Nick Gallis Hall of Famous Game : Η ομορφιά του αθλητισμού

Nick Gallis Hall of Famous Game : Η ομορφιά του αθλητισμού

Ήταν όλοι όσοι έπρεπε να είναι. Γι’ αυτούς που δεν ήταν, απλά δεν τους θέλαμε…

Έχει περάσει λίγη ώρα από το τέλος μιας βραδιάς, πραγματικά εορταστικής, από αυτές που δεν θέλεις να τελειώσουν με τίποτα, από αυτές που σε κάνουν να νιώθεις ευλογημένος (με την απόλυτη σημασία της λέξης), που στα 17 σου -τότε που αμφισβητούσες τα πάντα και τους πάντες- θεώρησες καλή την ιδέα του πατέρα σου να ακολουθήσεις τη δημοσιογραφία.

Σε ένα μικρό για να χωρέσει τόσους μεγάλους γήπεδο, στο κλειστό του Αγίου Θωμά, βρέθηκαν όλα τα λαμπρά αστέρια, που μας κάνουν να παινευόμαστε για την αθλητική μας κληρονομιά. Δημήτρης Διαμαντίδης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Κώστας Τσαρτσαρής, Ευθύμης Ρεντζιάς, Χατζής, Νάσος Γαλακτερός, Νίκος Μπουντούρης, οι νεότεροι Βασίλης Σπανούλης, Μανώλης Παπαμακάριος, οι γυναικάρες Άννυ Κωνσταντινίδου (ο θηλυκός Γκάλης), Σοφία Κλιγκοπούλου, Ανθή Παπαηλία, Τατιάνα Καββαδία, Δώρα Παντέλη, Κατερίνα Σπαθάρου, Εβίνα Μάλτση, Ζωή Κεχαγιά. Μαζί τους κάποιοι σπουδαίοι αθλητές, όπως ο Βασίλης Κουρνέτας, ο Περικλής Ιακωβάκης, ο Χρήστος Αφρουδάκης, ο Μιχάλης Μουρούτσος, ο Γιώργος Καραγκούνης, Σάββας Καρυπίδης.

Προπονητές όπως ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο Χρήστος Σερέλης, ο Θοδωρής Βλάχος (πόλο), Νίκος Γραμματικός (χάντμπολ) ο αγέραστος Λιβέρης Ανδρίτσος, καλλιτέχνες όπως ο Χρήστος Χολίδης και ο Σάκης Αρσενίου, ήταν όλοι εκεί.

Όπως κι οι διαιτητές Τάκης Αναστόπουλος, Νίκος Σώμος, Στέφανος Μαγκλογιάννης, Βασίλης Μπίκας, ο πρόεδρος του Πανιωνίου και γιατρός Σταύρος Αλευρογιάννης, ο φυσικοθεραπευτής της Εθνικής μπάσκετ με αμαξίδιο, Βαλάντης Ρίζος. Σε μια γωνιά της εξέδρας ο αρχηγός του Πανιωνίου, Βαγγέλης Σακελλαρίου και σε κάθε γωνιά του γηπέδου ο διοργανωτής, Δημήτρης Παπανικολάου.

Όλοι ένα σκαλί κάτω κι από πάνω το υπέρλαμπρο άστρο του ελληνικού αθλητισμού, ο μοναδικός Νίκος Γκάλης, στον οποίο άπαντες υποκλίθηκαν. Κι αυτός, με σεβασμό και ταπεινότητα, υποκλίθηκε στους αθλητές μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο, τους οποίους χαιρέτησε έναν έναν.

Η εικόνα έφτασε στα σπίτια, όσοι ήμασταν στο κλειστό του Αγίου Θωμά νιώθαμε την αύρα της αθλητικής ποιότητας. Κι όλα αυτά για ιερό σκοπό, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κιβωτό του κόσμου».

Ήταν όλοι εκεί. Εκτός από την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, που δεν έστειλαν ούτε έναν εκπρόσωπο. Λες κι όλοι αυτοί δεν είναι το μπάσκετ. Λες κι όλοι αυτοί δεν είναι που μας έκαναν να αγαπάμε το μπάσκετ. Λες και δεν υπάρχουν χάρη σ’ αυτούς. Όχι ότι μας χάλασε. Δεν θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ