Η μία νίκη ζάχαρη, οι δύο νίκες μέλι για τον Ολυμπιακό

Η μία νίκη ζάχαρη, οι δύο νίκες μέλι για τον Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» κυνηγούν μια νίκη σε δύο αγώνες στη Γερμανία, για να νιώσουν ότι μπορούν να μπουν στα πλέι οφ, να αλλάξει εντελώς το κλίμα

Der Sieg είναι στα γερμανικά η νίκη. Και για τον Ολυμπιακό έστω μια νίκη, σε αυτή τη διαβολοβδομάδα είναι αυτό που θα έλεγαν οι Γερμανοί «über alles»! Και μιλάμε για μία νίκη, πού να γίνουν δύο. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται ήδη στο Μόναχο και στη συνέχεια θα μεταβούν στο Βερολίνο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν διαδοχικά Μπάγερν και Άλμπα. Στόχος: Να μην γυρίσουν με άδειες βαλίτσες.

Όποιος δεν άρχισε να ελπίζει, μετά την εμφάνιση στην αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις, είναι πεσιμιστής. Ο Ολυμπιακός έδειξε στοιχεία. ΔΕΝ έγινε υπερομάδα (το έχουμε γράψει σε όλους τους τόνους), αλλά έπαιξε μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου, αρχής γενομένης από την άμυνα. Βεβαίως, ένα = κανένα, ήτοι με μια εμφάνιση κανείς δεν πέτυχε τίποτα, όμως είναι μια αρχή.

Θα μπορούσε κανείς να εκλάβει ως αρχή τη νίκη επί της Βαλένθια, ή πολύ περισσότερο την επιτυχία στη Μόσχα, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, όμως με τη Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός έκανε την πιο πειστική του εμφάνιση. Όχι την καλύτερη, αλλά την πιο πειστική. Γιατί; Επειδή έδειξε στοιχεία ομάδας. Επειδή είχε περισσότερους πρωταγωνιστές. Επειδή δεν στηρίχθηκε στο… σούπερ παιχνίδι ενός, αλλά στη συνολική προσπάθεια.

Άδεια ρακέτα, παιδαριώδη λάθη στην περιφέρεια, σουτ δισταγμού, έλλειψη ενέργειας και κακή ψυχολογία, ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την ομάδα του λιμανιού στα… άδεια βράδια της. Όλα αυτά εξαφανίστηκαν όταν απέναντι βρέθηκε η παρέα του Γιασικεβίτσιους. Παρότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 1/9 τρίποντα και βρέθηκε πίσω στο σκορ, είχε τον Ρότσεστι που έμοιαζε να μην ανεβάζει σφυγμούς, είχε τον Ριντ να «ψαρώνει» τους αντιπάλους και να ντουμπλάρει εξαίσια τον Μιλουτίνοφ, είχε τον Πολ ηγέτη, τους Σπανούλη – Πρίντεζη ξεκούραστους να βάζουν ποιότητα, τους Παπανικολάου – Κόνιαρη – Μπάλντγουιν να βγάζουν ενέργεια. Τα είχε όλα.

Ό,τι καλό κι ό,τι κακό ανήκει στο χθες, αυτό που έχει σημασία είναι το αύριο. Ούτε η Μπάγερν, ούτε η Άλμπα είναι… μεγαθήρια. Καμία από τις δύο δεν είναι… τυχαία ομάδα. Δεν υπάρχει αποτέλεσμα που να είναι… εκτός λογικής. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να κάνουν από 0/2 μέχρι 2/2 και στη φετινή Ευρωλίγκα κάθε νίκη μετράει.

Τα πράγματα είναι απλά: Αν η παρέα του Κεμζούρα γυρίσει με άδειες βαλίτσες, θα χάσει πολύτιμο έδαφος και θα αναγκαστεί να κυνηγά (ενδεχομένως και Χίμαιρες). Βεβαίως, δίχως τη νίκη επί της Ζαλγκίρις, τώρα θα συζητούσαμε γι’ άλλα πράγματα. Με μία νίκη δίνει αξία στην επιτυχία στη Μόσχα, μένει «ζωντανός» κι ελπίζει σε περαιτέρω βελτίωση. Με δύο νίκες είναι καθέτως ανταγωνιστικός, βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για τα πλέι οφ.

Ακόμα έχουμε αρκετό καιρό μέχρι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όμως είναι δεδομένο ότι εκεί θα παιχτεί ένα μεγάλο μέρος της… ηρεμίας των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τις δύο αναμετρήσεις στη Γερμανία και μετά υποδέχεται την Αρμάνι. Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως έχει σημασία πώς θα πάει στο «Νίκος Γκάλης», με πόσες νίκες στο… σακούλι. Κι από τα τρία ραντεβού μέχρι το «αιώνιο», τα δύο της Γερμανίας μοιάζουν να είναι πιο… βατά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ