Η νίκη που του λείπει

Η νίκη που του λείπει

Το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού έχει κάνει αρκετά βήματα προόδου τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Υπάρχει, όμως, κάτι που του λείπει για να ανέβει επίπεδο. Μια νίκη σε ένα μεγάλο ντέρμπι.

Το πρότζεκτ του τελευταίου 1,5 χρόνου που «τρέχει» ο Παναθηναϊκός είναι αλήθεια πως δεν είναι συνηθισμένο. Και αυτό το κάνει και μη αρεστό στη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του. Ο κόσμος στην Ελλάδα αγαπάει περισσότερο τις νίκες. Τους τίτλους. Κι όταν τρέχεις ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ που δεδομένα θα έχει πολλές δύσκολες στιγμές, ο κόσμος δε δείχνει υπομονή.

Όμως ο Παναθηναϊκός έχει κάνει βήματα προόδου. Ποδοσφαιριστές όπως ο Μπουζούκης και ο Χατζηγιοβάνης είναι δεδομένο πως αύριο – μεθαύριο θα φέρουν χρήματα στα ταμεία. Υπάρχουν σύλλογοι που κοιτάζουν τους παίκτες του, όχι μόνο τους πιτσιρικάδες.

-Ο Ινσούα μπορεί να βγει στην αγορά και να βρει ένα καλό συμβόλαιο, παρόμοιο με εκείνο που βρήκε πέρσι ο Κουλιμπαλί.

-Ο Μακέντα είχε πρόταση που θα του απέφερε κοντά στο ένα εκατομμύριο ετήσιες απολαβές.

-Ο Διούδης είδε ισπανικές ομάδες να ενδιαφέρονται γι’ αυτόν.

-Για τον Κουρμπέλη έρχονται σκάουτερς ξένων συλλόγων να τον δούν.

-Πρόσφατα στο ΟΑΚΑ ήρθαν και εκπρόσωποι ξένης ομάδας για τον Χατζηθεοδωρίδη.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγει κερδισμένος απ’ όλα αυτά, το ίδιο φυσικά και οι ποδοσφαιριστές του. Θα πει κάποιος, κερδίζει κάτι η ομάδα αγωνιστικά; Έχει πάρει κάποιον τίτλο; Μπορεί να παίξει στην Ευρώπη; Η απάντηση είναι η προφανής. Όχι. Αλλά ένα «όχι» που συνοδεύεται από το «προς το παρόν».

Ο Παναθηναϊκός του Μπουζούκη και του Χατζηγιοβάνη, του Κουρμπέλη και του Διούδη, του Μακέντα και του Ινσούα, μπορεί τον επόμενη χρόνο να είναι ακόμα καλύτερος. «Χτίζει» ακόμα. Χτίζει ομάδα που κάποια στιγμή θα μπαίνει στη διαδικασία πρωταθλητισμού. Σιγά – σιγά, αγώνα με τον αγώνα, προπόνηση με την προπόνηση.

Του λείπει όμως κάτι. Και αυτό το «κάτι» είναι μια μεγάλη νίκη σε ντέρμπι. Την άγγιξε πέρσι στο Καραϊσκάκη, που ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις. Την άγγιξε και φέτος στην Τούμπα, που επίσης ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις.

Την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ μοιάζει με ευκαιρία. Ένα ντέρμπι που βρίσκει τον Παναθηναϊκό σε καλή κατάσταση, τον κόσμο του να πιστεύει πως «την έχει» την ΑΕΚ, τους ποδοσφαιριστές του με αυτοπεποίθηση ότι πλέον δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν. Νομοτελειακά γι’ αυτή την έκδοση του Παναθηναϊκού θα έρθει και μια μεγάλη νίκη. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ