ΑΕΚ: Ποδοσφαιρικά εγκλήματα

ΑΕΚ: Ποδοσφαιρικά εγκλήματα

Τα... ανεξήγητα του Κωστένογλου, η κατάρρευση της ΑΕΚ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και ο απαράδεκτος Λιβάγια.

Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσει κάποιος ποδοσφαιρικά αυτό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Τα όσα έγιναν μπαίνουν στη σφαίρα του ανεξήγητου, με την ΑΕΚ να «αυτοκτονεί» και να χάνει ένα δικό της παιχνίδι. Ένα παιχνίδι στο οποίο προηγούνταν 2-0 στο ημίχρονο, απέναντι σε μια ομάδα που μέχρι την Κυριακή αγνοούσε την νίκη στην έδρα της.

Κι όμως η Ένωση το κατάφερε και αυτό. Για την ακρίβεια, ο Νίκος Κωστένογλου και οι παίκτες του. Στέκομαι πρωτίστως στον Έλληνα τεχνικό διότι η ευθύνη του για το χθεσινό κάζο είναι μεγάλη. Ο Κωστένογλου «εγκλημάτησε» με τις αλλαγές των Ολιβέιρα-Βέρντε, παίρνοντας μια απόφαση που όσο κι αν προσπαθεί κάποιος να τη δει λογικά, δεν μπορεί.

Ο Κωστένογλου απέσυρε από το γήπεδο τους κορυφαίους της ΑΕΚ, τους μόνους παίκτες που δημιουργούσαν προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ειδικά ο Ιταλός εξτρέμ ήταν όλα τα λεφτά χθες για την Ένωση, καταγράφοντας με διαφορά την κορυφαία εμφάνισή του με τα κιτρινόμαυρα.

Εκείνο που κάνει την απόφαση του Κωστένογλου ακόμα πιο ακατανόητη, ήταν πως επέλεξε να αντικαταστήσει τους δύο παίκτες με δύο ποδοσφαιριστές που λίγο-πολύ έχουν δείξει τι μπορούμε να περιμένουμε από εκείνους. Και το ταβάνι τους είναι συγκεκριμένο. Ιδίως εκείνο του Γιακουμάκη.

Αυτή η κίνηση ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της κατάρρευσης της ΑΕΚ. Όχι όμως ο μοναδικός. Η Ένωση έδειξε έναν αδιανόητο φόβο μετά το γκολ του Μακέντα. Λες και από τη στιγμή που το σκορ μειώθηκε, μπήκε στη διαδικασία να… γείρει το γήπεδο και να «σφυροκοπηθεί». Από ποιον; Δεν θέλω να υποτιμήσω την προσπάθεια των παικτών του Παναθηναϊκού που πραγματικά το πίστεψαν, τα έδωσαν όλα και τους αξίζουν συγχαρητήρια για αυτή τη μεγάλη ανατροπή.

Όμως ποιοτικά αλλά και… ποσοτικά, το σύνολο του Δώνη δεν έχει καμία σχέση με εκείνο του Κωστένογλου. Κι όμως η ΑΕΚ με τη νοοτροπία της στο γήπεδο έβαλε τον εαυτό της από κάτω. Έδειξε μικρότερη ως μέγεθος και μια ομάδα παραδομένη στις τύχες του αγώνα.

Δεν χρειάζεται πολλή ανάλυση για να πει κανείς τι θα γινόταν αν η ΑΕΚ έκανε το ματς 3-0 στις ευκαιρίες που είχε. Όμως από εκεί, να φτάσουμε στο 3-2, είναι δύσκολο. Και η ΑΕΚ το κατάφερε.

Η Ένωση δείχνει να βρίσκεται σε περίεργη κατάσταση. Οι «μπηχτές» στις δηλώσεις των Μάνταλου και Σιμόες φανερώνουν πως η κατάσταση στα αποδυτήρια δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Ενώ το παραπάνω έγινε σαφές και από τις απαράδεκτες κινήσεις του Λιβάγια. Τα νεύρα, τις ειρωνείες προς τον πάγκο και την γενικότερη συμπεριφορά του Κροάτη φορ.

Αν ο Κωστένογλου είναι το προπονητικό ανάστημα που απαιτείται θα έπρεπε να έχει αντικαταστήσει τον προκλητικό χθες Λιβάγια χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν το έκανε όμως. Και αυτό δείχνει και το πώς αισθάνεται ο ίδιος στην ομάδα.

Η ΑΕΚ δεν μπορεί να προχωρήσει με αυτόν τον φόβο. Η Ένωση έχει ανάγκη από έναν κανονικό προπονητή, που θα εμπνεύσει σεβασμό στους παίκτες και παράλληλα θα κάνει τα… βασικά εντός γραμμών. Πλέον, το παραπάνω μήνυμα πρέπει να έχει φτάσει στη διοίκηση. Που φυσικά και έχει από τη μεριά της μεγάλη ευθύνη για το χθεσινό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που ορθά χαρακτηρίστηκε ως ντροπιαστικό από τους αγανακτισμένους οπαδούς που επισκέφθηκαν το βράδυ το ξενοδοχείο.

ΥΓ: Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος είναι ένα παιδί που στο διάστημα που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Αντίθετα έφυγε ως Κύριος, ακόμα και όταν η Ένωση τον «άδειασε». Και ως Κύριος αντιμετώπισε και χθες την πρώην ομάδα του, σε ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας και για τους δύο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ