Κόκκαλης: Τελικά όσο ζει δεν παραμένει στον Ολυμπιακό…

Κόκκαλης: Τελικά όσο ζει δεν παραμένει στον Ολυμπιακό…

Η απόφαση του Κόκκαλη για το Ρέντη προκαλεί αρχικά σοκ. Αυτό που μένει όμως κυρίως είναι θλίψη για τον άνθρωπο που κάποτε έλεγε πως όσο ζει θα είναι στον Ολυμπιακό αλλά τελικά απέδειξε πως τον βλέπει ως… real estate.

Θα μπορούσα να ανατρέξω στο παρελθόν και να παραθέσω δεκάδες ατάκες του Σωκράτη Κόκκαλη για τον Ολυμπιακό και την αγάπη του προς τον σύλλογο. Ο Κόκκαλης άλλωστε είναι ατακαδόρος και φρόντισε όλα τα χρόνια που είχε στα χέρια του τον Ολυμπιακό να χρησιμοποιήσει αυτό το χάρισμα.

Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές ατάκες είναι το «όσο ζω θα παραμείνω στον Ολυμπιακό». Τον Φεβρουάριο του 2002 είχε ειπωθεί από τον τότε ισχυρό άνδρα της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

Όταν τότε γινόταν προσπάθεια για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό με τον Κόκκαλη να συνδράμει σε αυτή ως ο ηγέτης ΠΑΕ και ΚΑΕ. Με την φωνή του να «λυγίζει» ο Κόκκαλης έλεγε «και όσο ζω θα παραμείνω στον Ολυμπιακό», κόμπιαζε και το πλήθος χειροκροτούσε.

17 χρόνια πριν ο Σωκράτης Κόκκαλης συμπλήρωνε μετά από εκείνη την ατάκα.

«Θα παραμείνω για πάντα στον Ολυμπιακό και ηθικά αλλά και υλικά, αλλά οι αποφάσεις της ΠΑΕ και ΚΑΕ θα υφίστανται σε έγκριση από την λαϊκή βάση της ομάδας. Και μέσα σε όλα αυτά σήμερα είχαμε και ένα ακόμη ευχάριστο γεγονός. Την συμφωνία με την Πολιτεία για την οριστική παραχώρηση του Σταδίου Καραϊσκάκη. Την δημιουργία νέου γηπέδου και αθλητικού κέντρου του Ολυμπιακού. Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι τα τελευταία 10 χρόνια πρόεδρος του Ολυμπιακού. Μαζί γνωρίσαμε πολλές χαρές και λίγες λύπες. Έχουμε κατακτήσει πρωταθλήματα και ευρωπαϊκές διακρίσεις σε όλα τα αθλήματα, ενώ έχουμε 6 συνεχόμενους τίτλους στο ποδόσφαιρο. Κατακτώντας και το έβδομο θα σπάσουμε το δικό μας ρεκόρ».

Αυτή η δήλωση-δέσμευση του Σωκράτη Κόκκαλη αποδείχτηκε ψεύτικη. Το καλοκαίρι του 2010 με την κρίση να «σαρώνει» την Ελλάδα, τον Ολυμπιακό να «πνίγεται» στα χρέη και την ομάδα αγωνιστικά να είναι «γυμνή» ο Κόκκαλης αποφασίζει να φύγει. Ο Μαρινάκης αναλαμβάνει όλα τα χρέη, ρίχνει 100 εκατ. Ευρώ για να «ισιώσει» την ομάδα με τον Κόκκαλη να παραμένει στο Δ.Σ. ως πρόεδρος του συλλόγου.

Τον Κόκκαλη που έδειχνε να βρίσκεται δίπλα στον Ολυμπιακό. Η συνέχεια είναι γνωστή. Όσοι δεν ήθελαν (θέλαμε) να το πιστέψουν, δεν γίνεται τώρα να μην το κατάλαβαν. Όταν αρχικά… δώρισε «φαντάσματα» του παρελθόντος σε εχθρούς του Ολυμπιακού, όταν στην συνέχεια συντάχθηκε ανοικτά με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που πολέμησε λυσσαλέα τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη πρωτοστατώντας στην «εξυγίανση». Όταν αποχώρησε τον Οκτώβριο του 2018 από το Δ.Σ. της ΠΑΕ, όταν κράτησε ανεξήγητη στάση στην υπόθεση του Καραϊσκάκη, όταν ο Πέτρος Κόκκαλης κατέβηκε στην Ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικό «όπλο» στην ατζέντα του τον πόλεμο σε Ολυμπιακό και Μαρινάκη.

Και μόνο που βλέπεις όλους όσους είναι απέναντι στον Ολυμπιακό, όλους όσους έχουν κόμπλεξ με τον Ολυμπιακό να… λιβανίζουν τα τελευταία χρόνια τον Κόκκαλη, που έδειχναν ως τον κύριο υπαίτιο για τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, καταλαβαίνεις.

Όλα τα παραπάνω όμως δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτό που αποφάσισε να κάνει ο Κόκκαλης που κάποτε έλεγε πως «όσο ζω θα παραμείνω στον Ολυμπιακό». Γιατί το να μην μπορείς να διοικήσεις τον Ολυμπιακό και να βρίσκεις τον ιδανικό διάδοχο είναι μέσα στη ζωή. Παραμένεις όμως δίπλα στον σύλλογο, όπως συνέβη στα πρώτα χρόνια της εποχής Μαρινάκης. Το να θέλεις να αποστασιοποιηθείς από ένα σημείο και μετά, είναι εξίσου δικαίωμα σου. Το να στέκεσαι πλέον απέναντι, ανοικτά και στην «πρώτη γραμμή» του πολέμου, και να είσαι ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι σοκαριστικό.

Όπως σοκαριστική ήταν και η απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη να κάνει «έξωση» στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Να στείλει την επιστολή για το οικόπεδο στο Ρέντη και να ζητάει μέσα σε 30 μέρες να το… αδειάσει ο Ολυμπιακός.

Ο Κόκκαλης με αυτή την κίνηση ουσιαστικά βροντοφώναξε πως είναι απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Κόκκαλης κατάφερε οριστικά και αμετάκλητα να «σβήσει» την ιστορία που ο ίδιος είχε γράψει με «χρυσά» γράμματα στον Ολυμπιακό.

Ο Κόκκαλης που κάποτε, λίγο πριν πάρει την ΠΑΕ ο Μαρινάκης, διαπραγματευόταν με τον Λαυρεντιάδη. Και ο τελευταίος είχε τονίσει πως δεν τον ενδιαφέρει η ΠΑΕ, αλλά μόνο το Καραϊσκάκη, ως real estate. Και όταν «ναυάγησαν» οι διαπραγματεύσεις ο Κόκκαλης είχε πει με… νόημα πως ο Ολυμπιακός δεν είναι real estate. Εννιά χρόνια μετά όμως ο Κόκκαλης αποδεικνύει στην πράξη πως όχι μόνο όσο ζει θα παραμείνει στον Ολυμπιακό αλλά και πως για αυτόν ο Ολυμπιακός ήταν ένα «όχημα» για να ισχυροποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Πως και για αυτόν ο Ολυμπιακός είναι… real estate. Όπως το οικόπεδο που σε 30 μέρες θα έχει ξανά για να το πουλήσει αφήνοντας έξω τον Ολυμπιακό ως πιθανό αγοραστή. «Χτυπώντας» με αυτό τον τρόπο τον ίδιο τον σύλλογο που κάποτε είχε το «τιμόνι» του, «χτυπώντας» τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Μια κίνηση που προκαλεί θλίψη και απογοήτευση καθώς πλέον και με την βούλα ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι εχθρός του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ