Ολυμπιακός: H ματσάρα του «Μπούχα» και η… Ντόρτμουντ

Ολυμπιακός: H ματσάρα του «Μπούχα» και η… Ντόρτμουντ

Ο Ολυμπιακός έκανε την δουλειά του και διατήρησε το +2 πριν την διακοπή και τα πρώτα ματς της μεγάλης κρίσης σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Όσο για την Ντόρτμουντ…

Ήταν δύσκολο το ματς με τον Ατρόμητο. Ο Ολυμπιακός ερχόταν από δύο ματς χωρίς γκολ, από μια απώλεια βαθμών στην Ξάνθη και γνώριζε πως ο ΠΑΟΚ είχε περάσει από την Κρήτη και ήταν στο +1. Ο Ατρόμητος από την άλλη παραδοσιακά του βάζει δύσκολα. Ειδικά έχοντας αποφασίσει, όπως φάνηκε στο γήπεδο, να παίξει ταμπούρι.

Μια απόφαση που δυσκόλεψε όντως τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο. Ένας Ολυμπιακός που είχε αρκετούς παίκτες του κουρασμένους. Είχε όμως και τον Ανδρέα Μπουχαλάκη σε μεγάλη μέρα. Ο Έλληνας μέσος που παίζει ασταμάτητα αποτελώντας αναντικατάστατο μέλος του Μαρτίνς, έκανε ένα από τα καλύτερα ματς στην ερυθρόλευκη καριέρα του. «Γεμάτο» παιχνίδι στον άξονα, και στο ανασταλτικό κομμάτι αλλά και το δημιουργικό. Με ουσία και φαντασία στο παιχνίδι του, με ασίστ όπως αυτή στον Ποντένσε για το 1-0. Ο «Μπούχα» σε ένα δύσκολο και κομβικό ματς για τον Ολυμπιακό προσέφερε τα μέγιστα.

Και όταν ο Ποντένσε έκανε το 1-0 τελείωσαν όλα. Ήρθε και το 2-0 του Σουντανί που «παστέλωσε» ξανά και αποδεικνύεται σπουδαία μονάδα για τη «μάχη» του πρωταθλήματος για να «κλειδώσει» το «τρίποντο» που δεν απειλήθηκε ούτε όταν απέβαλαν τον Αβραάμ αφήνοντας τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες για 20+ λεπτά.

Η δουλειά έγινε όπως έπρεπε για τον Ολυμπιακό, πάει με ηρεμία στη διακοπή και το +2 από τον ΠΑΟΚ που θα έχει την ευκαιρία στο «κάστρο» του σε δύο αγωνιστικές να τον νικήσει και να το κάνει +5. Γιατί αυτό είναι ο άμεσος στόχος του Ολυμπιακού με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων που θα πάει σερί πλέον μέχρι το φινάλε της χρονιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Και αυτό είναι και το μεγάλο «στοίχημα» που έχει μπροστά του ο Πέδρο Μαρτίνς, ένα ακόμη «στοίχημα». Να παρουσιάσει καλύτερο και πιο έτοιμο τον Ολυμπιακό, ξεπερνώντας την αναμενόμενη αγωνιστική «κοιλιά» που όμως δεν του στοίχισε επί της ουσίας.

Θα χρειαστούν όλοι να είναι πανέτοιμοι από το ερυθρόλευκο ρόστερ. Τα ματς που έρχονται θα διαμορφώσουν δυναμική στο πρωτάθλημα και θα κρίνουν την ευρωπαϊκή συνέχεια της ομάδας.

Και μια και το έφερε η κουβέντα για την Ευρώπη καλό θα είναι, για να κατανοήσουμε πόσο δύσκολο έργο είχε ο Ολυμπιακός στο Μόναχο, να δούμε τι συνέβη στο Σαββατιάτικο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ. Τι έπαθε για την ακρίβεια η Ντόρτμουντ. «Δεν κράτησε την μπάλα, δεν βγήκε να παίξει, προτίμησε να κλειστεί και να χάσει ελεγχόμενα» ήταν μερικά από τα σχόλια στο… ξέσπασμα των σόσιαλ που ακολουθεί πάντα μετά από ανεπιτυχές αποτέλεσμα του Ολυμπιακού.

Ακόμη και αν χάνει από την Μπάγερν στο Μόναχο με 2-0. Ο Ολυμπιακός που όντως δεν έπαιξε καλά στο Μόναχο αλλά αυτό συνέβη επειδή δεν του το επέτρεψε η Μπάγερν.

Όπως δεν επέτρεψε και στην Ντόρτμουντ που είχε το… θάρρος να ανοιχτεί και να φάει τελικά τέσσερα. 60%-40% κατοχή, 18-2 οι τελικές, καμία στην εστία από την Ντόρτμουντ. Έτσι για να συγκρίνουμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ