Ο «νεκρός» – κατά τον Μάνταλο – έπρεπε να έχει τρία στα τρία στα ντέρμπι

Ο «νεκρός» – κατά τον Μάνταλο – έπρεπε να έχει τρία στα τρία στα ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός του Δώνη είναι μια καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ του Κωστένογλου. Αν το είχε καταλάβει ο Πέτρος Μάνταλος, θα είχε καλύτερη απόδοση στο χθεσινό ντέρμπι.

«Το παιχνίδι χάθηκε από μας. Ο εγωισμός μας δεν μας άφησε να κάνουμε το 0-3 και δεν θέλω να ακουστεί κάπως αυτό που θα πω, το λέω με κάθε σεβασμό στον Παναθηναϊκό αλλά νιώθω ότι αναστήσαμε έναν νεκρό».

Με αυτή τη δήλωση ο Πέτρος Μάνταλος προσπάθησε να εξηγήσει τι συνέβη στην ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής και έχασε ένα ματς στο οποίο ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 στο 65′. Όσο κι αν λέει πως έχει κάθε σεβασμό προς τον Παναθηναϊκό, η δήλωσή του βγάζει ασέβεια. Φαντάζομαι δε θεωρούσε νεκρή την ομάδα του πριν από δύο χρόνια όταν γύριζε ματς απέναντι τον Ολυμπιακό από 0-2 και μάλιστα με δικό του γκολ νίκης στο 89′. Τότε για τον Μάνταλο είχε μετρήσει η ψυχή, η καρδιά, η ικανότητα της ΑΕΚ. Τώρα προφανώς μέτρησε η… χαλαρότητα της ΑΕΚ και όχι η αντίδραση του Παναθηναϊκού.

Ο Πέτρος Μάνταλος πιθανότατα δεν έχει παρακολουθήσει άλλο φετινό ντέρμπι του Παναθηναϊκού. Πιθανότατα να μην έχει δει τα ματς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1 και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-2. Αν το είχε κάνει, ίσως να είχε διαφορετική γνώμη για το αν είναι νεκρός ο Παναθηναϊκός ή όχι. Και ίσως να αγωνιζόταν πολύ καλύτερα απ’ αυτό που έβγαλε στο γήπεδο χθες, όντας ένας από τους χειρότερους της ομάδας του.

Ο… νεκρός Παναθηναϊκός, λοιπόν, έχει μία νίκη και δύο ισοπαλίες στα φετινά ντέρμπι που έχει δώσει έως τώρα. Η ΑΕΚ, απ’ την άλλη, έχει μία ισοπαλία και δύο ήττες. Ο φετινός Παναθηναϊκός, βάσει της εικόνας που είχε σε αυτά τα τρία παιχνίδια, θα μπορούσε να έχει τρία στα τρία.

Ήταν καλύτερος του Ολυμπιακού στο 1-1 του ΟΑΚΑ, όπου δέχτηκε γκολ στη μοναδική καλή ευκαιρία που είχε ο Ολυμπιακός στο ματς.

Ήταν καλύτερος του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου ισοφαρίστηκε με πέναλτι στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων και του στέρησαν μια μεγάλη νίκη.

Και ήταν… ισοπεδωτικός απέναντι στη δική του ομάδα στο τελευταίο μισάωρο του χθεσινού ντέρμπι, όταν και σημείωσε τρία γκολ και γύρισε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός του Δώνη είναι μια καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ του Κωστένογλου. Και αυτό δεν αποδείχτηκε στο χθεσινό παιχνίδι. Άλλωστε χθες θα μπορούσε η… μπίλια να κάτσει οπουδήποτε στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Το αποδεικνύει με την παρουσία του και στα ντέρμπι, αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια από την τρίτη αγωνιστική και έπειτα. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

Οι πέντε βαθμοί που χωρίζουν τον… νεκρό Παναθηναϊκό από την ΑΕΚ που φιλοδοξεί να γίνει πρωταθλήτρια, έχουν έρθει ελέω διαιτητικών αποφάσεων. Εναντίον του Παναθηναϊκού και υπέρ της ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός πήρε μηδέν αντί για τρεις βαθμούς κόντρα στην Ξάνθη. Πήρε μηδέν αντί για έναν κόντρα στη Λάρισα. Πήρε έναν αντί για τρεις κόντρα στη Λαμία. Πήρε έναν αντί για τρεις κόντρα στον ΠΑΟΚ. Όλοι αυτοί οι χαμένοι βαθμοί ήρθαν από διαιτητές και… VAR.

Αντίθετα, η ΑΕΚ ευνοήθηκε από το VAR στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ισοφαρίζοντας με γκολ το οποίο ξεκινάει από φάουλ του Κρίστιτσιτς. Ευνοήθηκε και στο 0-0 στη Λάρισα, όταν δε δόθηκε πέναλτι σε γκρέμισμα του Ουάρντα από τον Μπάρκα.

Ο… νεκρός Παναθηναϊκός θα μπορούσε αντί για 12 βαθμούς να έχει 20 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την ΑΕΚ του Μάνταλου, αν οι διαιτητές έβλεπαν σωστά.

Ο Μάνταλος λάθεψε: η ΑΕΚ είχε… αναστηθεί για 65 λεπτά, κερδίζοντας με 2-0 τον Παναθηναϊκό.

Τα τελευταία 25 λεπτά απέδωσαν ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και ο καθένας πήρε αυτό που άξιζε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ