Αφού είναι «όλα καλά», προς τι τέτοιος πανικός;

Αφού είναι «όλα καλά», προς τι τέτοιος πανικός;

Γιατί «ταρακουνήθηκε» το σύστημα από την επιστολή του Ολυμπιακού; Γιατί έβγαλε τα «πιστόλια» στη φόρα; Γιατί ψεύδεται; Τι φοβάται; Δεν τα έχει φτιάξει «όλα καλά»; Τον Φούσεκ της UEFA, αλήθεια, ποιος τον «καθαίρεσε»;

Για να διαπιστώσεις εάν μια ενέργεια που κάνεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, έχει περιεχόμενο, ουσία και αποδείξεις, αρκεί να δεις τις αντιδράσεις των αντιπάλων σου. Εάν αδιαφορήσουν, μάλλον εσύ δεν έκανες κάτι καλά και οι αντίπαλοι τα έχουν κάνει «όλα καλά». Εάν τους πιάσει πανικός και αρχίσουν τις επιθέσεις, τις άλαλες κραυγές και κυριαρχήσει ο παροξυσμός, τότε είναι σαφές πως το σύστημα ανησυχεί. Γιατί είναι «τρύπιο». Γιατί είναι σαθρό. Γιατί όσα καταγγέλλεις, δεν είναι φαντασιώσεις, αλλά η ωμή αποτύπωση της αλήθειας.

Ο Ολυμπιακός έστειλε μια επιστολή στον Λευτέρη Αυγενάκη το Σάββατο. Μια επιστολή, όχι γραμμένη στα greeklish, στο Instagram του Γιώργου Σαββίδη, αλλά γραμμένη σοβαρά, με καθαρό μυαλό, με γεγονότα, με αποδείξεις, με συγκεκριμένα στοιχεία. Μια καταγραφή της ζοφερής πραγματικότητας που έχει κυριαρχήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο. Μια επιστολή που προφανώς και είναι αιχμηρή και κυνική. Και προφανώς περιέχει αλήθειες. Και, κυρίως, προκαλεί ανησυχία.

Η ανησυχία είναι πρόδηλη στο σύστημα. Εάν δεν ήταν, δεν θα αντιδρούσαν. Η επιστολή, αντί να προκαλέσει αδιαφορία και… ειρωνεία, όπως θα γινόταν εάν ήταν «όλα καλά», προκάλεσε έντονες, ακραίες αντιδράσεις. Τα «πιστόλια» βγήκαν από τις θήκες. Το σύστημα ταρακουνήθηκε και οι σεισμικές δονήσεις το έκαναν να χάσει τα (ομολογουμένως) καλά αντανακλαστικά του. Προχωράει σε αήθεις επιθέσεις, με σκοπό, αντί να απαντήσει ουσιαστικά, να βρίσει, να υποβιβάσει, να υπενθυμίσει «ναι, αλλά όταν τα κάνατε εσείς…». Επιβεβαιώνοντας, δίχως να το καταλάβουν μέσα στην παραζάλη τους, όλα όσα αναφέρει ο Ολυμπιακός.

Από το Σάββατο έως και σήμερα, συγκεκριμένα Μέσα, συγκεκριμένες «παρατάξεις», συγκεκριμένα «εργαλεία», έχουν επιδοθεί σε ένα ανεπανάληπτο ξεκατίνιασμα. Σε μια καλά οργανωμένη επιχείρηση λάσπης. Τόσο προς τον Ολυμπιακό, όσο και προς τον Λευτέρη Αυγενάκη. Με τα «πιστόλια» να έχουν ανοίξει «πυρ κατά ριπάς», με σκοπό να καλύψουν τον θόρυβο που έκανε το ξεμπρόστιασμα του συστήματος. Είναι εκείνη η άβολη στιγμή, που ο εγκληματίας έχει το αίμα του θύματος στα χέρια του, αλλά φωνάζει ότι δεν έκανε τίποτε, ότι αυτός είναι αθώος και ότι το… θύμα λέει ψέματα.

Αυτό το διήμερο το σύστημα επιβεβαιώνει στο 100% και την ύπαρξή του, την οργάνωσή του, τη δομή του, αλλά και την αγωνία του για αυτό που βλέπει να έρχεται μετά την επιστολή του Ολυμπιακού. Το σύστημα, βλέπετε, δείχνει να ξέρει ότι είναι διάτρητο. Οτι εάν όντως γίνουν αυτά που πρέπει από τις διεθνείς ομοσπονδίες, θα χάσει τα κεκτημένα, με εκατομμύρια… ευχές. Θα χάσει τα κόζια, τις θέσεις, το πακέτο.

Και μια μικρή επισήμανση, προς εκείνους που κόπτονται για το «πώς είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να καταγγέλλει στην UEFA και τη FIFA, όταν η UEFA και η FIFA είναι αυτές ου έχουν τον έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου». Είναι αλήθεια, ότι περίμενα κάτι πιο έξυπνο από αυτό το αστείο επιχείρημα. Αλλά, είπαμε, η αγωνία, το άγχος και τα κεκτημένα του «αφεντικού», που μπορεί να χαθούν, θολώνουν το μυαλό και την κρίση.

Σχετικά με αυτό το αστείο ερώτημα, να θυμίσουμε στους προβληματισμένους, ότι η ίδια η UEFA και η FIFA «τελείωσαν», απενεργοποίησαν σχεδόν στον απόλυτο βαθμό μια δική τους επιλογή που αποδείχθηκε λανθασμένη. Εκτός κι αν το «ξεγύμνωμα» από κάθε αρμοδιότητα του «φίλου του συστήματος» Πετρ Φούσεκ από την UEFA και τη FIFA, είναι κάτι που τους διέφυγε.

Η UEFA και η FIFA δεν ελέγχουν το ποδόσφαιρό μας. Εστειλαν ανθρώπους να βελτιώσουν τις δομές, τη διαιτησία, το περιβάλλον στο οποίο διεξάγεται το παιχνίδι. Προφανώς και οι άνθρωποι που ήρθαν για να κάνουν αυτά τα πράγματα, είτε απέτυχαν, είτε ακόμη χειρότερα μπήκαν στην… ελληνική ρουτίνα. Αφομοιώθηκαν από το σύστημα. Αρα, δεν κάνουν τη δουλειά. Αρα, θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή.

Και για να τελειώνουμε. Αφού στο σύστημα της ΕΠΟ και οι κυβερνήτες του, είναι σίγουροι ότι τα έχουν κάνει «όλα καλά», να μην ανησυχούν. Και να πάψουν να χρησιμοποιούν ευκόλως αποδεικτέα ψεύδη, φαιδρότητες και ύβρεις. Ο πανικός δεν είναι καλός γιατρός. Εκτός κι αν έχουν λόγους να ανησυχούν. Αν είναι έτσι, καλά κάνουν. Να συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό την επίθεση στη λογική. Και στον Αυγενάκη. Στον οποίο επιτέθηκαν φραστικά οι Κρητικοί το Σάββατο #NOT… Α, και να προσπαθήσουν να πείσουν το πόπολο ότι δεν ζήτησε ο Ολυμπιακός συνάντηση με τον Αυγενάκη, αλλά έγινε το ανάποδο.

Υπομονή, λοιπόν. Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έκρινε σωστό. Αποτάθηκε στους αρμοδίους, για όσα στραβά και «περίεργα» βλέπει να συμβαίνουν γύρω του. Το σύστημα τον ώθησε σε αυτό. Το ίδιο σύστημα που τώρα ανησυχεί και κλαίγεται, με στόχο να αποδείξει (στα λόγια), πόσο καθαρό και τίμιο είναι.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι δικαστής. Όταν και εάν έρθει η ώρα το σύστημα να λογοδοτήσει, εκεί θα πρέπει να αποδείξουν την τιμιότητά τους. Προς το παρόν, όλες οι ρεμούλες που έστησαν στον Ολυμπιακό, έχουν καταρρεύσει. Και η κατάρρευση θα συνεχιστεί. Διότι το σύστημα ξέρει, πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός έκανε μια κίνηση για να προασπίσει τα συμφέροντά του. Είναι στο χέρι όσων θεωρούν ότι πλήττονται, να κάνουν τις δικές τους. Τι θα αποδειχθεί στο τέλος; Το περιεχόμενο των καταγγελιών των Ερυθρόλευκων, τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, είναι πιθανό να δώσουν τις απαντήσεις. Τις απαντήσεις που φαίνεται ότι δεν αρέσουν στο σύστημα. Φωνάζει ότι δεν του αρέσουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ