Ολυμπιακός : Η επιστροφή του Λάζαρου και η… επετηρίδα!

Ολυμπιακός : Η επιστροφή του Λάζαρου και η… επετηρίδα!

Όταν μιλάμε για τον Χριστοδουλόπουλο υγιή και ακμαίο, μιλάμε για παίκτη που δεν έρχεται για να συμπληρώσει αλλά για να διεκδικήσει και να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο...

Στον οπαδό της ομάδας «γράφει» ωραία να πληροφορείται ότι την ημέρα που οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν ρεπό, ο Λάζαρος, ο Βαλμπουενά κι ο Φορτούνης κατέβηκαν στου Ρέντη και προπονήθηκαν. Σε όλους αρέσει να διαπιστώνουν ότι οι παίκτες της ομάδας συμπεριφέρονται με επαγγελματισμό και επι9θυμούν να την βοηθήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά.

Όταν μάλιστα κάνει κάτι τέτοιο ο πολύς Ματιέ Βαλμπουενά είναι σαν να δίνει σήμα και στους νεώτερους. Εκείνους που δεν έχουν προλάβει να γράψουν πολλά χιλιόμετρα γενικά στο ποδόσφαιρο και περισσότερο φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα.

Για τον Φορτούνη δεν χρειάζεται να το συζητάμε. Ολοι γνωρίζουν πόσο επιδραστικός είναι στο παιχνίδι της ομάδας του και τι θα σημαίνει επιστρέφοντας μετά τις γιορτές επαναλάβει φέτος όσα έκανε περσι. Για τον Βαλμπουενά είναι φετινό το δείγμα και όλοι με πρώτο τον ίδιο ελπίζπουν ότι θα πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε πριν από λίγες εβδομάδες με τον επιπόλαιο τραυματισμό του.

Για τον Λάζαρο το πράγμα διαφέρει. Πάνω που άρχιζε να βρίσκει τον βηματισμό του στον Ολυμπιακό, σκοράροντας και δημιουργώντας, ήρθε η ρήξη χιαστού να τον τραβήξει έξω από τα γήπεδο. Ηρθαν μετά και απανωτά μυϊκά προβλήματα με αποτέλεσμα να ξεχαστεί. Όχι από όσους τον έβλεπαν καθημερινά στο προπονητήριο αλλά από τους οπαδούς που δεν είχαν προλαβαίνει καν να τον συνηθίσουν.

Εφόσον ο Λάζαρος επανέλθει υγιής και σε π πλήρη φόρμα ο Μαρτίνς βάζει ένα σπουδαίο όπλο στη μηχανή του. Δεν πρόκειται όμως μόνο για αυτό. Η ενεργοποίηση του Λάζαρου θα λειτουργήσει ως ένα επιπλέον κίνητρο στους νεαρούς παίκτες του ολυμπιακού που βρίσκονται τώρα πίσω από τον Ποντένσε και τον Μασούρα.

Ο Λάζαρος δεν θα έρθει για να προστεθεί απλά στις επιλογές του προπονητή του. Και η αξία του και η ιδιοσυγκρασία του, του υπαγορεύουν να ψάξει και πάλι ρόλο πρωταγωνιστή όπως έψαχνε πάντα στη καριέρα του. Το επιτρέπουν τα αγωνιστικά προσόντα του, η εμπειρία και η προσωπικότητα του.

Όταν ο Ολυμπιακός τον έπαιρνε, με όχι λίγα εμπόδια από την ΑΕΚ, το έκανε γιατί ήθελε να προσθέσει έναν επιπλέον πρωταγωνιστή στο ρόστερ του. Οι νεαροί Ραντζέλοβιτς και Λοβέρα όταν ήρθαν είναι λογικό να μην γνώριζαν ότι κάποια στιγμή θα επανέλθει ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής που παίζει στις θέσεις που παίζουν κι αυτοί.

Σε τέτοιες περιπτώσεις μιλάμε γενικά για την αύξηση του συναγωνισμού. Γενικά ισχύει. Όταν μιλάμε όμως για τον Χριστοδουλόπουλο, υγιή και ακμαίο, μιλάμε για παίκτη που δεν έρχεται για να συμπληρώσει αλλά για να διεκδικήσει και να πάρει. Για την ομάδα η επάνοδός του θα είναι κέρδος. Κέρδος μπορεί να είναι και για τους νεαρούς συμπαίκτες του στον βαθμό που θα κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους για αγωνιστική εξέλιξη απλά στο πλήρωμα του χρόνου και την… επετηρίδα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ