Ο Δώνης έβγαζε τους χειρότερους κι ο Κωστένογλου τους καλύτερους…

Ο Δώνης έβγαζε τους χειρότερους κι ο Κωστένογλου τους καλύτερους…

Ο Δώνης δεν δίστασε να αντικαταστήσει τον Ινσούα βλέποντας ότι ο Βέρντε τον έχει κάνει «μια χόρτα». Κι ο Κωστένογλου έβγαλε τον μικρόσωμο Ιταλό, ευνουχίζοντας την ομάδα του.

Πολύ θα ήθελα να βρίσκομαι στο μυαλό του Νίκου Κωστένογλου. Να ξέρω δηλαδή για ποιο λόγο έβγαλε από το ματς τον Ολιβέιρα και τον Βέρντε, δυο από τους καλύτερους παίκτες της στο ντέρμπι μέχρι εκείνη την ώρα. Είπε ότι ο Ολιβέιρα ήταν κουρασμένος (!) και ο Βέρντε βγήκε για λόγους τακτικής. Τι διάολο τακτική είναι αυτή που σε οδηγεί να βγάλεις ένα παίκτη που δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στον αντίπαλο και έβγαινε σε θέση βολής.

Στην ΑΕΚ βέβαια στοίχησε η αναγκαστική αντικατάσταση του Κρίστισιτς με τον Σιμάο. Ο Πορτογάλος που μπήκε δεν είναι για το επίπεδο ομάδων όπως η Ενωση. Όλα αυτά για τον Κωστένογλου που μάλλον την πάτησε χοντρά κι έχει μεγάλες ευθύνες για την ανατροπή. Είναι άδικο όμως να μιλάμε για το παιχνίδι αντικρίζοντάς το από την πλευρά του χαμένου. Ο νικητής φορούσε πράσινα και πέτυχε κάτι που θα το συζητούν οι παίκτες και οι οπαδοί του για χρόνια.

Εκεί που νόμιζες ότι το γήπεδο είχε κατηφορίσει με την τριπλή ευκαιρία του Ολιβέιρα και του Βέρντε, οι πράσινοι βγήκαν μπροστά και πάτησαν την ΑΕΚ η οποία με την συνδρομή του προπονητή της είχε… φροντίσει να αποδυναμωθεί. Ο Περέα έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Ξέχωρα από το γκολ που πέτυχε ήταν αρκετές οι φάσεις που πήρε σβάρνα τον σβάρνα και κάθε αμυντικό της ΑΕΚ που έπεφτε πάνω του.

Ο Χατζηγιοβάνης ταλαιπώρησε πολλές φορές την κιτρινόμαυρη άμυνα με κούρσες και προσποιήσεις εντυπωσιακές. Ο Διούδης κράτησε τον Παναθηναϊκό στα δύσκολα με σωτήριες επεμβάσεις. Αυτή τη στιγμή –ίσως- είναι μαζί με τον Σα οι καλύτεροι τερματοφύλακες της διοργάνωσης. Ο Δώνης δεν δίστασε να αντικαταστήσει τον Ινσούα βλέποντας ότι ο Βέρντε τον έχει κάνει «μια χόρτα».

Την ώρα λοιπόν που ο Δώνης έβγαζε τους χειρότερους ο Κωστένογλου έβγαζε τους καλύτερους. Εννιά βαθμούς πίσω από τον πρώτο δεν έχεις περιθώρια να μιλάς για πρωτάθλημα. Σε τρία ντέρμπι η ΑΕΚ έχει δυο ήττες και μια ισοπαλία. Ο Παναθηναϊκός που παλεύει να μπει στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος έχει σε τρία ντέρμπι δυο ισοπαλίες και μια νίκη. Κάτι λέει κι αυτό.

Ο κόσμος του τριφυλλιού πήρε μεγάλη χαρά μετά από καιρό. Τώρα, είναι απαραίτητο να στηρίξει την ομάδα του προσδοκώντας καλύτερες μέρες. Η ΑΕΚ δεν έχει να περιμένει πολλά πράγματα. Να ανασυγκροτηθεί μόνο για να μην τη βρουν χειρότερα. Ότι έχει ευθύνες για την διαχείριση του ντέρμπι ο Κωστένογλου, είναι γεγονός. Να του φορτωθεί συνολικά η ευθύνη είναι άδικο. Ούτε είπε ψέματα όταν δήλωνε στη συνέντευξη Τύπου ότι ήθελε ένα παίκτη στον άξονα αλλά δεν είχε κανέναν.

Ο Παναθηναϊκός με τα νέα του παιδιά, το ακατάπαυστο τρέξιμο και το οργανωμένο παιχνίδι πήρε μεγάλη, ιστορική νίκη με ανατροπή. Η ΑΕΚ περίμενε από τον Μάνταλο και τον Λιβάγια αλλά έμεινε με την προσμονή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ