Η ιδέα του Αποστολάκη για την σωτηρία του Παναθηναϊκού

Η ιδέα του Αποστολάκη για την σωτηρία του Παναθηναϊκού

Με αφορμή την άρνηση του Παναθηναϊκού να δώσει τον Κουλιμπαλί με διακόσια πενήντα χιλιάρικα, ο Γιώργος Χελάκης παρουσιάζει μια ιδέα του Στράτου Αποστολάκη που αξίζει να συζητηθεί

Διακόσια πενήντα χιλιάρικα. Τόσα έδινε και στον Πανιώνιο για να πάρει τον Οικονόμου. Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να έχει λεφτά αλλά δεν τα έχει για πέταμα. Επειδή τα διαχειρίζεται σωστά βρίσκεται μόνιμα στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου και στα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού.

Αν έκανε την διαχείριση που έκαναν τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό μπορεί τώρα να βρισκόταν στη θέση που είναι οι πράσινοι ή στη θέση που βρίσκονται οι πράσινοι του Νησιού, η Ομόνοια. Είναι λίγα λοιπόν τα λεφτά που δίνουν οι Κύπριοι για τον Κουλιμπαλί αλλά είναι καθαρά λεφτά που θα μπουν στο ταμείο. Παράλληλα το ταμείο θα ανακουφιστεί και γιατί δεν θα πρέπει να καλύψει το συμβόλαιο του Κουλιμπαλί.

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το θέμα αν δεν είχε προηγηθεί μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στο ραδιόφωνο του Σπορ fm με τον Στράτο Αποστολάκη. Ο παλαίμαχος άσος διατύπωσε την άποψη ότι για να διασωθεί ο σύλλογος πρέπει τώρα να κάνει στροφή σε νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες που θα κοστίζουν ελάχιστα κι ίσως αύριο-μεθαύριο αποκτήσουν μεταπωλητική αξία. Χοντρικά ο Αποστολάκης έλεγε πως αν παίζεις με νεαρούς και φτηνούς παίκτες θες πολύ λιγότερα από δώδεκα εκατομμύρια για να βγάλεις την χρονιά και αυτά τα λιγότερα μπορείς να τα βρεις πουλώντας αυτούς που έχουν δαπανηρά συμβόλαια.

Αναρωτήθηκε λοιπόν ο Στράτος πόσο χειρότερα θα πήγαινε ο Παναθηναϊκός αν αντί για τον Κουλιμπαλί και τον απίθανο Γιόχανσον, έμενε και έπαιζε με τον Μαρινάκη που παίζει τώρα στον Παναιτωλικό. Ο Μαρινάκης δεν είναι βέβαια κάποιο ταλέντο. Είναι όμως ένας παίκτης που κάνει επαρκώς την δουλειά για μια ομάδα που ψάχνει να αποφύγει την χρεοκοπία. Να το διατυπώσουμε με ένα ακόμα παράδειγμα: Ο Βαλεντίνος Βλάχος ξεκίνησε από τον Παναθηναϊκό.

Δεν θεωρήθηκε κάτι σπουδαίο και αφέθηκε να φύγει. Έπαιξε στην ΑΕΚ τη χρονιά που αυτή υποβιβάστηκε στην Γ΄Εθνική. Ο Βλάχος τώρα, με την φανέλα του Πανιωνίου είναι από τους καλύτερους δεξιούς μπακ στην Σούπερ Λίγκα. Έχει κανείς την εντύπωση ότι δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό ή ότι ο Κουλιμπαλί είναι πολύ καλύτερος; Ο Παναθηναϊκός μπορεί να δεινοπαθεί οικονομικά αλλά το όνομα και η δυναμική του παραμένουν. Παίκτες με προοπτική και χαμηλό κόστος μπορεί να βρει και μέσα στον χειμώνα. Παίκτες με το κόστος του Τσανδάρη και του Αυλωνίτη.

Αν το κάνει αυτό και ταυτόχρονα απαλλαγεί από τα κοστοβόρα συμβόλαια βάζοντας και χρήματα στο ταμείο του, μπορεί να φτάσει στο καλοκαίρι χωρίς να διαλυθεί. Το κείμενο αυτό δεν φιλοδοξεί να κάνει πρόταση για τη λύση του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός. Όσα είπε όμως ο Στράτος Αποστολάκης αποτελούν μια άμεσα εφαρμόσιμη και πιθανά σωτήρια ιδέα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ