε και κακές στιγμές φέτος. Όχι λίγες. Σίγουρα, περισσότερες από ό,τι πέρυσι. Και είχε ανάγκη από μια τέτοια εμφάνιση. Διότι η ψυχολογία του τερματοφύλακα δεν φτιάχνεται μόνο από τις νίκες. Η φύση της θέσης είναι τέτοια, που σε αναγκάζει να σκέφτεσαι «ανάποδα».

ΥΓ2. Είναι λογικό να ενθουσιάζονται και να χειροκροτούν ήττες του Ολυμπιακού στο Champions League οι αντίπαλοί του. Όταν αυτό είναι το μοναδικό που μπορούν να κάνουν και περιλαμβάνει τη φράση «Champions League».

ΥΓ3. Νίκες Ολυμπιακού με Τότεναμ και Αστέρα και νίκες Μπάγερν με Αστέρα και Τότεναμ, δίνουν πρόκριση στον Ολυμπιακό στους «16» του Champions League. Ακραίο; Ναι. Αλλά υπαρκτό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ