Τσιτσιπάς : Μια τεράστια νίκη, μια βραδιά ορόσημο

Τσιτσιπάς : Μια τεράστια νίκη, μια βραδιά ορόσημο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα. Και πλέον είναι το νέο αστέρι του παγκόσμιου τένις

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής την μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, με την κατάκτηση του ATP στο Λονδίνο.

Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για τον Έλληνα τενίστα, μια νίκη που δίνει άλλον «αέρα» στον 21χρονο πρωταθλητή και φυσικά είναι μια νίκη που «δείχνει» το μέλλον.

Το μέλλον που ανήκει στον Στέφανο κι αυτή η βραδιά θα είναι πάντα ξεχωριστή στο διάβα των χρόνων. Θα είναι για πάντα η βραδιά της πρώτης πολύ μεγάλης επιτυχίας με την μορφή κατάκτησης τροπαίου, σε μια καριέρα που αναμένεται να είναι γεμάτη πρωτιές.

Γεμάτη τρόπαια και συγκινήσεις. Για μια καριέρα που θα συνοδεύεται από το No1, όπως έχουν ήδη προβλέψει οι θρύλοι του παγκόσμιου τένις.

Η επικράτηση επί του Τιμ στον τελικό του ATP του Λονδίνου δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Τουναντίον, ο Στέφανος είχε πολύ δύσκολη αποστολή και δεν είναι τυχαίο πως ο Αυστριακός είχε το… πάνω χέρι στις αναμετρήσεις με τον Έλληνα τενίστα.

Ο Τιμ προηγούνταν στις νίκες με 4-2 αλλά αυτό φαίνεται πως πείσμωσε τον Τσιτσιπά. Κι όταν ο Στέφανος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο χάνοντας το πρώτο σετ, τότε μίλησε το ταλέντο και η ψυχή. Και το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο καθώς πήρε τα δύο επόμενα σετ με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Ήταν εμφανές πως ο Στέφανος θα έπρεπε να κάνει την υπέρβαση μετά το πρώτο σετ. Και το έπραξε αποδεικνύοντας πως τα όσα έχουν ειπωθεί για τις δυνατότητες που έχει δεν ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας.

Είναι η πραγματικότητα και ο ελληνικός αθλητισμός έχει να παρουσιάσει με καμάρι σε όλο τον κόσμο το επόμενο No1 των κορτ.

Ο Στέφανος κοιτάζει ψηλά και η νίκη επί του Τιμ θα δώσει μεγάλη ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια. Ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση να πάρει αυτόν τον τελικό ο Τσιτσιπάς και ο τρόπος με τον οποίο πάλεψε για να «γυρίσει» το παιχνίδι, φανερώνει και την επιθυμία του να κατακτήσει αυτό το τρόπαιο.

Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση από την αρχή του τουρνουά και το κατάλαβαν όλοι οι αντίπαλοι του. Εδώ το κατάλαβε ο Φέντερερ στον ημιτελικό. Και θα ήταν άδικο για τον Τσιτσιπά να μην συνδυάσει την καλή φόρμα στην οποία βρίσκεται με τη νίκη στον τελικό απέναντι στον Τιμ.

Η ανωτερότητα του Έλληνα τενίστα στον τελικό ήταν αναμφισβήτητη καθώς ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε του αντιπάλου του. Ειδικά στο δεύτερο σετ ο Έλληνας τενίστας έκανε περίπατο, με τον Τιμ να μην δύναται ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό του Στέφανου.

Η βραδιά ανήκει στον 21χρονο πρωταθλητή μας όπως του ανήκει και το μέλλον. Ο ίδιος ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι για να κατακτήσει και την κορυφή, χρειάζεται να συνεχίσει με σκληρή δουλειά.

Το ταλέντο είναι αστείρευτο. Αυτό το αναγνωρίζουν όλοι και ο Στέφανος το αποδεικνύει με νίκες όπως η χθεσινή. Όπως αστείρευτη είναι και η περηφάνια των Ελλήνων για την θριαμβευτική πορεία του 21χρονου τενίστα.

Το νέο αστέρι είναι εδώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ