Παναθηναϊκός: Τα πρώτα «στοιχήματα» του Τσάβι Ρόκα

Παναθηναϊκός: Τα πρώτα «στοιχήματα» του Τσάβι Ρόκα

Ο Τσάβι Ρόκα έρχεται για να σηκώσει μανίκια και να πιάσει δουλειά με το… καλημέρα. Σε ποιους άξονες θα κινηθεί στο ξεκίνημά του και τι καλείται να λύσει.

Ο Τσάβι Ρόκα αναμένεται μέχρι αύριο στην Ελλάδα για να δώσει τα χέρια από κοντά με τον Παναθηναϊκό και να αναλάβει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή στον σύλλογο. Ο νέος επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος θα έχει αρκετή δουλειά μπροστά του με το «καλημέρα» στο νέο του πόστο, αφού τα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν για το τριφύλλι δεν παίρνουν άλλες… αναβολές.

Ποια είναι αυτά; Το πρώτο είναι οι συζητήσεις που έχει να κάνει με τους «κομμένους». Με τους παίκτες που βρίσκονται εκτός πλάνων του Γιώργου Δώνη, που δεν κατάφερε να βρει λύση ο Νταμπίζας το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να… κάθονται και να πληρώνονται.

Ο Ρόκα θα συναντηθεί άμεσα με τους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών προκειμένου να συζητήσουν όλες τις παραμέτρους και να δουν αν υπάρχει… χώρος για να αποχωρήσουν τον ερχόμενο Ιανουάριο και να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός τα χρήματα του τελευταίου εξαμήνου.

Ήδη, πάντως, από τον Παναθηναϊκό έκαναν μία ακόμα κουβέντα και μία ακόμα πρόταση στον Αντονί Μουνιέ, ο οποίος ωστόσο αρνείται να αποχωρήσει ακόμα και με το να λάβει τα 3/4 του συμβολαίου του, ήτοι 300.000 ευρώ.

Από ‘κει και πέρα, ο Τζανδάρης φαίνεται πως θα φύγει χωρίς να αξιώσει περαιτέρω χρήματα και μένει να δούμε τι θα κάνει ο Ρόκα με τις περιπτώσεις των Οικονόμου και Αρμενάκα, που επίσης βρίσκονται εκτός πλάνων του Δώνη.

Το δεύτερο σημαντικό θέμα έχει να κάνει με τις ανανεώσεις των παικτών που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Ζήτημα με το οποίο θα ασχοληθεί ο Ρόκα από εδώ και στο εξής. Μέσα στην εβδομάδα είναι πιθανό να υπάρξει νέα και καθοριστική κουβέντα με την πλευρά του Εμανουέλ Ινσούα, στην οποία θα κατατεθεί και η οριστική πρόταση ανανέωσης προς τον Αργεντινό. Θα ακολουθήσει ο Σωκράτης Διούδης, η παραμονή του οποίου αποτελεί προτεραιότητα και οι Δώνης, Κουρμπέλης, Αποστολάκης, για τους οποίος το… report είναι θετικό. Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα του Γιόχανσον και κατά πόσο ο Παναθηναϊκός θα θελήσει να τον διατηρήσει στο ρόστερ του και με ποιες οικονομικές συνθήκες.

Και φυσικά, ο Τσάβι Ρόκα πρέπει να… τρέξει τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Θα συζητήσει με τον Γιώργο Δώνη τις ανάγκες που έχει η ομάδα εν όψει Ιανουαρίου, θα ακούσει από τον Γιάννη Αλαφούζο το διαθέσιμο μπάτζετ και θα κληθεί να βρει τους παίκτες που θα ταιριάζουν στο αγωνιστικό πλάνο του προπονητή.

Προς το παρόν πάντως χρήματα… δεν υπάρχουν. Κι αυτό είναι ένα ακόμα στοίχημα του Ρόκα. Να εξοικονομήσει, από τις αποχωρήσεις, χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για μεταγραφές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ