To «όπλο» Βαλμπουενά δίνει ώθηση στον Ολυμπιακό

To «όπλο» Βαλμπουενά δίνει ώθηση στον Ολυμπιακό

Ο Βαλμπουενά θέλει να ηγηθεί της προσπάθειας των ερυθρόλευκων στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και είναι βέβαιο πως θα δώσει το 100% για να βοηθήσει την ομάδα του στο μεγάλο ματς με τον δικέφαλο του Βορρά

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ατρόμητου και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά δύο βαθμών από τον ΠΑΟΚ.

Ήταν όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πολύ σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά να διατηρηθεί στην πρώτη θέση στην διακοπή του πρωταθλήματος.

Κι από την στιγμή που οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν τον στόχο τους, ο Πέδρο Μαρτίνς καταστρώνει το πλάνο του έχοντας βέβαια στην άκρη του μυαλού του το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, την πρώτη Δεκεμβρίου.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να επισημάνουμε πως το διάστημα της διακοπής είναι πολύ σημαντικό για δύο παίκτες «κλειδιά» της ομάδας του λιμανιού, δύο παίκτες που είναι καθοριστικοί για την αγωνιστική εικόνα των Πειραιωτών.

Ο ένας είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά με τον Γάλλο να ετοιμάζεται να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ερυθρόλευκων και όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει η επιστροφή του Γάλλου μέσου.

Ο Βαλμπουενά θέλει να ηγηθεί της προσπάθειας των ερυθρόλευκων στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και είναι βέβαιο πως θα δώσει το 100% για να βοηθήσει την ομάδα του στο μεγάλο ματς με τον δικέφαλο του Βορρά.

Είναι βέβαια πολύ μεγάλη υπόθεση και για τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει πανέτοιμο τον Γάλλο σε αυτό το ντέρμπι, γνωρίζοντας καλά τον ηγετικό χαρακτήρα του πολύπειρου μέσου.

Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Βαλμπουενά έχει δώσει πολλά μεγάλα ματς στην καριέρα του, τόσο με τους συλλόγους που έχει αγωνιστεί όσο και με την Εθνική ομάδα της Γαλλίας και ξέρει πώς να διαχειριστεί τα ντέρμπι.

Είναι λοιπόν σημαντικό που ο διεθνής μέσος των Πειραιωτών θα δουλέψει το διάστημα της διακοπής ώστε να είναι πανέτοιμος στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Γάλλος άσος της ομάδας του Πειραιά είναι ο παίκτης που δίνει τον ρυθμό στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού και αυτός που κάνει την διαφορά για τον Ολυμπιακού σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού.

Τόσο σε ότι αφορά την μεταφορά μπάλας, την τελική πάσα αλλά και τις εκτελέσεις στις στατικές φάσεις. Είναι λοιπόν πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Μαρτίνς ότι ο Βαλμπουενά θα δουλέψει το διάστημα της διακοπής για να είναι πανέτοιμος απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Και πρόκειται για ένα παιχνίδι που ο Γάλλος μπορεί να κάνει την διαφορά και γι’ αυτό τον λόγο φυσικά ο Μαρτίνς θέλει τον πολύπειρο επιτελικό μέσο στην εντεκάδα του Ολυμπιακού.

Θα πρέπει όμως εδώ να σημειωθεί πως η διακοπή του πρωταθλήματος θα δώσει την δυνατότητα και στον Γκιγιέρμε να πάρει «ανάσες» ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο Μαρτίνς επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Βραζιλιάνο και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, γνωρίζοντας ότι μετά υπήρχε η διακοπή για να ξεκουραστεί κάποιες μέρες ο Βραζιλιάνος.

Απ’ αυτή λοιπόν την άποψη είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι ο 28χρονος μέσος θα έχει την ευκαιρία να «γεμίσει μπαταρίες» καθώς ο μεσοαμυντικός της ομάδας του Πειραιά έχει κομβικό ρόλο στην απόδοση των ερυθρόλευκων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ