Χωρίς περιθώρια για προσχηματικές συναντήσεις και απαντήσεις…

Χωρίς περιθώρια για προσχηματικές συναντήσεις και απαντήσεις…

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν συνέταξε μια έκθεση ιδεών και παραπόνων. Παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία το οποία πιστοποιούν τις αιτιάσεις της. Συγκεκριμένες οφείλουν να είναι και οι απαντήσεις…

H τακτική να βάζεις το κεφάλι στην άμμο για να μην βλέπεις το κακό που έρχεται είναι γνωστή από την εποχή που εμφανίστηκε η… στρουθοκάμηλος. Όταν όμως, σου βγάζουν το κεφάλι από το χώμα και σου θέτουν το πρόβλημα μπροστά στα μάτια σου δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Θες δεν θες θα το αντικρίσεις και κριθείς από το αν και πως θα το αντιμετωπίσεις.

Χρειάζεται μάλιστα και να μην εκτεθείς αφήνοντας να διαπιστωθεί πως έχεις επιλεκτική όραση. Όταν βλέπεις καθαρά το πρόβλημα στο ελληνικό μπάσκετ και παίρνεις νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπιστεί δεν μπορείς να κάνεις ότι δεν βλέπεις να υπάρχει πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει από την επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον υφυπουργός Αθλητισμού προέκυψε ήδη ένα θέμα.

Γίνεται συζήτηση για το ανοικτό ενδεχόμενο που αφήνει ο Ολυμπιακός, να επανεξετάσει την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα αντί για την ουσία του περιεχομένου της επιστολής. Αν υπάρχει μέγα θέμα βρίσκεται ακριβώς εδώ. Σε αυτά όσα επισημαίνει η επιστολή. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί σε μια φάση αγώνα να υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις.

Άλλος να δικαιώνει τον διαιτητή κι άλλος όχι. Για το πώς πορεύεται η ΕΠΟ και που έχει οδηγηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο πως είναι δυνατό να υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις. Για την κατρακύλα του ποδοσφαίρου σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο τι να εκτιμηθεί και έτσι κι αλλιώς; Σαν χώρα μας έβαλαν στο μνημόνιο και αντί για ελλείμματα έχουμε τώρα (ματωμένα) πλεονάσματα. Η ΕΠΟ μπήκε σε μνημόνιο και δημιούργησε χρέη. Κάτω από την μύτη των επιτηρητών της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ έχουμε εκτίναξη προσλήψεων και φυσικά χρεών.

Εχουμε έξαρση της βίας και απανωτά κρούσματα που εκθέτουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εχουμε κάποιους που κάνουν δεύτερο σπίτι τους τις αίθουσες που συνεδριάζουν οι Πειθαρχικές Επιτροπές και κάποιους άλλους που βυσσοδομούν και δεν περνούν ούτε απέξω. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει η συζήτηση για όλα αυτά με ανοικτά χαρτιά.

Δεν μπορεί σε αθλητικές ομοσπονδίες να καταργείται μερικώς το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και σε άλλες να βασιλεύει τάχα το αυτοδιοίκητο. Θα είναι άδικο να στηθεί για όλα αυτά στον τοίχο ο πολιτικός προϊστάμενος του αθλητισμού από την πλευρά της κυβέρνησης. Να σφυρίξει αδιάφορα όταν όλα αυτά του παρουσιάζονται επίσημα και κωδικοποιημένα δεν έχει τα περιθώρια. Να γίνει λοιπόν κουβέντα επί της ουσίας χωρίς προσχηματικές αρνήσεις και συναντήσεις απλά για τα μάτια του κόσμου.

Να μετρηθούν όλοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους (αν έχουν) και να κριθούν. Μαζί τους θα κριθεί και η νέα ηγεσία στο υφυπουργείο. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν συνέταξε μια έκθεση ιδεών και παραπόνων. Παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία το οποία πιστοποιούν τις αιτιάσεις της. Δικαιούται να ζητάει συγκεκριμένες απαντήσεις και ενέργειες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ