ΑΕΚ: Kόουτς, τα λάθη σου

ΑΕΚ: Kόουτς, τα λάθη σου

Τι έκανε και κυρίως τι… δεν έκανε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Κωστένογλου

Το προχθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να γίνει μάθημα στις σχολές προπονητών. Τι δεν πρέπει να κάνεις για να μη χάσεις ένα δικό σου παιχνίδι! Ο Νίκος Κωστένογλου και οι συνεργάτες του τα έκαναν κυριολεκτικά μούσκεμα τόσο στο διάβασμα του αντιπάλου, όσο και στη διαχείριση της αναμέτρησης. Και ναι, μπορεί αυτές οι λέξεις να γράφονται εκ του… αποτελέσματος, μπορεί όλα να ήταν διαφορετικά αν ο Ολιβέιρα ή στη συνέχεια ο Βέρντε είχαν σκοράρει και το σκορ είχε γίνει 0-3, αλλά με τα «αν» και τις υποθέσεις δεν κερδίζεις τα ματς.

Αυτό το πετυχαίνεις όταν έχεις σωστή τακτική, πλάνο, εναλλακτικό πλάνο, πάθος και συγκέντρωση. Η ΑΕΚ δεν είχε τίποτα από όλα αυτά! Μάλιστα μετά το 65′ οι έντεκα φανέλες που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ έμοιαζαν περισσότερο σε περιοδεύων θίασο παρά σε ομάδα.

Λάθος στον… πάγκο!

Ο Κωστένογλου είπε στη Συνέντευξη Τύπου ότι δεν είχε αμυντικό χαφ, αλλά πήρε στην αποστολή τον Βασιλαντωνόπουλο ενώ είχε για παράδειγμα εντός γηπέδου τον Μπακάκη τον Χουλτ και τον Παουλίνιο στον πάγκο. Ξέχασε βεβαίως να πει ότι θα μπορούσε να έχει στον πάγκο τον Σαμπανάτζοβιτς, που είναι «6άρι» κατά δήλωση του Ίλια Ίβιτς. Εκτός αν ο νεαρός δεν κάνει. Διότι αν δεν κάνει, τότε θα πρέπει τον Γενάρη να πάει δανεικός για να «ψηθεί».

Το «πάρτι» του Χατζηγιοβάννη!

Από το πρώτο λεπτό του ματς ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Παναθηναϊκού λέγεται Τάσος Χατζηγιοβάννης. Κάνει πάρτι με αντίπαλο τον Μπακάκη που απλά δεν μπαίνει στο κάδρο γιατί ανοίγει το σκορ! Στο β’ μέρος μετά τις αλλαγές των Χατζηθεοδωρίδη και Περέα, ο Δώνης τον στέλνει αριστερά πάνω στο Χουλτ, όπου κάνει επίσης όργια και από δική του σέντρα ο Περέα φέρνει το ματς στα ίσα! Τι έκανε ο Κωστένογλου για να «αφοπλίσει» τον Χατζηγιοβάννη; Τίποτα! Ή μάλλον και άλλα λάθη στις αλλαγές!

Oι λάθος αλλαγές και το άνευ λόγου ανακάτεμα

Από τη στιγμή που ο Κρστίτσιτς δεν μπορούσε να συνεχίσει, η λογική έλεγε ότι πρώτη επιλογή, ακόμα και αν στον πάγκο ήταν ο Σαμπανάτζοβιτς, θα ήταν ο Σιμάο. Σε αυτή την κίνηση δεν μπορεί να προσάψει κανένας τίποτα στον Κωστένογλου. Όμως οι άλλες αλλαγές είναι εκτός ποδοσφαιρικής λογικής.

Ο Ολιβέιρα ήταν ο μόνος που ήξερε τι έκανε και είναι φορμαρισμένος. Η «δικαιολογία» πως ήταν κουρασμένος είναι επιεικώς αστεία! Διότι ο Πορτογάλος είχε παίξει 90′ κόντρα στον Ολυμπιακό χωρίς να κουραστεί και άλλα τόσα κόντρα στον Ατρόμητο. Με τον Παναθηναϊκό κουράστηκε στο… 72′.

Αντί λοιπόν να βγάλει έναν εκ των Μάνταλου και Λιβάια και ειδικά τον δεύτερο μετά από όσα έκανε, έβγαλε τον Ολιβέιρα και έβαλε στην κορυφή τον Κροάτη, εκεί που έχει πει ότι δεν θέλει να παίζει. Έβαλε δε τον Αλμπάνη αριστερά για να φέρει στο κέντρο τον Μάνταλο σε ρόλο δεκαριού!

Λίγα λεπτά αργότερα δε, βγάζει τον Βέρντε που στο πρώτο μέρος έκανε όργια και στο β’ ημίχρονο τη μία φορά που πήρε τη μπάλα από τα δεξιά η ΑΕΚ απείλησε! Αντί να εκμεταλλευτεί τη βραδιά του Ιταλού δίνοντας εντολή να πάει η μπάλα αποκλειστικά σε αυτόν, τον ακύρωσε και τον έβγαλε για να ξαναβάλει σέντερ φορ που είχε ήδη στο ματς και να στείλει δεξιά τον Λιβάια!

Δεν σκέφτηκε αλλαγή διάταξης

Μέχρι το γκολ του Μακέντα ο Παναθηναϊκός έχει μόλις μία φάση. Αυτή με τον Χατζηγιοβάννη. Βαριά, βαριά και κάποια μακρινά άστοχα σουτ. Τη στιγμή λοιπόν που γίνεται το 1-2 και η εξέδρα παίρνει φωτιά από τη σπίθα του Ιταλού, ο Κωστένογλου δεν σκέφτεται να αλλάξει καν τη διάταξη. Να φέρει και τον Μάνταλο στο κέντρο να γυρίσει τριάδα στην άμυνα και να βάλει μπακ χαφ τον Παουλίνιο. Έτσι η κατηφόρα συνεχίζεται και έρχεται και το δεύτερο και μετά και το τρίτο γκολ.

Επαναλαμβανόμενα λάθη

Ο Κωστένογλου σε όλα τα ντέρμπι πήγε με απουσίες. Όμως κόντρα στον ΠΑΟΚ η ΑΕΚ πελαγοδρομούσε και άλλαξε διάταξη μετά το 0-1 και τις σωρείες ευκαιριών, στο «Γ. Καραϊσκάκης» μπορεί να έβλεπε ανταγωνιστική την ομάδα του, αλλά δεν ήταν και την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό, παρέταξε ξανά στο πρώτο δεκάλεπτο μία ομάδα χωρίς αίσθηση του τι διακυβεύεται και αρκέστηκε στο να κάνει εντυπωσιακές κινήσεις με τα χέρια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ