Ο Στεφανός Τσιτσιπάς είναι ο «Εκλεκτός»…

Ο Στεφανός Τσιτσιπάς είναι ο «Εκλεκτός»…

Ο Τσιτσιπάς μεγάλωσε τον μύθο του στο Λονδίνο, επιβεβαίωσε ότι είναι ο «επόμενος» και έχει το βλέμμα στραμμένο στην κορυφή. Εχοντας ήδη πάρει το χρίσμα από τους μύθους.

Είναι ο καλύτερος όλων των εποχών στην Ελλάδα. Δεν του φτάνει. Δεν ήταν ποτέ στόχος του. Ηταν δεδομένο. Αυτό που θέλει, που κυνηγάει, που ονειρεύεται, είναι να γίνει ο καλύτερος όλων. Στόχος ήταν η κατάκτηση του τουρνουά των καλύτερων. Και τα κατάφερε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είναι απλά ένας ακόμη «δελφίνος» στο παγκόσμιο τένις. Είναι ο νέος σταρ του σπορ. Ο next best thing σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο τενίστας που (θα) γεμίζει κορτς και μόνο με την παρουσία του σε ένα τουρνουά. Το Νο6 του κόσμου, αλλά ο πραγματικός εν δυνάμει Νο1. Αυτός που παραδέχονται, θαυμάζουν, εγκωμιάζουν όλοι οι θρύλοι του παιχνιδιού.

Είναι ο δεύτερος πιο διάσημος Ελληνας αθλητής στον πλανήτη μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ενας σταρ, που τώρα ξεκινάει να χτίζει τον μύθο του. Ενα φαινόμενο του τένις, που στα 21 του χρόνια, έχει καταφέρει όσα ελάχιστοι στην ιστορία του σπορ. Είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Και έγραψε πάλι ιστορία. Με ολόχρυσα γράμματα.

Στα τελικά του ATP FINALS. Στο τουρνουά των κορυφαίων. Ο πρώτος Ελληνας, άνδρας ή γυναίκα. Ο πρώτος που το σήκωσε. Ενας από τους νεαρότερους όλων των εποχών. Το νέο «πρόσωπο» του σπορ. Ενας αθλητής που τα έχει όλα: Ταλέντο, όρεξη για δουλειά, πειθαρχία, αλλά και στοιχεία μη μετρήσιμα όμως εξίσου σημαντικά: Φρεσκάδα, καθαρό πρόσωπο, ομορφιά, Star quality. Εχει τα πάντα, για να γίνει ένας mega star του παγκοσμίου αθλητισμού.

Οχι μόνο κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να «σπάσει» το φράγμα του Top-10 της ATP, αλλά το έκανε γρηγορότερα από κάθε άλλο τενίστα! Χρειάστηκε μόλις 511 ημέρες από τότε που πέτυχε την πρώτη του νίκη στο tour, για να μπει στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Πιο γρήγορα ακόμη και από τους θρύλους του σπορ, Ράφαελ Νάδαλ (1092) και Ρότζερ Φέντερερ (1330).

Η γνώση του σπάνιου ταλέντου, η ασταμάτητη δουλειά που έφερε τη ραγδαία εξέλιξή του μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, τον έχουν καταστήσει ως τον τενίστα που όλοι περιμένουν να γίνει, όχι απλά ο Νο1, αλλά ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Αλλωστε, αν αξιοποιήσει σωστά το θείο χάρισμά του, δεν έχει ταβάνι.

Πλέον ο Στέφανος είναι μια ασταμάτητη μηχανή που παίζει τένις. Παίζει ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι. Απόλυτα συγκεντρωμένος, με μεγάλη ποικιλία στο παιχνίδι του, σταθερός χωρίς «κοιλιές» ανάμεσα στα γκέιμ και πάνω απ’ όλα υπομονετικός. Και καίριος.

Ακόμη κι αν δεν τα κατάφερνε τώρα, θα ήταν απλά θέμα χρόνου. Αλλά, είπαμε,  ο Τσιτσιπάς τα κάνει όλα γρήγορα. Στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για όσα έρχονται. Το παραδέχθηκαν, άλλωστε, και οι τρεις μύθοι του σπορ (Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς): Είναι ο επόμενος, ο νέος μεγάλος του σπορ, ο «εκλεκτός».

Εκλεισε τη χρονιά ως Νο6 της Παγκόσμιας Κατάταξης, αλλά αυτό δεν λέει τίποτε. Διότι μέσα στη σεζόν κατάφερε κάτι που ελάχιστοι περίμεναν. Νίκησε όλους όσους τερμάτισαν στην πρώτη 5άδα της ATP.

Στο Λονδίνο νίκησε (μετά από 5 ήττες) την προσωπική του «Νέμεση», Νανιίλ Μεντβέντεφ (No5). Νίκησε (δύο φορές) τον μύθο Ρότζερ Φέντερερ (Νο3). Νίκησε τον Ράφα Ναδάλ (Νο1) στον ημιτελικό του Madrid Open και του στέρησε άλλο έναν τίτλο στην πατρίδα του. Νίκησε πριν από λίγες εβδομάδες στον προημιτελικό της Σανγκάης, τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο2).

Στο τέλος της διαδρομής, νίκησε και τον Ντομινίκ Τιμ (Νο4). Στον τελικό των ATP Finals. Από τον Αυστριακό είχε ηττηθεί στο Πεκίνο, αλλά τον νίκησε όταν έπρεπε.

Και ολοκλήρωσε τη χρονιά με το πιο σημαντικό τρόπαιο. Αυτό που όλοι οι κορυφαίοι θέλουν να κατακτούν. Η ικανοποίησης της επιβεβαίωση ότι «είσαι ο καλύτερος των καλύτερων», στο τουρνουά με τους 8 κορυφαίους της σεζόν, είναι ασύγκριτη. Αυτή την ικανοποίηση βιώνει τώρα ο Στέφανος. Αλλά δεν μένει εκεί.

Επόμενος στόχος; Η κατάκτηση της κορυφής στην ATP και η μονιμοποίηση σε αυτήν. Αμφιβάλει κανείς ότι θα τα καταφέρει; Κι αν αμφιβάλει, καλό θα κάνει στον Τσιτσιπά. Θα του δώσει έξτρα κίνητρο, θα ρίξει οινόπνευμα στη φωτιά που καίει μέσα του για διάκριση, για κυριαρχία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ